Шофирането: В брачния договор на булките в Саудитска Арабия

Там вписват право на дом, да работят и учат
24 юни 2019 20:08, Петя Славова
19
Шофирането: В брачния договор на булките в Саудитска Арабия
Снимка: Reuters

Жените в Саудитска Арабия вече вписват правото да шофират в брачния си договор, наред с правото да имат самостоятелен дом, да работят или да учат, съобщи БТА, позовавайки се на АФП.

Брачният договор дава сигурност на жените в това патриархално общество. В него те вписват законните си права, за да не останат на благоволението на съпруга си или неговото семейство.

Още по темата

След отмяната на забраната жените да шофират миналата година, се появи и това ново изискване - да притежават автомобил и да могат да шофират сами. Това им осигурява независимост.

Неизпълнението на брачния договор може да е основание за съпругата да поиска развод.

Статистика за брачните договори с такава клауза все още няма. Тенденцията обаче е показателна за начина, по който жените използват брачния договор за все по-дръзки за страната искания. Известни са случаи в тях да се впише забрана за мъжа да пуши, право на жената да има достъп до заплатата му, забрана мъжът да вземе втора съпруга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един спечелен бас... А не ми вярваха, че сте толкова кухи (вече се познаха някои ) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак повтарям, изкуствени джуки, солидна грим маса, рисуват си веждите, изкуствени мигли, маникюри, добре са си булките.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-гнусната дупка на Света е Саудия, абе Ислям .....
7
1
 
4
 
! Отговори
Дедо Изгорио преди 4 години
До Анонимен - 6Имам, но отговарящите вече са на по 3 ракии...А ка да се пише ли - в готварските предавания показват: "Ромска баница" (заради роботчетата така го написах) е "Тънък слайс от деструктурирана до прах зърнена култура..... посипана със сок от слънчогледови семки... и т.н." Така се пише тук ;)
6
1
 
10
 
! Отговори
Професора преди 4 години
С тия дето трият безразборно хич не мога да хвана номерацията... Ама така е - младежта не знае и таблицата за умножение. Ако ги изпита човек, резИлтатите ще са между "е" и "пи"... както е казал Иван Бровкин (потвърдено от Пауло Куелио!)
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дедо ИзгориоЗащото после ще го изтрият. Други въпроси имаш ли?
4
7
 
6
 
! Отговори
Дедо Изгорио преди 4 години
Анонимен-4 И що ми цъкате минуси, а не казвате какво мислите?
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В брачния договор да има:1. Жената да не пуши повече от 4 кутии качак дневно2. Да не пие като смок и да не се напива преди и след работа.3. Да дава на съпруга и да не дава на други.................................4. Да си върши домашната работа и да не кара съпруга си да върши несвойствени за него работи.5. Да не му се кара, да не прави забележки (даже и в пияно състояние), че така му намалява тестостерона и на нея ще й е зле.6. Да изповядва феминизъм, когато ще трябва да се бърка бетон...
2
5
 
19
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Хайде стига ни информирайте какво става в тази специфична държава. Не ни интересува държави които са в 16 век .Те нямат нищо общо със нашата ценностна система . Когато сканирам нещо свързано с тази част на света. Ужасно съм благодарен че не съм се родил там
1
6
 
9
 
! Отговори
Чичко Доктор преди 4 години
А ще има ли условие колко пъти седмично да я боли главата?