Срещата на Тръмп с Ким – невероятен ПР без стойност

Според Димитър Гърдев, върховен комисар на външната политика на ЕС трябва да е жена
1 юли 2019 22:45, Нели Христова
9

Сериозни разногласия между европейските лидери попречиха за пореден път избора на нов председател на ЕК. И днешното извънредно заседание на Европейския съвет не даде резултат. Разговорите са били прекъснати от сегашния председател на ЕК Доналд Туск. Според експертът по международна сигурност Димитър Гърдев, тази вечер ще има развитие по въпроса.

"Аз очаквам тази вечер да има някакво развитие, защото на срещата на Европейския съвет ние избираме "четиримата големи" - нещо, което се случва за първи път. А те са плод на консенсус между Германия и Франция", твърди  той пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че на поста върховен комисар на външната политика и отбраната в ЕС трябва да застане жена.

По темата за срещата на Г-20 в Осака, Гърдев посочи, че най-важното е, че и двете страни престанаха да говорят за санкции и контрасанкции.

"Светът вече не говори за Г-7, а за Г-20. Форматът на Г-20 е реално преобладаващ. Тръмп успя да го използва в пълен обем за невероятен ПР, без реална дипломатическа стойност", заяви гостът в студиото.

Доналд Тръмп и Си Дзинпин се споразумяха да възобновят преговорите помежду си в последния ден от срещата на Г-20 в Осака. Стана ясно, че САЩ няма да налагат нови мита на вносните китайски стоки. Двамата президенти излязоха доволни от разговорите.

По думите на Гърдев в заключителната декларация на срещата в Осака, изречението, че трябва да бъде възпрепятстван протекционизмът в световната търговия, отпадна.

Относно срещата на американския президент с руския си колега Владимир Путин, той е на мнение, че най-важното от нея е било стартирането на преговорите за удължаване на договора за съкращаване на настъпателните въоръжения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво търси Русия в Г20?
4
0
 
1
 
! Отговори
Тихия Океан доволен преди 4 години
Огромен Успех за региона и за Тръмп са срещите с лидера на КНДР.ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА вероятно ПРИКЛЮЧВА с МИР.Подават от Тихия океан..Народа на КНДР замърсява най малко природата в сравнение с други силно консумаиращи народи..НЕ бива да замърсява и с ядрени оръжия риска е огромен..В Момента хората СМЕ НАБеДЕНИ ЗА ОПАСНИ НЕДОПУСТИМИ ВРЕДИТЕЛИ ЗАРАДИ УВРЕЖДАНИЯ С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ ДЕНЕМ
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостенинГ 20 вече засенчи Г 7Г 20 на практика е новия световен ред - 20-те най-големи икономики в света, които са и най-силни във военно отношение, на този формат ще си изглаждат отношенията, ще си делят сферите и т.н.Впрочем, преди тези двамата в студиото, а и те вероятно оттам са го лапнали, Путин на Икономическия форум в Санкт Петербург, каза точно това - голямо значение за света в бъдеще ще имат ООН и формата Г 20
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не слагайте българи на отговорни постове, тапа ци! От българина ще видите само празни приказки и отбиване на номера. Ако пък е делови и умен, просто ще ни продаде.
1
1
 
3
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Къф експрес, какво чудо! Кой му даде титлата? Явно сам-самичък.Редакцията? Според заглавието ПиАр е срещата на Тръмп и Фатким, според текста ПиАр е срещата на Г-20. А сега де?И за експреса: Има да чака Г-20 да засенчи Г-7! По скоро БРИКС ще засенчи Г-20.