За пътуващите в Турция: Системата за глоби не отчита тези под 20 лири

Ако имате глоби трябва да ги платите на митническо гише
25 юни 2019 16:37,
6
За пътуващите в Турция: Системата за глоби не отчита тези под 20 лири
Снимка: Reuters, архив

В електронната система за плащане на глоби в Турция е възникнал проблем и тя не отчита сумите под 20 лири.

По информация на Генералното консулство в Одрин и на турските митнически власти системата за незабавно плащане на глоби или натрупани лихви за неплатени пътни такси на чужди граждани в Турция е възможно да не отчита суми под 20 турски лири, съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство.

Затова глобите за неплатени пътни такси на стойност под 20 турски лири могат бъдат платени на място на митническото гише за заплащане на такси на граничните пунктове с Република Турция.

Припомняме, че автоматичната система за плащане на наложени глоби и санкции бе въведена на 11 април 2019 г. Те се заплащат срещу издадени от турската страна квитанции с пълните задължения. Необходимо е да се обърне внимание, че предявената за заплащане сума може да бъде обжалвана, но след като бъде платена.

При необходимост Генералното консулство на България в Одрин е готово да съдейства на българските граждани на дежурния телефон +90 533 6298164.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ни интересува? Кои нормален човек иска да отиде в сганландия?
3
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И чих да го търсим в Турция че и глоби да им плащам на митническото гишенце. Не е ли по добре за палнем автомобилчето и вместо да ходя при фесовете да отида на Адриатическо моренце. Чиста водица хубава и евтина храница ледени питиета и готини мадами. За 17 година ще ходя на Адриатика и никога на друго море. Отивам в цивилизован свят а не на Ланоморието при Мутрите или при Фесовете а най малко при Утепаните Гърчоля. Но всеки си има собствено мнение и вкус.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1лев = 0.51 евро
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20.00TL = 5.95 BGN