Фелдшерите искат извинение, министърът ги принизява

Ананиев бърка йерархията на професиите, смятат те
27 юни 2019 12:25,
12

Здравният министър Кирил Ананиев е показал незнание към фелдшерите/лекарските асистенти у нас, твърдят от съсловието в отворено писмо до медиите, ден след като министърът разясни на болниците в страната формулата, по която ще работи новата Методика за формиране на възнагражденията в лечебните заведения.

Още по темата

Фелдшерите поискаха извинение от министъра за това, че ги слага под общ знаменател със санитарите.

"Притесненията са сериозни, когато се бърка йерархията и статута на професията. Това не говори добре за министъра. Когато обясняваше, той обърка санитар с фелдшер", каза председателят на Сдружението на фелдшерите Александър Александров.

"Искаме равнопоставененост на медицинските професии. Не се отказваме от предстоящи протестни действия, ще спрем спешната помощ, ако не се вкара такъв проект за отделни съсловни организации", посочи той.

Конституцията била задължена да осигури качествено медицинско обслужване, подчерта още Александров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
закривайййй,като са толкова кадърни,да избягат в Европа при кадърните медицински сестри и лекари,оценени отдавна там.*** не,,,,тея за нияо не стават,наглостта им е забележителна.В Европа и по света няма такива нагли недуучени парчета.Там този байо щеше да е мед сестра и да търчи яката вместо да плаши с протести.Кому сте нужни,бе непотребници.?***,линейкаджиите с по свестни от вас.Правоимащи,ужас,плашат...Ми те фелдшерите са в постоянна стачка.нищо не правят.Е ,крадът и муфтят...Страшно ***
10
1
 
32
 
! Отговори
ppancho преди 4 години
Един читав парамедик струва повече от цяло стадо байновци-фершели ,докарани от селата с връзки,щото за нищо не стават там,с мазни миризливи халати,лъснати ***,химикалка в джоба ,*** бивша бяла престилка и разкривени патъци.не съм виждал фершел ,който да може нещо друго освен да мери кръвно налягане с опърпания с китайски апарат и да поставя термометър,Байно,парамедикът осигурява свободни дихателни пътища и венозен съд.И още много неща,дето фелшеряките не сте ги чували.Е не може да краде...
9
1
 
32
 
! Отговори
ppancho преди 4 години
Работил съм в Бърза Помощ.Фелдшерите правят БМП да изглежда смешна и жалка.Имаме "Скорая помошчь"а не "Emergency".Вие ,Митев(щото явно си фершел)сте позор за здравеопазването.Освен да търгувате с фалшиви болнични ида крадете бензин,друго не правите.А,отнасяте по някой шамар от хората,*** друга файда няма от вас.Много ме кефи ромите като ви пердашат,когато им се правите на доктори,*** те усещат,че сте кухи кто градински ***.Какво е "кардиопулмонална ресусцитация",бе бай Митев.Мойте ли я
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-тъпите в системата на здравеопазването са фелшерите.
7
1
 
33
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Оуууу! Министърчето ! Докторът е на курс за фелдшери !!!
6
3
 
34
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До ppancho Мдааа. Поредният разбирач. Като не стават защо викате Спешна ? Ами бягайте при баячките.
5
1
 
37
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До до ppancho Фелдшерите няматн нищо общо с парамедиците! Първите са бакалаври, учат 4 години, имат право да изписват лечение и да поставят диагнози, вторите- от 6м. до 2 години и са обучени да мерят кръвно, превръзки, и манипулации. Пази Боже да получиш инфаркт или да е някай по-завързан случай и да ти пратят парамедик, учил ЦЕЛИ 6 месеца!!! Журналята често бъркат, повлияни от западните филми. Там Спешната помощ ходи само на катастрофи и т.н. Тук- на всичко.
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бърка, друг път, просто така му изнася! Не виждате ли че се прави на умряла лисица! Това е типичен пример на обигран апаратчик, срожен там да доразсипе всичко! Единственото нещо с което ще бъде запомнен е назначаването на кръглоглавчо с честните сини очи, възпитаника адамов на ПУЦа за текезесарски счетита за мин. фин!Предвид това че е скъсал доста панталони на задните им части се питам колко ли калинки от бездарната си рода е наместил по разни министерства и агенции?
3
0
 
43
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
На село фелдшерът е втория по важност след попа!
2
14
 
34
 
! Отговори
ppancho преди 4 години
Какво точно умеят фелдшерите?Могат ли да вършат работата на лекари или медицински сестри.Могат ли да имат уменията,дисциплината и знанията на парамедиците?Фелдшерското съсловиуе е за преквалифициране и затриване.Който вземе определени изпити-сестра,другите след курсове-парамедици.Иначе за инфо:Фелдшерите са едни шматароци в Бърза помощ,които не знаят какво вършат,правят се на лекари,скатават и често са бути и псувани от нервни пазиенти(много често с право)
1
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са некомпетентни и арогантни кариеристи.