Президентът на КТ "Подкрепа": ДДС-то трябва да изчезне

"В момента издръжката на държавата през данъци е от най-бедните хора"
17 юни 2019 21:56, Екип на Bulgaria On Air
36

След предложението на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ партийната субсидия да бъде намалена от 11 лева на един лев, ДПС излезе с още по-радикална инициатива - 0 лева партийна субсидия и американски модел на финансиране. Депутатите решиха партиите и коалициите да върнат и полученото в повече държавно финансиране до края на 2020 година.
Още по темата

"Много се забавлявам с такъв тип предложения. Това, което сега те говорят, ние го говорихме преди 3 години. Тогава те отказаха нашето предложение за намаляване на данъците. Поне започна да се говори за тези неща", посочи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Според него ако твърдим, че има пазарна икономика, при намаляване цените на стоките, те трябва да паднат и за крайния потребител. По думите му тази идея за намаляване на ДДС-то на хранителни прудукти, лекарства и книги, е смислена.

"Най-лесният начин една идея да бъде задълго погребана, е да дойде от опозицията, колкото и да е добра", каза обаче президентът на КТ "Подкрепа".

Той е на мнение, че начин за администриране на този данък може да бъде намерен, защото вече е намерен и всички други оправдания за технически проблеми не са верни.

Гостът в студиото на "Денят ON AIR" допълни, че ДДС-то въобще трябва да изчезне като данък. Според него няма нищо по-несправедливо от косвения данък.

"В момента издръжката на държавата през данъци е от най-бедните хора", отбеляза Манолов. И допълни, че в България данъчноосигурителното облагане е агресивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДДС-то за пръв път се споменава в библията на всички комунисти, социалисти и синдикалисти - "Капиталът" на небезизвестния Карл Маркс. Тов е може би единствената свястна идея в тази книга и е основно перо в бюджета на всички съвременни бели държави.Не пипайте ДДС-то, другари и другарки! Ще съжалявате горко за този популизъм.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто *** спечели титлата "Мис Лъжа" се отвори вакантно място за мис и мистър Популизъм; Митето е сред многото номинирани, шансовете му почти като на мис Лъжа.
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не е ли прав! Какво е това ДДС! За всичко даваш на държавата ... От къв зор!!!!Ние сме роби,. РОБИИИИИИИ!
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ежедневно плащам ДДС при горивото. И всеки ден плащам между 5 - 8лв ДДС гориво. Може хляб да не ям но гориво сипвам за да работя. Беден човек ДДС не плаща.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пък какво му стана. Вместо да организира трудещите се, да защитят по високи заплати, тръгна с данъчна политика да се занимава.Верно, че всеки се занимава с това което най малко разбира. Време му е да сменя попрището.
3
5
 
11
 
! Отговори
Марко преди 4 години
Я па тоя
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като падне дедесето, после откъде пари за пенсийки, телкаджиите, шапкарите, учители, социал на римляните, чиновници и всякакви, които са на държавна хранилка? Може би от тройно повишение на данъците на народните врагове програмистите, частниците чорбаджии изедници и от данъците на колите и апартаментите.Лесно е да се се правим на големи народняци и защитници на бедните, но нещо другата страна на уравнението не е обяснил как ще го изкара и откъде ще вземе парите, които да раздава на всички.
1
5
 
9
 
! Отговори
Влади Горканов преди 4 години
Тук милиардче,там чилиардче-цял букет ще набера.И на щати и на щати аз ще да ги подаря./за непроизведени самолети/