Малкият диктатор Ким – с ушички на Мики Маус и пистолет на колана

Нова биография разкрива детството на Ким Чен Ун
17 юни 2019 22:13, Нели Христова
34
Малкият диктатор Ким – с ушички на Мики Маус и пистолет на колана
Снимки: Reuters

Малкият диктатор Ким Чен Ун бил ужасен играч на баскетбол, обичал да играе „Супер Марио“ и още 11-годишен започнал да носи пистолет на колана си, докато гледа филмите за Джеймс Бонд в частното си кино.

Момчето, което се превърна в лидер, който "лази по нервите на целия свят", било разглезено от баща си. Той правел всичко за него – купувал му видеоигри, пейнтбол машини, когато Ким е на 7 г. получава специално пригодена за него кола, има си собствено кино в което да гледа „Бен Хур“ и „Дракула“ и пистолет „Колт 45“. Ким Чен Ир допринесъл изключително много за това, сина му да порасне „мислейки се за специален“, най-вече заради факта, че очевидно го обичал и глезил повече, дори и от по-големите му братя.

Всички тези подробности около живота на малкия диктатор разкриват бивши служители пред журналистката на Washington Post Анна Фифйлд. А тя от своя страна ги публикува в новата си книга „Големият наследник: Тайното издигане и управление на Ким Чен Ун“.

Готвачът, който отговарял за вечерята на малкия Ким, бил родом от Япония. Той споделя пред Фифйлд, че „строгите очи“ на момчето го оглеждали от глава до пети, преди то да изрече „Ти, отблъскващ японец.“

Когато е на 12 години, Ким получава възможността да учи в Берн, Швейцария, където бил познат като агресивен играч на баскетбол, който сипел обиди по адрес на противниците си. А за разлика от повечето деца в Северна Корея, които никога няма да видят света извън граница, разглезеното момче събирало тен на Френската ривиера, карало ски на Алпите и носило ушички на Мики Маус в „Дисниленд“.

Швейцарските власти били напълно наясно кое е момчето, но типично за тях, отказали да го следят. А фактът, че Ким имал достъп до Западната цивилизация и е учил за Френската революция и Мартин Лутер Кинг, не променил по нищо съдбата му на диктатор. По-скоро бъдещият лидер видял защо трябва да съхрани режима, който превърнал дядо му, баща му и него в божества.

В Берн, Ким живял със своята леля, която се грижела за него и неговия полубрат.

„Бяхме като нормално семейство. Аз влязох в ролята на тяхна майка. Приятелите им идваха, правех им храна. Ким имаше нормално детство с партита за рождени дни и подаръци и швейцарски деца, които идваха да си играят“, разказва тя пред Фифйлд.

Бъдещият диктатор бил често посещаван от майка си, която пристигала там с частен самолет. За разлика от сина си, тя била следена от властите докато харчела парите си в скъпи бутици и петзвездни хотели. Семейството му имало изискан вкус за различни стоки. Днес Ким следва примера им. Той се вози само в Майбах, а любовта му към скоча и шампанското му коства по 23 милиона евро на година.

Но в училище Ким бил тих. Описват го като „самотник“, който не пиел и никога не говорил с момичетата. Не се различавал от своите връстници в скъпото училище, което струвало на родителите му 16 хил. евро на година, тъй като всички били деца на дипломати.

Един ден, през 2001 година, Ким спрял да ходи на училище.

Едва 17-годишен, той е призован от баща си обратно вкъщи. Съучениците му така и не го виждат повече. До един ден, десет години по-късно, когато Ким стои на величествена балюстрада в Пхенян, а баща му го обявява за следващия лидер на Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКолко ли трябва да си уродливо създание за да се възхищаваш от такава креатура.достатъчно е да си путинопитек :)
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ТошоНе лази по нервите на целия свят, а на САЩ.дреме им на янките за някакъв правешки каскет
25
3
 
1
 
! Отговори
!?! преди 4 години
"Ега ти и лидера - да оскотиш цял народ. Колко ли трябва да си уродливо създание за да се възхищаваш от такава креатура."И в същото време пускаш лига като видиш снимка или видео с Б. Методиев Б. ***!
24
5
 
7
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
Не лази по нервите на целия свят, а на САЩ.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЛО, ПЛЯВА, НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ МАТЕРИАЛ ЗА НЯКОЙ НАШ СВЕТОВЕН ЦИГУЛАР ИЛИ ЗА СВЕТОВНА ЛИЧНОСТ, ЗАНИМАВАТЕ НИ С ВАШИТЕ ЛЮБИМЦИ! НЕЩО СВЕСТНО ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ЛИ? ПЪЛЕН ШИТ СТЕ!
22
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Ким. Давдай. таковай иммамата, че ми писна от фалшивата евлоатлантикосоросоидна пропаганда
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И к'во? Няма ли някой разстрелян със зенитна картечница или с оръдие, който след два дни се появява жив и здрав?
20
3
 
8
 
! Отговори
Неграмотен журналист преди 4 години
Пейнтбол машини ? Казва се Пинбол машини няма ли редактори или удсрихте дъното
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ега ти и лидера - да оскотиш цял народ. Колко ли трябва да си уродливо създание за да се възхищаваш от такава креатура.
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като сте започнали, дайте една статия и за Тръмп, и за Макрон, и за Меркел. Някакси от тях повече неща зависят.
17
8
 
34
 
! Отговори
Къде се лъже? преди 4 години
Спомням си може би за едно от най-големите попадения на "Господари на Ефира" преди години.Ставаше въпрос за публикации в няколко вестника и онлайн издания в България. Имаше интервюта на трима copocoида в различни телевизии. Даваха една детска песен от КНДР и "превеждаха" как децата пеели, че ще направят атомна бомба и с ракети ще унищожат и изпепелят САЩ."Господарите" поискаха превод от кореец. Оказа се, че децата си пеят нормална песничка за прасчо, за мечо и за някакви животни.....
16
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, какви глупости!
15
15
 
35
 
! Отговори
Аврам преди 4 години
Малкия диктатор има повече акъл от всички наши заедно "политици"....Доказал го е!!!
14
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким е имал е възможността да види и да прозре упадъка на Западнага цивилизация. Ким е футуролог учил е във Швейцалия и е видял всичкo, този човек е със поглед 50 години напред. Сула и Рим са се къпели в злато и вино и какво от това ? Швейцария, когато ичезне и ЕС стане Еврабия и САЩ Африка. Ким презрително ще плюне върху белия *** позволил всичко това.
13
15
 
19
 
! Отговори
хроники на Юда преди 4 години
Още няколко любопитни факта от детството на Ким : на 13 години станал свидетел на полов акт между двама ***, бил отвратен от гледката и прострелял единия в половите атрибути ! Простреляния *** се оказал роднина на г-н Сорос и по - късно , когато вече бил близък саратник на Сорос , се заклел със строга евнушка клетва да си отмъсти и и да му бъдат изплатени милиони шекели от Ким ! За това насъскал подчинения на фамилия Сорос американски президент , да започне война със Северна корея .
12
2
 
13
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Вестниците никога не са стрували колкото хартията на която са написани.Властите винаги са ги използвали за пропаганда.Четвърта власт.Пффф
11
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северна Корея е много по напред от България и като стандарт на живот и като икономика въпреки жестоките санкциите и изолация на които са подложени от САЩ и от Запада. Ако не бяха тези санкции щяха да са много по напред от Южна Корея.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп се похвали, че е получил писмо от своя северно корейски колега Ким Чен Ун.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И минофъргачката, и минофъргачката, кажете и за минофъргачката с която диктаторът Ким екзекутира публично демократите, за минофъргачката кажете!
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато е бил на 4 години Ким си е играл със пищови и ножове и е изпивал по 2 литра водка на ден. На 7 год вече е бил отявлен хоайник. На 12 год става шеф на улична банда, а на 20 шеф на Коза ностра. На 22 год вече е Маршал на цяла държава. Ким е велик.