Заподозрени са 4-има за свалянето на МН17 в Украйна

Те докарали ракетна установка "Бук" от Русия
19 юни 2019 15:29, Елка Василева
92
Заподозрени са 4-има за свалянето на МН17 в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Международният разследващ екип назова днес четирима заподозрени за свалянето над Украйна през 2014 г. на самолет на Малайзийските авиолинии, предаде ДПА.

Смята се, че заподозрените са докарали зенитната ракетна установка "Бук" от Русия в конфликтната зона в Източна Украйна.

Ракетният комплекс е предоставен от въоръжените сили на Русия и е използван за свалянето на самолета над район под контрола на проруските бунтовници, каза разследващият екип пред репортери.

Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!

Заподозрените са руските граждани Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов и гражданинът на Украйна Леонид Харченко. Те са обявени за международно издирване.

Още по темата

Майката на един от 298-те загинали във взривения във въздуха "Боинг-777" в полет от Амстердам за Куала Лумпур съобщи днес, че четиримата ще бъдат подсъдими на процес, който ще започне на 9 март 2020 г., предаде АП, цитирана от БТА. Силене Фредрикс-Хохзанд, чийто син и приятелката му са сред жертвите, изрази облекчение, че пет години след трагичния за нея 17 юли 2014 г. някой ще бъде държан отговорен. Тя добави, че не очаква някои от обвиняемите да присъства на процеса.

Разследващият екип, съставен от детективи и прокурори от Холандия, Малайзия, Австралия, Белгия и Украйна, обяви миналата година, че без съмнение ракета от комплекса "Бук" е поразила Боинга от полет MH17 на Малайзийските авиолинии. Бе съобщено също, че зенитният комплекс произхожда от руската 53-а зенитна ракетна бригада с база в Курск, припомни Асошиейтед прес.

ТАСС припомни, че тогава Русия е отхвърлила тези твърдения и е декларирала, че нито един зенитноракетен комплекс не е прекосявал украинско-руската граница. Москва заяви, че ракетата, свалила самолета, е била на украинска територия от 1986 г. и оттогава не се е връщала в Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световните жендераси съвсем взеха да се излагат бе!За къв муй и е притрябвало на Русия да сваля самобет?Смешници
18
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вече почна да ми писва от наглите и безочливи руснаци, сумати народ избиха е така за нищо, крайно време е нормалния свят да прекрати всякакви икономически и дипломатически отношения с тия варвари
17
7
 
15
 
! Отговори
цирк преди 4 години
До Анонимен 12Защо си правиш труда да караш тези *** да мислят,джендърите не мислят и мразят истината.
16
15
 
7
 
! Отговори
Сата Нато преди 4 години
поредната пародия, те установките тска ги раздават в Русия, те са толкова елементарни за управление че се настройват като лсд телевизорЗЕК Бук е напълно автономна машина с 4 ракети и собствен радар на верижно шаси. Един от плюсовете му, с който го рекламират е, че е максимално *** за работа и с него могат да боравят срочнослужещи войници.
15
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе знаем те никога не са виновни. За ПСВ, не са виновни, за ВСВ не да виновни, за Чернобилл не са виновни.. Те никога не са виновни виновно е простолюдието, че е тъппо като пигмейй.
14
28
 
24
 
! Отговори
русофилите долу! преди 4 години
Русофилите рубладжии са съучастници на путинските престъпници.
13
11
 
26
 
! Отговори
Ceci_ преди 4 години
Защо самолетът е летял на зона на бойни действия? Кой е отговарял за въздушното пространство?
12
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А заподозрените знаят ли че са заподозрени? Как 4 човека докарват установка Бук, която се състои от поне 3 машини, от Русия и почват да си стрелят ей така. Някой въобще мисли ли с главата си.
11
8
 
30
 
! Отговори
направете го преди 4 години
Това да не е тир да прекараш през границата а те ракетна установка и защо за да свалят граждански самолет!?помислете кой има интерес от очернянето на Русия и той е истинския убиец.
10
8
 
13
 
! Отговори
до западняк европеец преди 4 години
чакай от тези 5 милиарда да ти изплатят хонорара
9
28
 
19
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 4 години
Ако Русия не плати обезщетенията за жертвите на престъпното им дело санкциите трябва да се утроят.
8
15
 
31
 
! Отговори
факт преди 4 години
Никакви доказателства само препратки и снимки от социалните мрежи,толкова години крият истината и търсят под вола теле....
7
11
 
28
 
! Отговори
хаха преди 4 години
поредната пародия, те установките тска ги раздават в Русия, те са толкова елементарни за управление че се настройват като лсд телевизор. Стиха с тоя наивитет....кой ли им вярва
6
34
 
23
 
! Отговори
русофилите в Белене преди 4 години
Всички български ***, които лъжат и отричат вината на престъпника Пyтин и кликата му трябва да бъдат съдени и затворени в лагер за превъзпитаване.
5
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия продължават с каламбурите, но е разбираемо, почти всички са настроени на тази вълна - лоша Русия и демократичен Запад.
4
38
 
22
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Фашистка Русия ще плати към 5 милиарда обезщетения за самолета и жертвите. Допълнително към това кремълските фашисти около Путин ще бъдат съдени в Хага и затворени до живот.
3
37
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно всички лъжи на Джуджето излизат на яве. Те и за корейския самолет отричаха...
2
16
 
39
 
! Отговори
Антисоросоуд преди 4 години
Мслийййййй и кск само научиха и имената дсже на заподозрени за сваляне на самолета ! И без разследване съм сигурен, *** това е организирана провокация от ЦРУ и изпълнена от усрайнските фашисти.
1
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновно е украинското ръководство въздушно движение.