7 причини за липса на енергия

Може да страдате от дефицит на желязо
20 юни 2019 22:50, Михаела Лазарова
3
7 причини за липса на енергия
Снимка: Istock

Стрес, нездравословно хранене, проблеми с щитовидната жлеза... Това са само част от причините да усещаме липса на енергия, което нарушава нашия нормален ритъм на живот. Изненадващо, но редица други неща в ежедневието може да ни накарат да се чувстваме изчерпани. Вижте 7 от тях.

Диетата ви е неправилна

Храната е нашият основен източник на енергия. Всяка част от тялото ни се нуждае от хранителни вещества, за да функционира правилно. Когато се храним, стомахът ни разгражда храната, която се метаболизира в глюкоза, необходима ни за физическата и умствена дейност.

Ако спазвате диета (или пък не), за да не изчерпате вашите енергийни нива, се уверете, че дневното ви меню ви осигурява не по-малко от 2000 калории и включва сурови ядки, семена, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, здравословни протеини, плодове и зеленчуци. Липсата на енергия може да се дължи на дефицит на въглехидрати, протеини.

Дехидратация

Знаете ли, че според американско изследване 1,5% загуба на вода при нормален (телесен) воден обем или лека дехидратация, може да се отрази на енергийните ни нива и на концентрацията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От седем причини прочетох само две?????
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мише, а причини за липса на либидо?