Качеството на човешкия капитал привлича израелски компании

Иновациите са ядрото на икономиката на Израел
27 юни 2019 22:34, Екип на Bloomberg
28
Качеството на човешкия капитал привлича израелски компании
Снимка: Pixabay

Връзките и сътрудничеството между Израел и балканските държави се засилват. Високото качество на човешки капитал привлича израелските компании в региона, обяви Нили Шалев, управляващ директор и национален координатор на Агенцията за иновации в Държавата Израел, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Мястото на иновациите в израелската икономика е много значително – те са сърцевината и двигателят ѝ от 90 години на XX век насам, коментира Шалев.

"Днес Израел е глобален играч в иновациите. Той е втора сила след Силициевата долина. Страната си сътрудничи с национални компании, които извършват 60% от изследванията и разработките си тук. Това са американски, европейски и азиатски компании и дейността им е вградена във всеки продукт“.

Израел е смятан за стартъп нация и това е така, защото в началото повечето инвестиции бяха насочени именно към такива дружества, отбеляза експертът.

"Вече сме свидетели на второ поколение предприемачи, на по-големи компании и това е естествено и позитивно за пазара“. Според нея единството между академичната мисъл и бизнеса в страната е само част от рецептата за успеха на Израел.

"Израел е малка страна, по принцип всеки е свързан с останалите. Технологичните решения обикновено идват от университетите, те са ключов елемент от израелската иновационна система". 

Повече по темата вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме мързеливи,но човечни.Мошета-та,мързеливи,но нещо различно от реал-ното.Никой не е знаел колко ще сиподобрят рекорда.
7
1
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Като не желаете да сте мразени не бъдете толкова алчни.
6
4
 
2
 
! Отговори
Еврей преди 4 години
Интересно как уж сте спасили евреите, а как горещо ги мразите!?Май това "спасение" е станало заради вашия природен мързел, а не от желание да сторите нещо добро.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не допускайте крадливите ръчички на "богоизбраните" да пипат България!Това са ***, които живеят за сметка на гостоприемника и му пият кръвта, докато го убият. После търсят друг гостоприемник и така до безкрай. Преди да ме обвините в антисемитизъм се запитайте, защо съществува думата "антисемитизъм"? За всичко друго е расизъм, само за тия си има специална дума. Защо никой не ги обича и всеки гледа да седи далеко от тях? Защо са били прогонвани от всякъде, където са били приети преди това?
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва е лоша новина за България и българите! Защото абсолютно нищо хубаво света не е видял от евреите, само разруха, войни, кръв, много кръв и много, много смърт!
3
1
 
11
 
! Отговори
Дейвид преди 4 години
Вземам по 19000 Евро/седмица. Кодиране алгоритми. И пак са малко , не стигат за подмяна на яхтата. На никого не му стигат парите.
2
7
 
27
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Те гледат как да ни разорят, да ни изкупят земята, да ни отнемат жилищата, да ни направят риби. Лъготят как Мойсей ги бил размотавал 30 години в пустинята да приемем безропотно как унищожават България. По добре да си стоят там. От евреин чакай печалба.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те на тия основният им бизнес е ИТ и програмиране.Сиреч пак родните програмисти ще намажат и конкуренцията за кадри за пореден път ще им вдигнат заплатите.А никой не отчита факта ,че тая държава ги образовала и не плащат достатъчно данъци.При 50хил програмиста в българия да им се вземат по 100 лева на месеж от горе (което няма и да го усетят) са 5 милиона лева на месец за народа.