Хибридната война: Разгадаха главната опасност от С-400

Москва забива клин между САЩ и техните партньори
19 юни 2019 10:30, Елка Василева
148
Хибридната война: Разгадаха главната опасност от С-400
Снимка: архив, Reuters

Силата и опасността от С-400 не се състои в някакви уникални характеристики на зенитно-ракетната система, която досега не е проверена в бой, а в нейния стратегически потенциал.

Продавайки зенитно-ракетни системи в цял свят, Русия разширява влиянието си и възпира САЩ, които са принудени да охладят отношенията си със страните, пожелали да купят С-400. Достатъчно е да си спомним историята с Турция и самолетите F-35, пише Утро.ру.

Сега след Китай, Турция и Индия потенциални купувачи на зенитно-ракетния комплекс станаха и Саудитска Арабия и Катар. Те са традиционни купувачи на американско оръжие, но С-400 разбърква картите. Усещането е, че в света настъпва модата на руските зенитно-ракетни системи и всички се стараят да са в крак.

RealClearDefens вижда в продажбите на С-400 елементи на т.нар. хибридна война, в която Русия според Запада преуспява.

Ердоган доволен: Турция ще получи С-400 "много скоро"

Първо, Русия печели добри пари от продажбите на зенитно-ракетните системи. Това е добре за руската икономика, отслабена от санкциите и падането на цените на петрола.

Второ, Москва продава високотехнологичен продукт, а не суровина. Продажбите на комплексите вдигат престижа на Русия. Сега на всички им става ясно, че дори и да не е свръхдържава като СССР, Русия продължава да доставя оръжие, което може да бъде опасно за американските самолети и ракети.

Още по темата

Трето, Русия автоматично укрепва връзките си с купувачите на С-400. Руските зенитчици са обучавали китайски, турски военни. Ремонтът също ще се осъществява с участието на руски специалисти.

И накрая, Русия направи от С-400 оръжие в хибридната война, която експертът Адам Кабат формулира по следния начин: „Продължение на външната политика, която използва комбинация от твърда сила и /или „подривни инструменти“ за постигане на стратегически цели“.

Такъв инструмент стана и ЗРК С-400, който подкопа партньорството на САЩ и Турция в НАТО. В резултат се провали сделката за F-35, а в лагера на НАТО скоро ще заработи радарът „Ворчуна“ /С-400 по класификацията на НАТО/.

Освен това, докато Турция построи своите изтребители пето поколение, които засега съществуват само като макети, ще й потрябват нови и те може да се окажат руските Су-35С. А това ще е още една победа за Москва, заключава руското издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза, че от 1945 година досега, САЩ водят хибридна война срещу почти целия свят с американските оръжия, които продават по света. Която държава не купува американски оръжия, САЩ я демократизират като организират свалянето на законното правителство и подмяната му с друго, което послушно ще купува американски оръжия, например стари самолети F-15.
52
0
 
5
 
! Отговори
Те напред преди 4 години
ний - след тиквата...
51
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонименна недоносача Кузя от всичките му ПЕТ самолета ДВА паднаха зад борда. Имам подозрения, че прословутата С-400 ги е свалила!1. Самолетите не са 52. Един Су-33 падна зад борда защото Аерофинишьора направен в Украйна се скъса3. Един МиГ-29К беше потопен след като пилота се катапултира защото пак същия Украински аерофиниш аварира при кацането на прдишния самолет. Летеца катапултира след като цялото гориво на борда беше изразходваноПП Аерофиниша вече е заменен при ремонта на кораба
50
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До аз-ътМани,той от 10 години е тук. Естествени врагове му са един от северозапада и програмиста от О3. Навремето е успял като студент да създава успешно компютри в правец и имко ама демокрацията го изхвърли на улицата и сега програмира некви дивотии и вечно е във война с другия от оз. Много е начетен технически но леко е така изкуфял. Щял да пътува по Норвегия и да качи снимки в Ем Репортер,така се хвали ама иначе върл русофобин
49
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Пропаганда заливаща основно източна Европа, чрез такива сайтове. Големите играчи разполагат с пейтриът и новата система THAAD за някой по богати. САЩ изстреляха томахоук по сирия и никакви с 400 и с300 не успяха да спрат ракетите. Беше ясно показано на целия свят , колко струват тея системи."ЕТО ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВКрилата ракета на коя да е страна може да се свали от ЗРК на коя да е страна на МАХ разстояние 30-35км от РАДАРА - ФАКТВ Сирия ракетите летяха на 120км от С-300
48
0
 
1
 
! Отговори
джо преди 4 години
до Анонимен 46 Не съм завършил , Московско училище нито нося *** ,но на такива наведени като теб, им е много лесно да "купят" нещо ей така, за пари колкото им поискат. Само, че в белите държави бюджетните средства се харчат, но и контролират от обществото. Тук е важен принципа а той яростно се нарушава, като в приказката за попа ,който ядял агне по време на пост. Не ме слушай ,какво говоря а ме гледай, какво правя.
47
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропаганда заливаща основно източна Европа, чрез такива сайтове. Големите играчи разполагат с пейтриът и новата система THAAD за някой по богати. САЩ изстреляха томахоук по сирия и никакви с 400 и с300 не успяха да спрат ракетите. Беше ясно показано на целия свят , колко струват тея системи. Приятна работа :)))
46
4
 
3
 
! Отговори
ДНЕС преди 4 години
До аз-ътАбе ДНЕС-а - да няма днес ТЕЛК Комисия при вас ?можем да те запише за утре от 11:30ч
45
3
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
ми само за да ти доставя удоволствие бе каскет. Ти що използваш множествено число? Някакви гласове ли ти говорят?----Тук не новинарски форум, не е Централна Гара, че да доставяш удооволствие на мъже, освен това за такива като тебе не бих платил. А говоря от множествени число - щото като те гледам кви п*тки майни ядеш чрез коментарите и чрез минусите си - сртрува ми се, че останалите са с мен а не с теб ? Проблемче?
44
4
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
Епа ко да се каже! Интереса клати феса! Русия си гледа нейните интереси! Но както виждам и американския президент Тръмп много помага на Русия да си го гледа тоя интерес! *** то като имаш луд да те управлява, на какво можеш да разчиташ! Инак ако сравняваме Тръмп и Путин като управници еми мога да кажа, че място за сравнение няма! Тука 100% печалба за Путин! Та така няма ко дасе сърдят на руснаците те си гледат техния интерес американците си гледат техния си интерес! Та така!
43
6
 
9
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Сички русофили пощръкляват като се запознаят с американец и почват да му се подмазват.За русофилките да не говорим,направо му го лапват,демек фелацио с надеждата да ги изведе от БГ мизерията в Америчко....
42
4
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Абе ....къв е тоя перко Гущер-а ли .... къв е там...Аз по рядко пиша тук, но забелязвам , че НИКОЙ ама НИКОЙ ! ! не му отговаря, всички го игнорират - но той продължава да си пише глупостите си. Абе ДНЕС-а - да няма днес ТЕЛК Комисия при вас ?
41
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много държави са се на бутвалии с руски железа през годините. Тоя път обаче , като видят че не стават за нищо , а после имат и проблем и извикат САЩ да ги спасява ...цената ще е убийствена, ще си платят пейтриът по 10.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ъта защо реши, че на нас ни пука кво подозираш, че реши да споделиш?ми само за да ти доставя удоволствие бе каскет. Ти що използваш множествено число? Някакви гласове ли ти говорят?
39
4
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Имам подозрения, че прословутата С-400 ги е свалила!---а защо реши, че на нас ни пука кво подозираш, че реши да споделиш?
38
3
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До аз-ътчемодан, вакзал, масква бе каскет---това на колко хора и под колко статии ще го пишеш.Още веднъж ще обясня. Така ще викате на децата си. На жените си докато пърдиш до нея под юргана. На майка си, докато й даваш пари. На подчинените си. И други-които зависят от тебе. На мен дето по никой начин не завися от тебе и пед пари не давам дали утре цялото ти семейство ще се събуди живо или не - на мен отивай къде да е - НЕ МОЖЕШ ДА МИ ВИКАШ ! Аре бегай се къпеш че омириса форума
37
17
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
То стана ясно ,че Турция ще види Ф 35 през крив макарон ! Турция ще се задоволи с руски тенекии Су -35С !Евалла на България , купува Ф 16 блок 70 !
36
2
 
6
 
! Отговори
Платените марионетки преди 4 години
могат да ви докажат че в сев.Корея е по --добре отколкото в южна.... за тях в сев. Корея управлява напълно демократично избрано от народа правителство -изборите там са демократични и намесата на запада там е намеса срещу суверенна държава --същото е за Сирия Венецуела и Русия...Ердоган не е диктатор а цялата опозиция в Турция са терористи,ако не са ще станат..Рефрена Е,че Русия е богата държава в кояго хората тънат в разкош от неизчерпаем нефт и газ ,ама капиталистите искат да ги окрадът...
35
8
 
4
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Путларах всяка сутрин закусва с изтръгнати войнишки сърца.Всяка сутрин на Путларах Акбар едни голи русокоси девици му носят делви с прясна кръв която я изпива да се подмладява и после излиза да се разхожда чисто гол покрай брега на река Волга и почва да бие яко *** крещейки Ка Ге Бееее Алилуяааа!докато хвърчи белия хайвер...
34
6
 
13
 
! Отговори
джо преди 4 години
Не мога да проумея , това статия ли е , информация или мнение на автора.Нали се стремяхме към пазарна икономика , в която законите на пазара диктуваха, цялостното развитие на една държава. Сега се оказва ,че не може да си купиш нещо което ти е изгодно , ако това не е изгодно на САЩ. Значи митът за свободна търговия се развенча точно от тези, които най - ревностно го защитаваха.Това трябва да бъде внимателно анализирано от нашите политици, защото с всяка отстъпка ставаме все по зависими.