Откриха ранена бездомна жена на пейка в "Младост"

Жената има шизофрения, няма документи, не си знае ЕГН-то
17 юни 2019 22:12,
12


Инцидент с пострадала бездомна жена в столичния квартал "Младост". След сигнал на живеещи там, жената е открита на пейка с рани по лицето. Не е могла да обясни какво се е случило на дошлите екипи на Спешна помощ.

"Казва, че е била нападната, но тя е с шизофрения. Няма лична карта, не си знае ЕГН-то, което се оказа голям проблем, защото от Бърза помощ не могат да я приемат, ако не могат да я индентифицират по някакъв начин", каза Пол Найденов, който е станал свидетел на ужасната случка.

Хората от квартала подават сигнал до полицията и спешна помощ. 9 минути по-късно медиците пристигнат на мястото и установяват, че жената е алкохолно повлияна. Превързват я и си тръгват. Тогава Пол решава отново да се обади.

"Слава богу, екипът, който изпратиха, реагира супер адекватно. Взеха жената да я зашият и да решат проблема, защото тя наистина кървеше, загуби много кръв", сподели още той.

Все още не е ясна причината за състоянието на жената.

От екипа на Спешна помощ съобщиха пред Bulgaria ON AIR, че при първото пристигане на линейката, жената с подпис е отказала да бъде закарана в болница. При второто идване се съгласила. Остава въпросът защо психичноболни хора все още се лутат по улиците без дом, без храна и без помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
barziq преди 4 години
nemoje da nqma lichna karta,prosto nqkoi i vzima pensiqta i pomoshtite a tq gladuva i prosi,garanciq.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕгатиТвоите думи са живо доказателство, че промените в някои закони са належащи.Недопустимо е жена с такъв психичен статус и такова антисоциално поведение да решава сама дали да живее така, както на нея й скимне или да бъде под лекарски грижи и под контрол.Правилно е написано по-долу - опасна е и за самата себе си, и за околните.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Остава въпросът защо психичноболни хора все още се лутат по улиците без дом, без храна и без помощ."Защото никой не ги иска, нито близките им, нито социалните, нито държавата.
6
1
 
7
 
! Отговори
Егати преди 4 години
Тази луда алкохоличка и наркоманка, с нейния приятел, тормозят района от години. На детската площадка дете не може да стъпи - счупени бутилки, повръщано, ***. От общината периодично почистват, но те за 2 дена пак пълнят площадката с *** от казаните. Вика на приятеля си, бие го, той куца и бяга. *** и пикае където й падне, налита на бой за забележка. За бира предлага ***. Не дай си боже някой да се опита да я изгони - пищи на умряло, убивали а, и раз ни добри хора, идват да й помагат
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може ли бездомните да бъдат приютявани в манастири? Това не е човешко, да се търкалят по улици и храсталаци, полудиви и в несвяст.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без егн, няма от къде да скубят касапите. Друго си е на слънчака, около всеки нуждаещ се от спешна помощ чужденец, кръжат по три екипа лешояди.
3
1
 
16
 
! Отговори
Щом еОсвидетелствана преди 4 години
сигурно й е отпусната пенсия. Не е възможно да няма и адресна регистрация.Вероятно някой някъде взима паричките, които ТЕЛК й отчислява от нашите данъци, но не полага никакви грижи за нея.Такива случаи не бива да се оставят без последствие, а да се разследват докрай. Ако няма кой да се грижи за подобни хора или ако близките им не са добросъвестни, държавата трябва да поеме грижите и да не се допуска да се шляят без контрол и грижа. Такива са опасни и за самите себе си, и за околните.
2
1
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
О БОЖЕ
1
2
 
31
 
! Отговори
Що за закони имаме?! преди 4 години
Как е възможно хоспитализирането на психичнo бoлна жена да зависи от нейното собствено съгласие?!Тя не може да отговаря за себе си, след като е с такова сериозно заболяване и дори не си знае ЕГН-то.