Удивително разкритие на Марс, има ли живот?

"Кюриосити" е открил високо съдържание на метан
23 юни 2019 12:14, Александър Попов
205
Удивително разкритие на Марс, има ли живот?
Снимка: Reuters

Марсоходът на НАСА "Кюриосити" е открил в атмосферата на Марс високо съдържание на метан, което може да е свидетелство за присъствието на живи организми на Червената планета, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Образци от въздуха на Марс са били взети в сряда, а още в петък учените са направили редица експерименти. От тях станало видно, че откритият метан може да служи за газ-биомаркер. Но досега не беше обявено официално за откритието.

"Като отчетохме този удивителен резултат, ние реорганизирахме графика си през уикенда, за да проведем допълнителни изследвания", заяви един от изследователите на НАСА пред вестника. Резултатите могат да бъдат получени още в понеделник.

По-рано "Кюриосити" установи сезонни изменение на съдържанието на метан в атмосферата на Марс. Този марсоход кацна на Червената планета на 6 август 2012 година за изследване на кратер, кръстен на името на австралийския астроном Уолтър Гейл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да има и да няма Все е тая! Гроздето там е "кисело" защото е недостижимо! -:) Дайте друга тема! -:)
147
2
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Между двама умни, единият от които е българин има много повече общо, отколкото между двама българи, единият от които е умен.
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откриване на живот на Марс е равносилно на окриване интелект в коментарите по долу...нищожно
145
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ни пука важното е че българите не приехме истамбулската конвенция
144
4
 
4
 
! Отговори
JJIvanov преди 4 години
Постъпиха сведения и от NIBIRU.. Ремонта на Nibiru започнал след 2009 година леко искривява обемно охранителния диск на СЛънчевата ни система..Пратени са нови екипи за ремонта прилага се обемно защитно охранително поле.Nibiru се ползва за транспортни операции между наши съседни звезди обитамеи от нашта цивилизация вкл Алфа кентавър/// Сириус.// и podawa wnimatelno info b\letina ot 2018..
143
6
 
6
 
! Отговори
НЯМАЛо водка на МАРС преди 4 години
Опита на Менделеев да развъди ВОДКА НА МАРС СЕ БИЛ ПРОВАЛИЛ ..Тези сведения ги свалям в момента от древна станция инсталирана от наша работна група преди 16 000 години..Станцията работи в реално време заради решение на работна група проучваща как да спаси сегашната човешка цивилизация от нагли наркомани на власт вкл в ООН,Европейския съюз и другаде..
142
3
 
5
 
! Отговори
НА Венера внимателно преди 4 години
АКо умрете скоро не ходете на Венера без приятели живели там поне 190 нашенски години..
141
4
 
11
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
И да има НЯМА ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ! Ако е неразумен така или иначе не може да се свърже с хората! Ако пък случайно е разумен НИКОГА НЕ БИ УСТАНОВИЛ КОНТАКТ С ИЗОСТАНАЛА, ВАРВАРСКА РАСА ГОТОВА ВИНАГИ ДА СЕ ИЗБИЕ ЗА ШЕПА ПАРИ ИЛИ ПАРЧЕ ЗЕМЯ!
140
3
 
2
 
! Отговори
НЯмало коняк там преди 4 години
НА марс няма арменски коняк се жалва вчера нашенец пратен за прераждане там. НЯма ..Гроздето им обаче е хубаво..Майките са много яки.Една носи сто килограмов мъж като малко яре..
139
3
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Дааа...... 3D Принтерите ще се "научат" и на това...А, след това и Роботите , и Изкуственият Интелект, които постепено, но неминуемо ще заменят хората - първо в сферите на услугите, а след това...Да, светът се променя... (винаги се е променя).Еволюция!
138
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре ГМО отколкото глад както беше преди 89-а.
137
13
 
4
 
! Отговори
За глобулистите преди 4 години
На много места в Библията се споменава, Земята е плоска, стационарна, лежи на устои/ стълбове, за Небесната Твърд/ Купол, се споменава още на 1-ва страница, а над Земята обикалят дневното светило Слънцето, и Нощното Светило, Луната.
136
7
 
2
 
! Отговори
До Пробита Кочина преди 4 години
Искаш да кажеш, че се готвят да снимат филм съвместно от Холиууд и Дисни Стюдио, за колонизиране на Марс, както преди и за стъпването на Нощното Светило, Луната! По HBO каналите дават вече подобни филми.
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, преди стотици години, храната се е приготвяла само от естествени продукти. ГМО-тата навлязоха масово през последните десетилетия.
134
4
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Смешниците, които плюят по българския народ, трябва да се замислят над въпроса "от къде са конспиративните теории?" . Така сега може да оплюете любимците си от уса,(може да спонементе, дали ще изчезне тяхното племе, както и да си отговорите на въпроса "знае ли Бай ви *** чужди езици" ...
133
6
 
13
 
! Отговори
Пробита кочина преди 4 години
Хората вече планират да колонизират Марс, а в Бг някои още ми спорят, че Земята била плоска... Жалка картинка сме, хора.
132
11
 
4
 
! Отговори
До 130 преди 4 години
Ми, те те лъжат, че се въртиш на бясно стрелкащо се из "космоса" кълбе, още отпреди около 600 години! НАСА е създадена 1958г., гълта годишно над 20 млрд.$ бюджет, за да заблуждава с комп. генерирани образи и Холивудски и Дисниленд продукции, че живеем на бясно въртяща се топка, кацали сме на Луна, на Марс работи пращали и т.н.; Всички официални световни медии са инфилтрирани от тях. Затова, никой не ти казва, че до лъм 1920 г. са се водели изкл. сериозни спорове дали Земята е сфера или плоска
131
1
 
6
 
! Отговори
До 129 преди 4 години
Пиши по-грамотно, илюминатски-сатанински невернико!
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако, юдео-масоните и илюминатите признаят признаят, че не сме възникнали от ХАОСА на Гол. Взрив, а сме Божествено Творение, им загива военно-промишления комплекс, не трябва да водят всички тоя войни по целия свят - "Не убивай!", гласси една от Десетте Божи Заповеди!
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 128Огромна част от хрнта, която ядем не е "естествена" от стотици години.