Сирийска ракета вероятно е ударила Северен Кипър

Тя е пропуснала целта си при нощните въздушни удари в Сирия
1 юли 2019 15:53, Елка Василева
174
Сирийска ракета вероятно е ударила Северен Кипър
Снимка: БТА

Официален представител на кипърските турци заяви днес, че сирийска зенитна ракета, която е пропуснала целта си, е причинила експлозията в ранните часове днес в окупираната северна част на Кипър, съобщи Ройтерс.

Експлозията северно от столицата Никозия стана около 1 часа след полунощ днес.

Външният министър на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република Кудрет Йозерсай съобщи във Facebook, че според първоначалните оценки експлозията е причинена от ракета руско производство, пропуснала целта си при нощните въздушни удари в Сирия.

Силен взрив в Северен Кипър: Паднал е неидентифициран обект

Йозерсай заяви още, че ракетата е избухнала във въздуха, защото не е установен кратер от сблъсък със земята, а части от нея са открити на няколко километра от основните останки край село Ташкент, известно и с гръцкото си име Вуно.

Според Йозерсай останките от ракетата са сходни с частите от руска ракета С-200, която се разби край турския град Газиантеп през юли 2018 г.

Турската кипърска телевизия БРТ цитира севернокипърския премиер Ерсин Татар, според когото няма пострадали хора от експлозията.

По време на взрива на около 200 километра от мястото са били в ход интензивни израелски удари срещу цели в Сирия, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо остана ли от този бежански лагер"дъргава" разпръснаха се из Европа,Турция така добре ги отгледа и напои ама пак се качиха на главите им и недоволни и превземат страната им марш при кралете в арабския полуостров ама там по пищно ще ги посрещнат
108
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Що не са махнали "аварийната спирачка" на арматата нали не са очаквали някой да ги гърми с ПТУРС?"Аварийната спирачка УМНИКО освен да отстреля димни гранати, трябва да изключи от скорост(да Армата е с автоматични скорости), Да натисне едновременно спирачките на веригите и така че дори танка да е в завой да не преобърне танка, Да намали оборотите на двигателя до минимум сигурно има и други действияТа токова интегрирана система как "ЕЙ ТАКА СЕ ИЗКЛЮЧВА" ???ЕЙ МИСЛЕТЕ БРЕ МИСЛЕТЕ
107
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"бе ти продължаваш да къртиш мифки! Самолетите и те ли са картонени? Що не са махнали "аварийната спирачка" на арматата, нали не са очаквали някой да ги гърми с ПТУРС?"1. Всички ракети които виждаш на парада са МАСОГАБАРИТНИ МАКЕТИ - или тъй наречените Учебни ракети, никой няма да ти позволи да тренираш зареждане и разреждане с истински бойни ракети.2. Всеки калашник, катртечниците и церемониалните пушки са без ЗАТВОРИ3. Същото важи и за Авиацията ракетите са макети
106
0
 
2
 
! Отговори
читател преди 4 години
Любимото занятие на арабина е да размахва оръжието.Това го изпълва с гордост и радост. Резултатъ изобщо не е важен.За това от арабин воиник не става. Погледнете поне един от хилядите клипове.
105
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"закъсалата армата май нямаше димни гранати, сигурно са ги забравили да ги сложат :)))Аве как мое да сте толкоз *** тва yшанките ве?"Значи УДИВИТЕЛНО КОЛКО МОГАТ ДА ИЗПРОСТЕЯТ ХОРАТА САМО И САМО ДА Е ТЯХНОТОКАЖИ МИ "УМНИКО" на парад дава ли се на военните поне едно изправно оръжие или какви да са боеприпаси?НЕ ЗА ДА НЕ СТАНЕ ИНЦИДЕНТИска димни гранати да са сложени на бронемашините. Като гръмне дори само това нещо ще настане такава паника че и смъртни случаи може да има...
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Асад ако поиска да отговори адекватно има на разположение СМЕРЧ РСЗО които и в базова версия обстрелават половин Израел.*** нещо не иска, щото това ще е последното му желание :)"Мисля че си напълно прав. Но нали се сещаш в момента АСАД си има много други проблеми - само възстановяването на Сирия ще отнеме поне 25 години без външни инвестиции. Хисбула все оше е заета в Сирия да помага на РФ и САР да зачистят ИДИЛОВЦИ. Следва Израел и евреите го знаят и за това правят всичко против
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиАварийната спирачка се ползва когато по теб стрелят с ракета. Да танка веднага се обвива в дим от устройствата с димни гранатизакъсалата армата май нямаше димни гранати, сигурно са ги забравили да ги сложат :)))Аве как мое да сте толкоз *** тва yшанките ве?
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиАсад ако поиска да отговори адекватно има на разположение СМЕРЧ РСЗО които и в базова версия обстрелават половин Израел.*** нещо не иска, щото това ще е последното му желание :)
101
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Добре де ,Сирия свалила ли е поне един Израелски самолет?"Тя и цяла ескадрила да е свалила, в световно контролираните от евреи медийни гиганти дали нещо ще излезе? Нали знаеш, права е само онази линия, успоредна на Априлската линия на партията. В наше време - вярна е само онази новина, възхваляваща САЩ и унижаваща всеки друг. На това му казват "независима журналистика".
100
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"хахахаТанкистът на армата без да иска включил аварийната спирачка и не знаел какво да прави.такива обиттаци ли взимат за руски танкисти?не били инструктиране как се борави с аварийна спирачка.хахаха"Ех ЕКСПЕРТЕ ЕХ УМНИКОАварийната спирачка се ползва когато по теб стрелят с ракета. Да танка веднага се обвива в дим от устройствата с димни гранати, но ако не си смени скоростта или траекторията(да завие) на оператора на ПТУРК му е много лесно все пак да го уцели.
99
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Мало умник, няма руски самолет, който да се намаже на малкия пръст на Ф-35.Су-35 вече не ходи по авиошоута, за да не се излагат с него."Ф-35а Париж 2017youtube/watch?v=93NdwZAeXhIСу-35С Париж 2013youtube/watch?v=BK8cg1guFAwКогато Ф-35 повтори пилотажа на Су-35 ела ми се обади - скоро няма да е Ф-35 просто няма двигател с управляем вектор на тягата ...
98
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Totenkopf"И каква стана тя уж модерното руско оръжие С - нещо си не служи за нищо и евреите си бомбят, където си искат в Сирия? Така става, след като се продадеш на мизерните руски балалайки."ВЕЛИКИ ЕКСПЕРТЕ1. Евреите не влизат във въздушното пространство на Сирия стрелят или когато са над морето или над Бейрут.2. Асад ако поиска да отговори адекватно има на разположение СМЕРЧ РСЗО които и в базова версия обстрелават половин Израел. А срещу касетна БЧ на РСЗО никой не е измислил защита
97
0
 
1
 
! Отговори
Има огромна световна преди 4 години
Изкупиха държавни хора и медии с ограбеното от Садам и тя расте като вал с годините.
96
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Totenkopfа какво ще кажеш за натовските ракети при югославската война, дето падаха покрай софия?!
95
12
 
10
 
! Отговори
32990 преди 4 години
Боби не им се обяснявай, бе човек. Няма смисъл нито от ТТД нито от факти, щото козяците и матряла си остават!Виж ме мен родиха ми се деца, с двойно инженерно образование и 4 езика и понежв ме пратиха да садя картофи, да ставам аграр, та реших и Т2 ме изнесе, направи същото, няма смисъл да обясняваш и да се мориш заради миячи на чинии от Германияя/Австралия и *** наричаща се българи, а какъв народ бяхме. Левски и Ботев се въртят като пилета на грил пред тази "чиста и свята република"Дерзай!
94
23
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
И каква стана тя уж модерното руско оръжие С - нещо си не служи за нищо и евреите си бомбят, където си искат в Сирия? Така става, след като се продадеш на мизерните руски балалайки.
93
3
 
25
 
! Отговори
? преди 4 години
Защо Израел провежда въздушни удари над Сирия? Просто са решили да пострелят по живи цели или нещо такова?
92
18
 
19
 
! Отговори
СЛУЧКА ЗА ОРЪЖИЯ преди 4 години
Преди няколко години това се случи на един ловен излет. Обядвахме, когато едно 120-130 кг прасе бягаше на бавен ход по отсрещния баир. Колегите все с модерни американски, италиански и немски ловни автомати гърмяха по прасето, но то само ускори ход. Стрелях и аз само веднаж с РУСКОТО иже наследство от баща ми. Глиганът падна на място. При дрането установихме сачмите 13-0 от модерните пушки под кожата, а моите 12-0 също под кожата, но от другата страна, пронизали го цялото!
91
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин играе шахматна партия на две дъски.- Не пречи на Израел да нанася удари по иранските военизирани формирования в Сирия, за да не се увеличи иранското воено влияние в региона.Напоследък Асад игнорира руските военни съветници и все повече се ориентира към Иран дори им предостави воени бази на сирийска територия (типично по арабски - днеска с едните, утре с другите).- Играе с Тр. докато бъде построен Турски поток.- Дава гаранции на Израел и САЩ.На това му казват Геополитика.
90
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин поръча 78 Су-57 със срок на доставка до 2028. Пентагона за да не останат назад поръчаха 478 Ф-35 със доставка до 2021. Хахахахахаха