МВР в защита: Операцията срещу кабеларките е съвместна с Европол

Засегнати от акцията протестираха пред Министерския съвет
Обновена: 19 юни 2019 16:05 | 19 юни 2019 12:30, Веселина Йорданова
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

МВР шефът Младен Маринов защити операцията, при която бяха обискирани офиси на кабелни оператори.

Маринов напомни, че тя беше проведена съвместно с Европол и по думите му касае много сериозен проблем както за имиджа на страната, така и за държавния бюджет. Днес засегнати от акцията ще протестират пред Министерския съвет.

"Дейностите, извършвани на тъмно, водят до щети за държавния бюджет“, настоя отново той след заседанието на правителството.

Още по темата

"Действията бяха насочени единствено и само към апаратура, излъчване на програмни продукти без съответния лиценз, което не засягаше доставката на интернет на крайните потребители“, посочи той. Маринов уточни, че действията под надзора на прокуратурата продължават.

Министърът защити и началника на сектор "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев, за когото протестиращите настояват да подаде оставка.

"Г-н Колев е достатъчно добър професионалист и това, което прави, е да спазва закона и да се бори с пиратството и всички незаконни дейности, касаещи интелектуалната собственост“, заяви началникът му.

При акцията миналата седмица бяха обискирани офиси на петима доставчици на интернет и кабелна телевизия в Южна България, като беше отнета техника. От прокуратурата обявиха, че щетите към национални и чужда телевизия са за милиони само за два месеца.

От Националното сдружение на кабелните оператори обаче смятат, че акцията е довела до финансови загуби за фирмите и обмислят дела. Освен че клиентите им са били ощетени, е била затруднена работата на местни институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
33
 
! Отговори
МВР се изложи преди 4 години
МВР се изложи за пореден път. Остави без комуникации болници!МВР действа като бесен слон в стъкларски магазин.МВР лъже! И маже!И акцията беше насочена към малки регионални телевизии критични към изцепките и лъжите на Баце (идеално пасваща като време с простотиите на Домуса в НоваТВ).Това не беше акция срещу пиратството а просто цензура.
11
0
 
14
 
! Отговори
Шерлок преди 4 години
Елементарно Уотсън ! Първо излиза информация, че 30-тина % от населението у нас не ползвало ИН. Което естествено не е вярно, защото 80 годишните баби на село си хортуват с внучетата по Скайп.Даже клошарите имат смардфони с ИН. После, прас 30-тина % от ИН доставките били шано. Къде било заровено кучето ?! Лошо няма ! Лошо ще стане, ако на баба Гица от с.Долно *** и искат по 30 лв. за ИН, като до сега е плащала по 3 лв на местния шанаджия за да си хортува с внуците в Америка...
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А окрадените банки?Именията с крадени милиарди наречени "къщи за гости",островите из Гърция и имотите в Барцелона...кога?Смешници!
9
1
 
13
 
! Отговори
Pin преди 4 години
Щетите за милиони не са отишли в джобовете на собствениците, а не са взети от джобовете на клиентите. Само уточнявам за неразбралите. Ако се приложат това значи крайна цена от поне 60 лева за пакет!
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя, държавата толкова много е откраднала от българския народ,че тръгнали от МВР да тръбят колко ощетена била държавата от кабелните оператори.А, българския народ кога държавата ще му върне всичко заграбеното от данъци.Нещастници от МВР, полицай те продават тютюн и тръгнал шефът им да дава законност.
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Евро пола не разкрие сметките на политиците в чуждите банки, имотите им в чужбита , "офшорките" им, яхтичките. Кабеларките ли са ней големия проблем?
6
3
 
26
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Добре ще е да измислите нещо сами, а не да се равнявате по Европол, ЦРУ и т.н. Безчинствата, които се извършват в Бг са безброй и някои от тях са далеч по- брутални и нанасят далеч повече вреди от безобидното "пиратство" на кабеларките, което увреждало имиджа ни.Мутрите и политиците продадоха активите на страната, стотици тонове наркотици минаха оттук, емигранти кръстосват, *** дерибействат, но явно кабеларките са били проблема ни.
5
4
 
22
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Илиенски, що лъжеш, бе. Виж и покажи на бибитко снимките от акцията в офисите на суперпрестъпниците. Разбити незаключени врати, пробити стени, и разбира се окрадено всичко което може да се вдигне с една милиционерска ръка щото другата държи пищофа, викове, крясъци, псувни. Е това беше тъпата ви европолска акция.
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквената хунта само се чуди кого да изрекетира!Спряха ни хляба,сега ще спрат и зрелищата!
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дейностите, извършвани на тъмно, водят до щети за държавния бюджет, настоя отново той след заседанието на правителството.========D Само кабеларката у нашенско е извършвала такива дейности. Браво ГДБОП.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не помолите Европол за помощ при разкриване на хората забиващи кирки в колите? Доколкото знам досега такъв разкрит случай няма.
1
22
 
13
 
! Отговори
са преди 4 години
Бай *** все още си мисли,че всичко,което пада или идва от небето,е без пари!Един път хората ще си свършат работата и тия,дето са спечелили милиони от нелицензираната си дейност,протестирали!*** система!