7 доживотни присъди грозят кипърския сериен убиец

Никос Метаксас ще отговаря за убийството на пет жени и две деца
21 юни 2019 10:49, Елка Василева
9
7 доживотни присъди грозят кипърския сериен убиец
Снимка: архив, Reuters

Седем доживотни присъди - най-голямата издавана досега в Кипър присъда, очакват първия кипърски сериен убиец. Делото срещу него беше образувано днес в окръжния съд на Никозия. Началото на процеса бе насрочено за понеделник, 24 юни, предаде БНР.

35-годишният капитан от кипърската Национална гвардия Никос Метаксас е обвинен в предумишленото убийство на пет млади жени и две деца - дъщери на две от тях - всичките имигранти в Кипър.

Кипърски министър с оставка заради серийните убийства

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/05/02/kipyrski-ministyr-s-ostavka-zaradi-seriinite-ubiistva.409217
 

Кипърски министър с оставка заради серийните убийства

По време на разпитите в края на април той е направил писмени самопризнания, че е извършил престъпленията.

Разкриването им, което започна на 14 април, разтърси и хвърли в шок Кипър. Случаят доведе до оставката на министъра на правосъдието и уволнението на началника на полицията.

Още по темата

В хода на продължилото два месеца разследване са събрани близо 800 свидетелски показания  и над 450 анализа на доказателства, които са приложени към обвинителния акт в съда.

През тази седмица правителството на Кипър реши да изплати по 17 000 евро на децата на жертвите.

Финансова помощ от по 10 000 евро на всяко от семействата предоставя чрез благотворителната си фондация милиардерът филантроп, кипърецът сър Стелиос Хаджийоану, създател на авиокомпанията easyJet.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя да не е котка?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия който си свари детето тук, ще излезе след 20 години, не ми се обяснявай в любов, ами научи законите на дадената държава....
7
0
 
4
 
! Отговори
До 6 Анонимен преди 4 години
Ти между обикновено каналджийство и между сериен убиец правиш ли разлика ?
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В гръцко и кипърско раздават доживотни присъди в пъти, също и по 100/200 години затвор, но макса за излизане е 25 години . На един наш му дадоха 140 години, че прекарвал 20 човека към Италия, но дефакто ще лежи 8 . Журняла не е запознат със законите в тези две византийски държави...
5
6
 
2
 
! Отговори
Арети преди 4 години
Да си проституткa в днешно време е много трудна и рискована професия, не е эа всеки, но няма лесно в живота!!! Имаме една хубава българска поговорка - "да би мирно седяло не би чудо видяло" имам предвид жертвите на убиеца!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
а преди 4 години
този да няма да живее 700г. в кафеза, той така си е правил сметката да лежи само първия а останалите бонус.
3
2
 
10
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Там да не ви е България! Всеки път разсъждавате така сякаш всичко е България. Много сте зле честно. Единственото нещо драги българи, което можете да правите е да пишете коментари, от които 90% са пълна тъпотия и пълна помия. Този може да не излезе и жив от пандиза.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен да се извини на съда, че няма да може да излежи повече от едба доживотна присъда, а ако са ортаци съдиите с дявола, да уредят там да излежи една.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха Може и на 10 по 50 години да го осъдят, истината е че ще му сложат 20г ще излежи половината и ще го оставят само да спи вечер в затвора, и като извърти 2/3-ти от присъдата- на свабода заради добро поведение