Холандия остана 4 часа без никакви телефонни връзки

Изключени са били и номерата на бърза помощ и полицията
25 юни 2019 10:10, Елка Василева
21
Холандия остана 4 часа без никакви телефонни връзки
Снимка: архив, Reuters

Холандският телеком KPN съобщи, че срив в телефонната мрежа е предизвикал изключване вчера следобед на номерата на бърза помощ и полицията. Телефонните връзки са възстановени снощи, предаде Ройтерс.

Те са били прекъснати за четири часа. "Имаше голяма повреда в телефонните връзки, която е отстранена", се казва в съобщение на телекома.

Фиксираните и мобилни телефонни линии, включително номер 112, бяха изключени вчера следобед. КPN и спасителните служби информираха за повредата в социалните медии, а по улиците бяха изпратени допълнителни полицаи и линейки. На хората бе съобщено да отиват направо в болниците при спешни случаи.

Телекомът не е обявил какво е предизвикало срива в комуникациите. При подобен срив през 2012 г. е имало два смъртни случая, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди не много години някой залупи мрежите на един български телеком оператор, имали сме подобна ситуация и тук. Горе долу един ден не работеха правилно телефоните.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз от мястото. Не всеки краен потребител го усети, но мрежата на KPN вчера се почупи.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** пак неподготвен се изтропа под новината, ами нали това пишат - че 112 не са били оперативни, ако ще в цяла холандия да си имал налична 2-3-4-5G мрежа , като никой не ти вдига телефона в полицията , какво те топли.
15
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
"Не било даже цялото КПМ, а конкретно спешните номера изцяло, с частично засягане на мобилните и фиксираните телефони."Съвременните ГСМ как работят?Апарата кодира сигнала праща го до клеткатаот своя страна клетката през няколко рутера праща сигнала до СЪРВЪРА(ползва се система подобна на частен интернет или ако е адекватен самия интернет)Сървъра препраща сигнала към клетката където се намира втория телефон.Направено е да се подслушва тел чрез СървъраИзлезли са от строя няколко рутера!!!
14
4
 
1
 
! Отговори
От мястото преди 4 години
Тотален фейк е това. Пак си измислят небивалици за западните държави, за да оправдаят безобразията които се случват в бг.
13
0
 
2
 
! Отговори
Нискоземец преди 4 години
Иван Костов е виновен !
12
1
 
4
 
! Отговори
Max преди 4 години
Аз живея в Холандия и вчера веднага ми изпратиха sms, че 112 не работи и да използвам някои чатове за спешни случаи.Мрежата на KPN си работеше без проблеми, може би само за спешните номера е имало някакъв проблем.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Интересно, а защо ли в България никога не се е случвало подобно нещо, че да се насладим на пророкуваните 40 дни без комуникации?
10
0
 
6
 
! Отговори
Ninja преди 4 години
Така са компютрите и мрежовото оборудване, рано или късно мре.... колкото и да е отказоустойчиво...никога не е достатъчно отказоустойчиво ...защото това струва пари, а борда на директорите иска яхти :)
9
12
 
0
 
! Отговори
Русский ватник преди 4 години
Не сме ние защото сме примитивни пияници и нямаме нито знания, нито технологии. Ние още живеем в Средновековието. Нали така бе?
8
0
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Мдааа, като отделиш 2 минути да прочетеш примерно в БиБиСи за какво става въпрос и разбираш че не били компютри а били компоти.Няма почти нищо общо това което са написали днес.бг с това което се е случило.Не била цяла Холандия, а било КПМ.Не било даже цялото КПМ, а конкретно спешните номера изцяло, с частично засягане на мобилните и фиксираните телефони.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А1 тв от вчера единия приемник работи единия го няма ако още малко го почакам накрая на месеца няма да платя
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А1 ще да е сигорно
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Холандска му работаПърво - статията го изкара, че не е имало НИКАКВИ телефонни връзки, което не е вярно.Второ - Ако в Бъглария се случи нещо подобно, може и 40 дена да няам комуникации ...
4
4
 
7
 
! Отговори
Холандска му работа преди 4 години
Хубава работа, ама холандска - 4 часа да нямат телефони. Пияни до козирката ли са били, дрогирани или слънчасали?
3
3
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
За един оператор да спре изцяло е възможно, трудно но възможно.Но КПМ не е единствения оператор в Холандия, та чак "Холандия остана 4 часа без никакви телефонни връзки" т.е. всички оператори да се сринали е крайно невероятно да не кажа невъзможно.
2
2
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Не е невъзможно.
1
5
 
16
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Няма начин да не са виновни руските хакери, ръководени лично от Путин :)