Удивително разкритие на Марс, има ли живот?

"Кюриосити" е открил високо съдържание на метан
23 юни 2019 12:14, Александър Попов
205
Удивително разкритие на Марс, има ли живот?
Снимка: Reuters

Марсоходът на НАСА "Кюриосити" е открил в атмосферата на Марс високо съдържание на метан, което може да е свидетелство за присъствието на живи организми на Червената планета, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Образци от въздуха на Марс са били взети в сряда, а още в петък учените са направили редица експерименти. От тях станало видно, че откритият метан може да служи за газ-биомаркер. Но досега не беше обявено официално за откритието.

"Като отчетохме този удивителен резултат, ние реорганизирахме графика си през уикенда, за да проведем допълнителни изследвания", заяви един от изследователите на НАСА пред вестника. Резултатите могат да бъдат получени още в понеделник.

По-рано "Кюриосити" установи сезонни изменение на съдържанието на метан в атмосферата на Марс. Този марсоход кацна на Червената планета на 6 август 2012 година за изследване на кратер, кръстен на името на австралийския астроном Уолтър Гейл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
21
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Краварите ще избият 85% от марсианските обитатели, а останалите 15 ще затворят в резервати. Те така си процедират. Справка индианското население в Северна Америка. А ако се съпротивляват ще им пуснат 1-2 атомни бомби. Справка Хирошима и Нагазаки.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Именно, струва ми се, че статията или не е пълна или не е преведена правилно. В противен случай , това просто не е новина.
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лош късметЩо не се лекувате?
5
15
 
22
 
! Отговори
Лош късмет преди 4 години
И да имало живот на Марс след кацането на говедарския марсоход вече няма да има. Любезните ковбойци прикрити под благоприличното име НАСА набързо ще спретнат една марсианска пролет, цветна революция и червен майдан и животът на Марс ще приключи. Янките са специалисти по изтребване, разруха, геноцид, заличаване и унищожение.
4
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЪВ ВСЕЛЕНАТА ИМА НЯКОЛКО КВАДРИЛИОНА БРОЯ ЗВЕЗДИ!!! А НАШАТА СЛЪНЧЕВА СИСТЕМА ПРЕДСТАВЛЯВА САМО 1 ЗВЕЗДА!-----------ТОЗИ КОЙТО Е СЪЗДАЛ СУПЕР РАЗНООБРАЗНИЯ ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА ГО Е СЪЗДАЛ И НА МНОГО ДРУГИ МЕСТА!
3
15
 
20
 
! Отговори
Лош късмет преди 4 години
И да имало живот на Марс кацането на говедарския марсоход вече няма да има. Любезните ковбойци прикрити под благоприличното име НАСА набързо ще спретнат една марсианска пролет, цветна революция и червен майдан и животът на Марс ще приключи. Янките са специалисти по изтребване, разруха, геноцид, заличаване и унищожение.
2
1
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
нЕкой пърди на Марс
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то от години се знае, че има метан в атмосферата на Марс... дори Mars One проекта от 80-те години имаше разработена системя кото да извлича този метан и да го прави в гориво...