Лампард се разбра с Абрамович, поема Челси до седмица

Той ще парафира договор за три години със "сините"
26 юни 2019 09:08, Красимир Ангелов
6
Лампард се разбра с Абрамович, поема Челси до седмица
Снимка: Reuters

Легендата на Челси Франк Лампард се е разбрал със собственика на клуба Роман Абрамович и ще стане мениджър на тима. Той ще подпише тригодишен договор през следващата седмица, твърди "Сън".

Легендарният халф ще получава в лондонския клуб по 5,5 милиона паунда годишно и ще замени на поста Маурицио Сари, който от своя страна се раздели с тима преди броени седмици и пое Ювентус.

За вероятността Лампси да замени италианеца се говори от месеци, а преди два дни от неговия клуб Дарби Каунти му позволиха да преговаря със "сините" и в крайна сметка сделката е почти факт.

Лампард е жива легенда на лондончани и бе една от големите звезди на тима, като изкара 13 години като играч на "Стамфорд Бридж".

Миналата кампания бе дебютна за екс-халфа като мениджър, но той се справи прекрасно начело на Дарби Каунти и успя да добута тима си до плейоф, който обаче бе загубен от Астън Вила.

Франк ще вземе в щаба си своя бивш съотборник в Челси Джоди Морис, а треньор на вратарите ще бъде Шей Дауни. За физическата подготовка на тима ще отговаря Крис Джоунс.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една лека корекция:треньора на вратарите се казва Шей Гивън
5
0
 
2
 
! Отговори
дО ЖАЛКО преди 4 години
... Беше разбита до основи една изключително добра система за създаване на класни спортисти. ПРИМЕР: ПОГЛЕДНИ МЕДАЛИТЕ НИ ОТ ОЛИМПИАДАТА В СЕУЛ 1988 и тези преди това ... И погледни какво става след 2000 година ... !!!!! То е - ОЧЕБЪРКАЩО !!! ..... СЛОВЕНИЯ ЗА МАЛКО НАД 2 МИЛИОНА. ОБАЧЕ ИМАТ ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ЗА СПОРТ , КОЯТО СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ ИСТИНСКИ СЛОВЕНЦИ ! ПРИМЕР : ЕВРО ШАМПИОНИ ПО БАСКЕТБОЛ ! Имат волейбол , хандбал , водна топка ... дори ... Хокей на лед на много добро ниво ! А НИЕ ? А?
4
0
 
4
 
! Отговори
До ЖАЛКО преди 4 години
Прав си , пич. Похарчи се. Не едно. А сигурно вече две поколения отиват на вятъра ! Но защо , а ?!?! ЗАЩОТО ... 1. НЯМАТ ГРАМ ДИСЦИПЛИНА. ОТКРОВЕНО ПРОСТИ СА. Взимат някой лев повече от уреден мач в смешното ни първенство , някоя "чалга пеперудка" или манекенка ги омая. И тия се взимат за най - великите спортисти в световен мащаб ! 2. В БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ СЕ КРАДЕ СТРАШНО МНОГО. В ЕПИЧНИ РАЗМЕРИ. НИЩО НЕ СЕ ОТДЕЛЯ ЗА ДЕТСКО - ЮНОШЕСКИЯ СПОРТ. ЗА ШКОЛИ. ЗА ДОБРИ ТРЕНЕРИ И ВЪЗПИТАНИЕ НА СПОРТИСТ !!!
3
0
 
9
 
! Отговори
жалко преди 4 години
наистина,голям талант беше Божинов,голова машина като млад.В големи отбори беше,ама все провали.Цяло поколение се похарчи само,май и второ отива там.
2
0
 
7
 
! Отговори
Божинката преди 4 години
Това добре... А за мен едно местенце на "Стамфорд Бридж" ще се намери ли ?!?! ... Все пак трябва да издържам 7 жени и 5 деца ?!?! .... Гол кат' пушка ще ме оставят ... У "Ботев" ( Враца ) малко кинта ми дават ! .... Не стигат за издръжка , чалготеки и салфетки !!!!! .... Нещо ... дълбока резерва ?!?! ... Портиер?!?! ... Чистач на *** на стадиона ?!?! .....
1
0
 
11
 
! Отговори
Кимон преди 4 години
Бързо лети времето.Преди няколко години го пращаха я в Барса,я другадеПодходящ избор,дано да успее.