С каски и маски – в Хонконг нахлуха в парламента

Полицията отстъпи за да избегне конфликт
1 юли 2019 21:45, Нели Христова
19
С каски и маски – в Хонконг нахлуха в парламента
Снимка: архив Reuters

Пореден ден на протести в Хонконг заради спорния закон за екстрадацията. Този път напрежението ескалира и група активисти успя да проникне сградата на парламента след като счупи стъклата на прозорци и разбиха металните заграждения. Протестиращите носеха маски, каски и чадъри, за да не бъдат разпознати лицата им от властите.

Още по темата

 

Полоцията реши да отстъпи пред протестиращите за да избегне конфликт и кървави сблъсъци.

Телевизионен канал в Хонконг излъчи кадри как демонстранти с каски преминават през контролно-пропусквателен пункт и продължават като разбиват метални врати, за да се опитат да достигнат по-навътре в сградата.

Десетки маскирани протестиращи, повечето размахващи импровизирани щитове, проникнаха в Законодателния съвет, след като в продължение на часове го атакуваха, се видя от кадри на телевизия Кейбъл нюз, предаде Франс прес.
Силите на реда в сградата, които преди това използваха лютив газ, за да ги отблъснат, очевидно са се изтеглили по-навътре в зданието, посочва АФП.

Междувременно, десетки хиляди други демонстранти преминаха през града с искане за разширяване на демокрацията в деня на 22-ата годишнина от връщането на бившата британска колония на Китай.

Протестиращите изтъкват, че правителството в Хонконг не откликва на исканията им за цялостно оттегляне на спорните закони за екстрадиция и за оставка на регионалния ръководител на Хонконг Кари Лам.

Лам каза по-рано днес, че ще се постарае да се вслушва по-добре в гласовете на младите хора, но се противопостави на призивите да се оттегли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
У BG Готвят преди 4 години
В BG подобни протести се чакат чак с внедряване на нови нагло престъпни лични документи с вградени чипове ,холограми и обемно манипулиращи съоръжения вкл следени с антенки/ПСи генератори и нано микрофониЗасега ограбваните зверски граждани и селяни на БЪлгария си ТРАЙКАТ ползват с е холограми блокиращи всякакви опити за протести.АКо някой протестира другите го подиграват..
15
0
 
0
 
! Отговори
Кръстопътя преди 4 години
Има критична зона провеждащи протестиТе не могат да разберат кого да НАБЕДЯТ ДАЛИ Лондон или ПЕкин..ТЕ НЕ ЗНАЕЛИ ТАЗИ ЗОНА ЧИЕ ВЛАДЕНИЕ Е..Подобен бе момента в Истамбул не знаели че ИСтамбул Цариград не е столица ...
14
0
 
0
 
! Отговори
Нова техника преди 4 години
Дирижираните протести в КАталуния Барцелона демонстираха как може през нагло престъпни съоръжения инсталирани в лични документи да се провеждат масови демострации за и против.Тези показват как се ползват микроимпланти за дирижирани протести..Може да почнат убииства чрез обемно обсебени както при зомби протестите в Киев подават на снимката разтревожени..
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде не пишат защо е въведен спорният закон.Защо не се разровите, жypналя?
12
8
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Не бе, кратуно! Китай се опитва да спре възхода на Хонконг и хората срещу това се борят!
11
11
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Едно правителство няма ли решимост да използва бойни патрони срещу протестиращи то значи не е достойно да управлява.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарната секция отново пълна с плювачи в стил "Фантазиите на Вероника"-половин минута не са се занимали да проучат случващото се от източник,различен от Днеса,за сметка на това с докторантури по международни отношения и богато въображение.Продължавайте с теориите,момчета,смеха е здраве.
9
2
 
11
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
р0бете със 700 лева заплата, живеещи в държава ***, коментират населениета на Хонконг - едно от най-богатите места на планетата с над 80 000 долара брутен вътрешен продукт на глава от населението.
8
1
 
8
 
! Отговори
zoro преди 4 години
Така смело коментирате от вашия" земен рай",че човека може да помисли колко много сте се борили и знаете вкуса на победата..Хайде,пийте си биричката на сянка и пишете бойни коменти ! Може и при вас да дойдат весели момченца с каски!
7
6
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Намирисва ми на Тянънмън-2 и бързо официално присъединяване към Китай.Както и на 1-2млн. заети с нискоквалифициран безплатен труд палавници.Тия що си мислят,че могат да спрат възходът на Китай,само защото отвъд океана са им обещали нещо?Което определено няма да получат.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не щът да живеят по правилата на "проспериращ" Китай и под мъдрото ръководство на ККП и туйто!
5
6
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ ДЕПУТАТИ ДИМ ДА ГИ НЯМА :DЖАЛКО, ЧЕ НЕ СА ГИ НАБАРАЛИ!!!
4
18
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДНЕС В ХОНКОНГ!!!УТРЕ В ЦЕНТРАЛНИЯ ПАРЛАМЕНТ НА КИТАЙ!!!В ДРУГИ ДЕН В СЕВЕРНА КОРЕЯИ ДА СЕ ГОТВИ КОМУНДЕЛО РУСИЯ
3
7
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Американците почнаха с цветните революции!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са китайските македонци. Много им харесало британското управление и не искат да се връщат към родината.
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро май ще има Хонгонгски " тянанмън" 2. Тамошните соросище бъдат смазани с танковете. Китайците са търпеливи но до граници а тук вече се доближава до нея.