Удивително разкритие на Марс, има ли живот?

"Кюриосити" е открил високо съдържание на метан
23 юни 2019 12:14, Александър Попов
205
Удивително разкритие на Марс, има ли живот?
Снимка: Reuters

Марсоходът на НАСА "Кюриосити" е открил в атмосферата на Марс високо съдържание на метан, което може да е свидетелство за присъствието на живи организми на Червената планета, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Образци от въздуха на Марс са били взети в сряда, а още в петък учените са направили редица експерименти. От тях станало видно, че откритият метан може да служи за газ-биомаркер. Но досега не беше обявено официално за откритието.

"Като отчетохме този удивителен резултат, ние реорганизирахме графика си през уикенда, за да проведем допълнителни изследвания", заяви един от изследователите на НАСА пред вестника. Резултатите могат да бъдат получени още в понеделник.

По-рано "Кюриосити" установи сезонни изменение на съдържанието на метан в атмосферата на Марс. Този марсоход кацна на Червената планета на 6 август 2012 година за изследване на кратер, кръстен на името на австралийския астроном Уолтър Гейл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 125Содом и Гомор и втирията потом (защо с главни букви ?). Излиза, че аз, човекът който учи и търси доказателства, е по-голям христянин от тебе:"Битие 9.11: сключвам Моя завет с вас, че няма вере да бъде изтребена всяка плът от потни води и не ще има потом, който да опустоши земята."Стига си влизал в противоречия.Битие 19.28: и погледна към Содом и Гомора и към целия простор наоколо и дивя: ето, дим се дигаше от земята като дим от пещ.
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та, ако сме възникнали от ХАОСА на Гол. Взрив, значи сме случаен продукт, и могат да ти бъркат в ДНК, да променят ДНК на животинския свят, да променят естествените храни/ плодовеИзеленчуци, т.е. да те хранят с ГМО продукти (сле 2040 г. казват, няма да има естеств. агнешко юесо, а изкуствено създадено такова); ти съответно се разболяваш от ГМО храните, и трябва да им купуваш лекарствата; Всичко това им носи милиарди $ печалби; пробват в/у теб разни биол. създадени вируси, после взимаш антоваксини
126
3
 
4
 
! Отговори
Глупак преди 4 години
Некви едноклетъчни са се разпърдяли, това е живо доказателство, че всичко живо пуска гълъбите, следващия път жена ви като се намръщи при мощно изрязване я довършете с желязни факти.
125
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да си християнин, и същевременно да вярваш в анти-логичната, сатанинска теория на илюминатите, че Земята е въртящо се кълбо! BIG BANG/ Големият Взрив и DEVINE CREATION/ Божественото Творение, две коренно противоположни и изключващи се теории за произхода на нашата Земя и живота. Според Г Взр., ние сме произлезли от ХАОСА! НИЩОТО избухнало, фърчали газове, магми, лави, скали, и накрая слет млн трилиони год., сме се появили и ние. Така, илюм. могат да ти променят ДНК, да те хранят с ГМО
124
7
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Ввднага те светвам! 1-во, аз не съм малко човече, ~1.90м съм; Важни сме, защото ВСЕВИШНИЯ, СЪЗДАТЕЛЯ, ГОСПОД БОГ, или както искаш го наречи, ни е съсдал ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ. Е, после някъде се е получила фира (виж Содом и Гомор), ГОСПОД се е опитал да поправи нещата с Втория Потоп, но напоследък джендърите с цветовете на дъгата пак надигат вой/глас, та нищо чудно ако ГОСПОД БОГ не прати пак Сина си Божи, Джизъс Крайст, да опита да оправи нещата.
123
1
 
4
 
! Отговори
Boss преди 4 години
И там няма ... живот
122
2
 
3
 
! Отговори
Екстратерестриал преди 4 години
Не знам дали има живот на Марс,но съм сигурен че голяма част от хората в България биха ги приели за Марсианци без проблем.Даже,като познаваме манталитета,те ще избият другите Марсианци и ще се заселят на тяхно място.И ще използват техните ресурси за избиване на селяния и комплексарщина.
121
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, не вярвате, че се виждат звездите, които са под Купола на само около 5000 км, а вярвате на юдео-масоните и техните илюминатски господари, че можете да ги видите от стотици млн км, или колкото там казват!? Аз лично, неотдавна, при доста голяма Луна, виждаща се ниско, видях ясно облаци зад нея!
120
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест тая машинка се разхожда там от 2012, а на тез едва сега им е хрумнало, че могат да вземат и проби от "въздуха"?!
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой тук непрекъснато зове,че земята била плоска,значи и всички останали планети също са плоски -луната,марс,слънцето,венера и т.н. или може би единствено само земята е като питка ,щото ние живеем тук,и цялата вселена е направена специално заради нас ,да ни заблуждава.Демек някой си дава мноого труд да ни излъже за нещо,че не е тъй.Може би най-накрая някой ще ни светне що сме толкова важни,че да създадат толкова лъжи заради едни дребни човечета
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съзвездията са съвкупност от звезди, нали, защо да не се виждат, всички звезди са под Купола/ Небесната Твърд, която и затова се нарича Твърд, защото е съставена от същите земни химични елементи, от които е направена и Земята. Казали са ти, че "това е Млечния Път", ако бяха казали, че е Кашкаваления Път, ще питаш, защо се вижда Кашкаваления Път!
117
2
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
На марс най вероятно няма живот ,НО в едно към сигурен .Ще открием извънземни хиляди години , преди те да открият нас !
116
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, виждат се звездите, защото Небесната Твърд/Купол, св намира на около 5000 км над нас (колкото от Лондон до NY) и звездите са разположени под купола, Слънцето е с диаметър окло 65 км, нощното светило Луната свети със собствена, а не отразена светлина, и е малко по-малко от Слънцето, те са енергийни обекти, а не физически тела, звездите също не са физически обекти, а нещо като илюминационни обекти, показващи движението на времето - дни, месеци, години.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Айнщан внукТези марсоходи не са оборудвани за тътрсене на живот. Мисията им е изцяло геоложка.
114
1
 
16
 
! Отговори
Юфо метил преди 4 години
Може някое извънземно да е варило ракия и казана малко да е изпуснал.
113
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите не се изненадвам, че България изчезва с бързи темпове... и сякаш на никой няма да липсва това глупаво племе.
112
4
 
1
 
! Отговори
Айнщан внук преди 4 години
Не съм геолог,както и астроном.НО,в марсианските метеорити,които са открити и са около 100 килограма,би трябвало да открият фосили на микроорганизми?Марсохода от 2012 година изследва повърхността на планетата,със съвършенна апаратура .До сега тишина?Нещо не ми се връзва!
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако живеехме в един заговор, че ни лъжат, че Земята е сфера, защо тогава може да се видят нощно време звезди, съзвездия, части от млечния път дори и някои планети?
110
3
 
23
 
! Отговори
бай Шиле преди 4 години
Ако има метан, може да има и метилов алкохол. А ако има метилов алкохол, значи някой вари ракия на Марс.
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 100 АнонименПреди три месеца е имало ново изследване от група учени