Съдът остави Йоан Матев в ареста, чака го затвор до 12 г.

Майката: Синът ми е натопен!
19 юни 2019 14:30, Петя Славова
46
Съдът остави Йоан Матев в ареста, чака го затвор до 12 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдът остави в ареста Йоан Матев – обвинен за убийството на Георги Игнатов  на 2 юни 2015 г. в Борисовата градина. Ако бъде признат за виновен Матев може да получи затвор до 12 години.  Майката на подсъдимия заяви, че синът й е натопен за престъплението, пише "24 часа".

В съда бяха изслушани записи от времето, непосредствено преди смъртта на младежа. От тях става ясно, че повече от 15 минути се наложило на приятели на Георги  да упътват линейката на Спешна помощ към точното местоположение в парка, където момчето лежало в безсъзнание.
В поредното изслушване в съда се чуха аудио записи  от системата на тел. 112, които „съживиха” последните минути от живота на 16- годишното момче, пише "Дарик".

Оказва се, че множеството сигнали на спешния телеон едновременно помагат и объркват разследващите.
Магистратите от СГС изслушаха преди всичко две обаждания към спешната линия. От записите става ясно, че първото обаждане към диспечерите прави Лора Крашевска, приятелката на Георги. Непосредствено преди нападението тя си пишела съобщения с него, уговаряйки се да се видят след училище. Разбирайки какво се е случило, момичето се втурва от близкия техникум, където учи, към алеята в парка и веднага започва да търси помощ. Няколко пъти тя повтаря на диспечърката на 112 да побърза.

Още по темата

Следва подобно обаждане от най-добрия приятел на Георги Константин Малчев, който също моли за медицинска помощ. Момчето се опитва ясно да обясни на спешните екипи къде точно се намират, но линейката дори ги подминава веднъж, докато намери мястото.

Ясно от записа прозвучава и сирената, с която по традиция на 2 юни, точно в 12:00 ч. се чества Денят на народните будители. И двамата приятели на Георги съобщават, че той лежи с прободна рана на пейката и не е в съзнание.
След като медицинският екип пристига, той единствено констатира смъртта на момчето.

Съдът изслуша и няколко сигнала до спешния телефон на младежи, които споделят свои предположения за това кой е извършителят на убийството, като всички те са разнопосочни и бързо са отхвърлени от разследващите.

В списъка на призованите е и Патрик Първев, един от двамата младежи, които бяха осъдени на шест години затвор за побой на 3-годишно дете, за което е трябвало да се грижат.

Според запознати Първев и Матев са се запознали в следствения арест.

До името на Йоан Матев полицаите стигнаха, след като братът на подсъдимия - Марсел разказа за случилото се и заведе полицаите до оръжието на престъплението, което се е намирало в близост до местопроизшествието. Все пак Марсел отказа да свидетелства срещу брат си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният престъпник русофил. Вижте го изверга с шапка Русия.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ако излезне от ареста ще го размажат. По-добре майка му да събира пари за някоя Южна страна. Имаше един друг такъв изрусен, от котилото на Първанов. С него какво стана?
28
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Браво, светла демокрация, за зверско заколване плюс прикритие на престъплението 12 години, дано следващите заклани са децата на съдиите измислили тази "присъда" ;) !!!
27
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Разглезено ***. Родителите го пратили да играе тенис, той взел да трепе, щото ме било скучно и не ходил на тенис. Ако е мъж, нека си признае, ника се извини. Същото важи за майката.
26
0
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Малко са му !!! За убийство- до живот !!!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя ръга случайни хора в парка за да краде пари и носи шапка на която пише русия.После разправяйте ,че няма връзка между престъпност и русофилия.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е едно малкото адекватни разкрития на полицията и що годе добро действие на прокуртурата. Въпреки 12 години са малко.А на натопената Иванчева със скалъпеното обвинение - 30 години. Така е в мафиотската държава на Баце и Шиши.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече са минали 4 години, значи 12 - 4 = 8. С добро поведение, туй - онуй, след 5 години може пак да се разхожда в "Борисовата".
22
0
 
17
 
! Отговори
ЖурналиС преди 4 години
"Ясно от записа прозвучава и сирената, с която по традиция на 2 юни, точно в 12:00 ч. се чества Денят на народните будители"....А майката както твърди, че е натопен, кой го е натопил? Брат му ли?
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С шапка Русия, всичко е ясно.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно е от комунистическо потекло, те убиват.
19
2
 
14
 
! Отговори
39876 преди 4 години
На 2 юни чедстваме Паметта на загиналите за свободата на България. денят на будителите е на 1 ноември. Жалки невежи, ще докарате погроми за България...
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вземане на подкуп - 20г., умишлено убийство - 12г. макс. Деева и криворазбраното правосъдие!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След всеки,обявен за колко години си затвор било то някой си политик,наркотрафикант,мутра банда....тука се започва за оня терорист свобода за другия така за не знам си кой така..НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ ЖИВЕЕМ В МИЗЕРИСТАН ЕЙ КАК НЯМА ДА ВИ ГО ВРЕ ТАЗИ ПРОСТА ЧАЛГАЛИЗИРАНА ТИКВА ЧЕ ТУКА НЯМА ЗАКОНИИ!!!!
16
2
 
1
 
! Отговори
и преди 4 години
плюенето да започне сега
15
0
 
18
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Да не дава Господ такова нещастие да ти се случи в семейството.За наказанието мисля, че пропускате нещо съществено: ясно е казано в статията, че може да получи до 12 години, т.е това е горната граница. А може да получи и примерно.. 8 или 10.Добре ли е?
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от кога на 2 юни се чества деня на будителите.... :О
13
9
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
От снимката виждам ,че престъпникът е *** ! Вижте какво пише на шапката му !
12
0
 
30
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Убийството е извършено по особено жесток и болезнен за жертвата начин ! След убийството престъпникът се укрива от закона до момента в който брат му казва на полицията къде е изхвърлил ножа ! Според мен наказанието трабва да е минимум 80 г. и като се има предвид ,че престъпникът е бил непълнолетен , да приспаднат 10 г. , тоест присъдата му да е 70 г. без право на обжалване !
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли не би направила една майка, дори синът й да е сериен убиец, ще лъже и ще маже, че е невинен, душата ще си продаде на дявола