Иран: Санкции срещу Хаменей? Край на дипломацията!

САЩ безпрецедентно засилват натиска върху Иран
25 юни 2019 08:20, Елка Василева
106
Иран: Санкции срещу Хаменей? Край на дипломацията!
Аятолах Али Хаменей. Снимка: архив, Reuters

Решението на Съединените щати да наложат санкции на ирански лидери, сред които и върховният ръководител на страната аятолах Али Хаменей, означават край на дипломацията между Техеран и Вашингтон, предупреди говорителят на иранското министерство на външните работи Абас Мусави, цитиран от световните агенции.

Мусави написа в Тwitter, че "налагането на безполезни санкции на иранския върховен ръководител и на министъра на външните работи (Мохамад Джавад Зариф) затвори за постоянно пътя пред дипломацията".

Тръмп строг: Наложи нови санкции срещу Иран

"Отчаяната администрация на (американския президент Доналд) Тръмп унищожава установените международни механизми за поддържане на световния мир и сигурност", подчерта той.

Още по темата

Вчера Тръмп наложи нови санкции на ирански лидери, сред които аятолах Хаменей, предприемайки безпрецедентна стъпка за засилване на натиска върху Иран, след като той свали американски безпилотен дрон миналата седмица.

Иранският върховен лидер има последната дума по всички държавни въпроси в страната, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.


106
Още по темата: ИранСАЩсанкции
Още от Наука
Малка крачка за науката, скок за... Можем ли да се възпроизвеждаме в Космоса?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Богомил
"Как така мерките, които САЩ взеха преди 4 месеца са съсипали икономиката, като това става от много години Социалистите никога "не грешат", винаги са виновни САЩ.Санкциите на САЩ никога не засягат храни и лекарства, никога!"

1. САЩ спират 2/3 от износа(изнася се в САЩ преработва се и се продава в САЩ) на НЕФТ респективно 2/3 от доходите ФАКТ
2. САЩ/ВБ арестуват от порядъка поне 25 милиарда$ активи (За твое сведение РФ и Венецуела сключиха по това време сделка за 10милиарда$ за храни)
86
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Богомил
"ВЕЦ "Гури" е 3-тата най-голяма в света, 20.5гигавата"

Експерте 5 милионна България зимно време достига ЕЛЕКТРИЧЕСКА ГЕНЕРАЦИЯ от 15ГигаВата + всичките локални ТЕЦОВЕ на ГАЗ които просто нямам данни колко реално ГигаВата са.
А Венецуела която има не един Лукойл а поне 10 такива рафинерии и 30 милионно население генерира в основната си Водни Електроцентрали (3бр с обща мощност 16МВ - 11+3+2)(да беше проверил данните а)
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Хизбула е терористична организация само срещу КОЙ? Срещу КОЙ прави атентати? ЕВРЕИТЕ и никой друг"Хей боби.....ти по рождение ли си бавен, или по Убеждение........ВВНУ Търново.......преди години?
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДрОгаре на амбразурата като паФка морозоФ да защитим нашите "братя" от иРан.........
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Богомиле, чети и мисли. Само с повтаряне на чути отнякъде фразички не става...
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поради "репресивния кастрокомунизъ," Куба в момента има 1.5 пъти по - голям БВП при по - малка територия и ембарго на 70 години. Представи си до какво води 30 години евроинтегрираща демокрация... По добре като че ли ембарго, а?
81
6
 
2
 
! Отговори
Богомил преди 3 седмици
До Боби
Как така мерките, които САЩ взеха преди 4 месеца са съсипали икономиката, като това става от много години.Всеки грамотен човек като чуе за социалистическа "икономика" му е ясно какъв ще е краят- фалит.Репресивният кастрокомунизъм, който 60г. съсипва Куба, съсипа и Венецуела.Верни ученици на Ленин, Сталин, Маркс и Енгелс. Социалистите никога "не грешат", винаги са виновни САЩ.Венецуела е поредната 33-та жертва на социализма.Санкциите на САЩ никога не засягат храни и лекарства, никога!
80
7
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 3 седмици
До Боби
При 2000000%инфлация, 5 долара заплата и диктатура, кой ще иска да работи.Не САЩ са виновни за грешките в икономиката, а соц.идеите на Чавес и Мадуро.Откъде накъде САЩ са длъжни да купуват нефта от Мадуро?Те са най-големият световен производител, нямат нужда от нефт.За 20 год. революция добивът е спаднал от 3,5 милиона на 750 000 барела дневно?!САЩ само са помагали допреди 4 месеца, изкупувайки нефта.Блокираните пари и златото, са заради неплатените кредити, това не е кражба, а защита
79
4
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 3 седмици
До Боби
Ти луд ли си?От 20г САЩ са изгонени от Венецуела, национализираха им инвестициите и това е истинската кражба.Не е вярно, че ВЕц-овете са ограничени.ВЕЦ "Гури" е 3-тата най-голяма в света, 20.5гигавата, а най-голямата е в Китай-22 гигавата.Това, че днес тя рабати на 35% не е по-вина на САЩ, а на диктатурата.Мадуро преди 5 години, заради проблемите с тока, даде на генералите си да управляват енергетиката. Внесоха се много ТЕЦ-ове.Само 10% работят, генералите окрадоха 100 милиарда, не САЩ
78
2
 
1
 
! Отговори
а преди 3 седмици
Да отмъстим за горкото дронче :) Но при Тръмп нищо чудно де, той е малко НУРС.
77
6
 
10
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Krom
"Майко мила, тоя брадат пингвин с чалмата ли Ви е идола бе, баси и простотията! Значи дай сега да видим - тоя подкрепя Хизбула, очевидно е ислямист, но българския русофил го е възлюбил, защото ще "бие" лошите американци."

Кром пропускаш едно много важно, наистина много важно нещо. Хизбула е терористична организация само срещу КОЙ? Срещу КОЙ прави атентати? ЕВРЕИТЕ и никой друг. А ИД, Алкайда и прочие деривати карат наред всичко що не е техен спонсор включително създалите ги ХАмериканци.
76
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Богомил
"Хайде да погледнем само Венецуела. Как така амереканците са съсипали Венецуела?"
5. САЩ като са създавали Ел мрежа на Венецуела са създали ОГРАНИЧЕНИ МОЩНОСТИ и то само ВЕЦ??? Да страната е богата на вода но преди 3 години имаше СУША(относителна там е екваториална зона)
6. Чавес и Мадуро построиха почти 3 милиона жилища за малоимотните и бедните защото последните живееха в ГЕТА И КОП ТОРИ - ел мрежата не издържа и то не толкова не издържа а не я поддържаха правилно - няма САЩ инжинер
75
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Богомил
"Хайде да погледнем само Венецуела. Как така амереканците са съсипали Венецуела?"
1. Венецуела добива 300 единици нефт за определено време
2. Венецуела може да преработи и продаде 100 единици в собствените си мощности
3. Венецуела праща в Тексас на 3000км 200 единици нефт който се преработва и след това продава в Америка(Това е първото което САЩ спря 2/3 от доходите умряха)
4. САЩ и ВБ Арестуваха голяма част от парите на Венецуела(което си е КРАЖБА)
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Мнение
Милошвеич/ Сърбия/; Кадафи/Либия/; Саддам/Ирак/, паднаха по времето на Путин.
Нищо лично, просто бизнес.
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Krom
Плоковник Гундяев беше казал : " Руският вариант на православието/ модификация от 1927г/ е по-близък до исляма, отколкото до католицизма.
72
3
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 седмици
До Мнение 65 - така е Друтарю! Но пасаран! А то, все наши "приятели"! Ирак ни замъкна с над милиард долара за неплатено оръжие при Другаря Садам, Сърбите така ни обичат, та ни "подариха" дървената Северна Македония и ако могат, биха ни затрили още днес, а Другаря Кадафи - малко държа едни медицински сестри в либийските зандани с години. Обаче, американците ти криви на теб. Дай да разтягаме локуми за велика Русия, остави ги тея!
71
7
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 седмици
Майко мила, тоя брадат пингвин с чалмата ли Ви е идола бе, баси и простотията! Значи дай сега да видим - тоя подкрепя Хизбула, очевидно е ислямист, но българския русофил го е възлюбил, защото ще "бие" лошите американци. Ми защо не се обрежете в знак на съпричастност, драги проирански тролове? Може и бради да си пуснете. Ще подкрепяте ислямисти, хора които държат насила семействата си в Иран, само и единствено за да плюете Америка? Направо не е истина.
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Яница "Следващия въпрос е колко време остава..."
Когато бях първи клас, в учлище ни говориха, как всеки момент капилизама и САЩ, ще рухнат и как комунизма и СССР/Русия/ , ще управляват света.
Вече отивам към пенсия и пак същото слушам : всеки момент.
69
6
 
6
 
! Отговори
ДЕРЗАЙТЕ, ДРУГАРИ! преди 3 седмици
ПЛЮВНЯ ПО ХАМЕРИКАНСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ! ДА ПОДКРЕПИМ ЧАЛМАТА ДА СИ НАПРАВИ АТОМНИ БОМБИ, С КОИТО ДА ВИ УДРЯ ПО УМНИТЕ ТИКВИ!
68
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 61 "А знаете ли че Иран преди 40 години е била светска държава, и се е превърнала в това сега след преврат познайте от кой."
Бяха светска държава при шах Пахлави, който беше човек на америкаците. После станаха шериатска държава, кгато дойдоха аятоласите с помоща на СССР.