Италиански мафиотски бос избяга от затвор в Уругвай

Заедно с него са изчезнали още 3 престъпници
Обновена: 25 юни 2019 11:40 | 25 юни 2019 09:54, Елка Василева
7
Италиански мафиотски бос избяга от затвор в Уругвай
Роко Морабито. Снимка: БТА

Италианският мафиот Роко Морабито, един от босовете на калабрийската мафия Ндрангета, избяга от затвор в Уругвай, където очакваше екстрадиция в Италия, съобщи уругвайското вътрешно министерство, цитирано от ДПА.

Заедно с Морабито от затвора в Монтевидео са избягали още трима престъпници.

Според министерството 4-мата са избягали през покрива на сградата. После нахлули в апартамент на съседна сграда и откраднали пари от жена, живееща там, но не я наранили.

52-годишният Морабито бе арестуван през 2017 т. в Уругвай и бе наречен от тогавашния вътрешен министър на Италия Марко Минити "беглец номер едно" от Ндрангетата. Той бе издирван от 1994 г. и имаше 30-годишна задочна присъда за участие в престъпна организация, за трафик на кокаин и за други сериозни престъпления.

Екстрадицията му се забави, защото той я обжалваше пред уругвайския върховен съд, пише БТА.
 


7
Още от Наука
Малка крачка за науката, скок за... Можем ли да се възпроизвеждаме в Космоса?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този наистина е голяма работа, щом на 27г ,вече е бил с 30-годишна присъда. Ако беше полежал на 40 щеше да излезе като нов човек, а не цял живот да се крие.
6
0
 
12
 
! Отговори
България преди 3 седмици
А в България мафията си ама държава и краде на воля. От ЕС и Сащ им пращат доклади за огромна и нагла корупция, но те се правят на разсеяни. Населението е най бързо изчезващото и всеки се спасява. Два милиона пенсионери нямат избор и оцеляват както могат, 1 милион роми си правят каквото искат, а на 550 хиляди турци не им дреме и никога не протестират, живеят си в свой свят.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Италианската мафия отвлича Джулио де Анджелис и го държат в някаква пещера от 12 юни до 31 октомври 1988 г. Като е платен откуп от 4 милиарда стари италиански лири. Полицията ги хваща връщат на човека парите и осъждат бандитите на 13 години. След това тези същите все още са се навъртали около семейство де Анджелис. Като доказателство са отрязали част от ушната мида на Джулио за да докажат, че той все още е жив. Така Дулио де Анджелис остава белязан за винаги той все още е жив.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През 80-те италианската мафия е искала да отвлече италианския пилот Елио де Анджелис който почина на 15 май 1986 след катастрофа на писта Пол Рикар. Когато Елио се е върнал за малко да се види със семейството си от полицията се обаждат на баща му Джулио, че синът му Елио е една от мишените на италианската мафия. Наемат му охрана, а той се е оплаквал, че не можел да отиде да изяде една пица с приятелите си. На 12 юни 1988 г. след мъката по синът си Джулио се отегля в Коста Смералда, Сардиния.
3
0
 
8
 
! Отговори
Соцсистема преди 3 седмици
A у нас мафиотските босове държат водни огледала, техноимпекси, Пловдивски панаири и ловешки отбори
2
1
 
9
 
! Отговори
Уяя преди 3 седмици
А в бг такива ги карат със сини лампи,и управляват държавата....
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щял да поеме ролята на Цветанов.