Окончателно: Милан аут от Европа

"Росонерите" и УЕФА постигнаха споразумение
28 юни 2019 18:00, Красимир Ангелов
7
Окончателно: Милан аут от Европа
Снимка: Reuters

Седемкратният първенец на Европа Милан няма да участва в европейските турнири през новия сезон, съобщиха от Арбитражния спортен съд в Лозана.

Това стана факт, след като "росонерите" постигнаха споразумение с УЕФА отборът да не играе във втората по значимост надпревара на Стария континент Лига Европа. За сметка на това от Нион премахват мониторинга над клуба за нарушаване на правилата за финансов феърплей.

С този ход шефовете на спящия гигант изчистват прегрешенията от периода 2015-18 г. Компромисът удовлетворява УЕФА и Милан, тъй като доказва намерението на настоящото ръководство на "росонерите" да балансира счетоводството.

Мястото на Милан ще бъде заето от Торино, докато Рома стартира участието си директно от груповата фаза.

Всичко за наказанието на Милан четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: УЕФАмиланЛига Европа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Сега е ред на ЦСКА. Комисия на УЕФА е посетила стадиона в Етрополе и заявила - на такъв стадион не могат да се играят мачове за европейските турнири. Освен това имат финансови проблеми - стадиона в парка на Свободата е откраднат от АФ23 - все още не са дали и един лев на наследниците. Сега Партията (тя все още си е на власт), планира адвокатски тарикатлък - че наследниците са ЦСКА!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 30 г беше най великото първенство .Днес е доста назад от Испания и Англия .
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Факта,че разказваш кои са отборите... Значи не е мн известно първенство :) гледал съм някой мачове.. Мъка.. Бавен футбол.. Мн прекъсвания... Постоянни караници... Не е моя футбол.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски трябва да последват примера им .
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милан са резил ...Доброволно се отказват ...Смях .
2
6
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Не говори глупости,италианското първенство е в топ 5,там имат Милан,Интер,Ювентус,Рома,Лацио,все големи тимове с история и легенди.Футболът е религия в Италия
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея пък кой ги гледа. Добре че Роналдо отиде в Италия.. Да се сетил, че имало футбол там. Въпреки, че е 5 класи под Английския, Испанския и Германския футбол.