Турция чака руските С-400 в началото на юли

Ердоган ги чака да пристигнат до средата на месеца
16 юни 2019 11:45,
138
Турция чака руските С-400 в началото на юли
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че очаква първите руски зенитно-ракетни системи С-400 да пристигнат в страната му в първата половина на юли, предаде Ройтерс, цитирайки турската частна телевизия НТВ.

Това развитие вероятно ще засили напрежението между Анкара и съюзника й в НАТО - Вашингтон.

Още по темата


"Обсъдихме темата за С-400 с Русия. Действително въпросът с С-400 е уреден. Мисля, че те ще започнат да пристигат в първата половина на юли", каза Ердоган пред репортери в самолета на връщане от посещението си в Таджикистан, предаде БТА.

Турският президент участва във вчерашната среща на върха на Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА) в таджикистанската столица Душанбе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименами да,оказа се,че не е толкова трудно!Написах каквото ми каза и ето какво излезна:"3 юли 2018 ... Съединените американски щати ПЛАНИРАТ да разположат ядрени бомби в турската база Инджирлик."-"23 Окт 2012 ... Според оценки на експерти във военно-въздушната база "Инджирлик" (Южна Турция) има между 60 и 70 атомни бомби Б-61"-" 18 авг. 2016:САЩ местят ядрените си оръжия от Турция в Румъния, Букурещ" ...+..и др.та кое е вярното от трите?
114
2
 
26
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Гарантирам ви, че накрая Турция ще има и Турски поток с руската газ, и руска АЕЦ, и С-400, и сто броя F-35 и чисто нов завод на Фолксваген ... а българите ще имат Соломон Паси, Радан Кънев и Илиян Василев. Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи!
113
2
 
19
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Израел без САЩ зад гърба си, колкото и да е добре подготвен военно е просто една въшка в сравнение с военния потенциал на една Турция и дори Иран. И да спрем с легендите за шестдневната война, който е чел историята знае че Израел не би се справил без определени странични обстоятелства. САЩ има нужда от Турция много ама много повече отколкото Турция от САЩ.
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоТолкова ли ти е трудно да напишеш атомни бомби в инжирликв гугъл,и да се информираш какви атомни бомби има там.
111
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
но както и да е!...Лошотията е на наша страна...
110
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААблагодарско!...Но да ти кажа честно:-Нещо ме съмнява "компетентността" ти..Знаеш ли защо?....Ами ето какво си написал/а:-"Когато имаше опит за преврат срещу Ердоган - турците спряха електричеството на Инджирлик и резервното, оставиха американците на тъмно"...ВСЕКИ,който е имал някакъв достъп до армията е наясно,че НЯМА поделение,или особено такава ВАЖНА военна единица като ескадрилата в Инджирлик,която ДА Е ЗАВИСИМА от външни тоци и "резервни" такива!!..нещо не се вр
109
2
 
0
 
! Отговори
И още ще си купят преди 4 години
Няма за какво да са им тези системи освен да ги пазят от Израел--Турция иска доминация и развитие в арабския регион обаче Израелците въобще не ги еа...ат за сила направо командоси ии им прибират всичко...незнам колко батарееи му трябват на султана ама каквото му трябва ще го вземе--тои си знае работата.. а и в конфликта му със Израел помощ от САЩ неможе да чака..
108
0
 
11
 
! Отговори
Султан преди 4 години
Вие не мислете за мен и за моя народ ние си направихме сметката вие си гледайте вашата работа че никак положението не е добре от 8 милиона останахте един бог знае 4 милиона има ли няма ли в бг стига с тия зависливи приказки а гледайте да си оправите държавата
107
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААха!!!...Ти ме заинтригува!..Но да уточним:-За атомни бомби ли става въпрос,или за такива с обеднен уран,каквито използваха в Сърбия?Ако са първите,с каква мощност са?..Килотона,мегатона?..наистина ми е интересно!..Ако отговориш,ще съм ти благодарен..
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С 400 не знаят че хамериканските тенекии са невидими и ги свалят кат круши. А f 16 по маневреност са по зле от грипена. Германия, Франция и Испания ще правят изтребител европейксо производство. Стига с тия американски бангии от миналия век.
105
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Турция е наш съюзник в рамките на НАТО,но в същността си тя е наш ВРАГ!Един малък инцидент и нещата ще се обърнат на 180 градуса......Но:-Така или иначе,Ердо постъпва много мъдро!....ЗАЩИТАТА е с приоритет сега,защото оръжия за нападение-"с лопата да ги ринеш"..А нашите еничери какво правят?..-Ще купуват изтребители-БОМБАНДИРОВАЧИ на безумни цени,като че ли ще нападаме някого.А в същото време сме "РАЗГРАДЕН ДВОР"!
104
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До привет от Германията къде в Турция има амерички ядрени бойни заряди,бе шматарок?ако беше малко от малко образован щеше да знаеш,че въпроса с ИЗТЕГЛЯНЕТО на американското ядрено оръжие от Турция беше решен още по времето на СССР..
103
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С купуването на с 400 нуждата от ф 16 отпада за нас. С-400 има 400км обсег, а Граф Игнатиево е на 150км от турция. Тоест ефките ни ще бъдат сваляни още с излитането.
102
21
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
Абе много тъпо парче е Ердо ! Дърви се на Тръмп...и какво стана ??? Върна ли американският пастор ?върна го .Получи ли Гюлен ??? не го получи .Срути ли му ЛИРАТА Тръмп .срути я ! Сега на 23 ще загуби КАТАСТРОФАЛНО Истамбул . защото младите и образ. турци са проевропеици .а ако продължава Ердо да се заиграва с Раша .Тръмп ЩЕ МУ СРУТИ ИКОНОМИКАТА .и хората ще го изгонят с камани...защото се развива на европ. и американски технологий и пари .ще изнася само домати . но и камионите чужди с та.иги
101
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция е много е категорията. Има силнаа армия скоро даже и длстсвиха още.
100
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата са ясни да господаря в небето е Ф16 и Ф22 скоро Ф35. Никой не го вълнува диарбекираа на мустакаа. Ходи да пасвш
99
1
 
3
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Абе те гърците никога не са минавали за най-лоялните съюзници на САЩ. и винаги са били смятани за троянския кон на Русия в НАТО... та малко ме съмнява да им се гласува чааак такова доверие :) Неслучайно Гърция е единствената стара членка на ЕС чийто граждани се нуждаят от визи за посещение в САЩ.
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияOt koya psihiatriya te izturvaha burzo si vzemi hapchetata
97
11
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААГолям Ташунко си ей ! Турция имала 100 дрона ?! А американците колко имат , знаеш ли ?! Бази Боже американците и запада да не пренасочат икономическите и военните си инвестиции в Гърция ! Тогава дроновете няма да помогнат на Турция
96
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Abe Erdogan e vtoriyat Atatyurk