За ало апашите: 28-годишна сдаде 22 бона и документите си

Трябвало да даде всичките си пари, оставила ги пред русенска църква
1 юли 2019 14:05, Анисия Иванова
32
За ало апашите: 28-годишна сдаде 22 бона и документите си
Снимка: архив Reiters

28-годишна русенка дала 22 000 лева на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тя била подлъгана чрез познатата схема за участие в полицейска операция за залавяне на измамници. Жената била потърсена на домашния й телефон от мъж, който отправил заплахи към нея и близките й.

Малко по-късно последвало ново обаждане от друг, който й се представил за полицай. Той обяснил, че се провежда операция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат арестувани хората, които я азплашват.

Но жената трябвало да съдейства, като даде всички пари, които има в дома си, а след приключване на полицейската операция, щели да й ги върнат.

По нареждане на измамника русенката сложила сумата от 22 000 лева и лични документи в чанта, която оставила до стълбите на църква в Русе.

Според отчета на областната дирекция на МВР през миналата година в Русенско са били извършени 40 телефонни измами за 354 755 лева.

В резултат на активните действия на полицията са предотвратени щети от този вид престъпление за около 120 000 лева и за повече от 11 000 евро, включително и на чужденци от съседни държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора бъдете умни не бързайте да си давате парите. Първо позвънете на истински полицай за помощ. Никой полицай няма да звънне точно на вас за пари да хване някой си. До като има такива хора които с лекота си дават парите, ще има и такива които ги искат.
30
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Расте достойна нова бодра смяна. Промяната, която обеща Радев.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28 годишна - затова на млади хора пари не трябва да се дават и възрастните хора да пазят парите. Интереснотъо е, че тази се е оплакала, докато хилядите други измамени млади хора не се оплакват и не се знае за тях.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и той е техен съучастник!
27
0
 
2
 
! Отговори
рожба на прехода преди 4 години
До РуснакаКога е било това през соца или малко се е говорело за това?Бедата е че сега полицшята участва пряко или коствено в измамите! И МВР-то Е ВЪТРЕ!
26
1
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
До 24 : Имал висше! Че кой в България нема висше,бе момче ??? Не разбрахте ли,че комунизмът свърши !??? Висше,мила майко !!!
25
1
 
16
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Никаква логика! Откъде толкова ГЛУПАВА 28-годишна жена има 22 бона?!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛелеОт къде имате толкова пари бе хора. Работя за 910 лева (имам висше)Не всички с висше работят за 910лв.Аз примерно работя за 2000, брат ми няма висше и работи за 3000.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, мани бабите! Те стари, де с деменЦия, те възпитавани по комуниситческо и за това са толкова прости.Е, те тава момиче е растло и възпитавано в светлата демокрация. не са го гонили полицаи за къси полички, не са го карали да ходи с престилка на училище. Възпитано от най-модерната учебна система, а какво ислиза?На баите им трябваше 60 години да остареят и оглупеят. На това през демокрацията му стигнаха 28 години. Явно вървим напред и си личи!Да ви е честита демикрацията!
22
0
 
8
 
! Отговори
Rt преди 4 години
Тая хич не е проста.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже боже младежите искукаха вече отсега ка ли ще са на 60-70 г
20
0
 
14
 
! Отговори
su преди 4 години
До ЛелеМного лесно. Бабата продава малко земи. Дава ги на внучката да има. Ай честито.
19
1
 
1
 
! Отговори
До Иван преди 4 години
Нали за всеки чадър се издава касов бон бе, ***
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно глупостта не е само при старите хора. Като гледаме сегашните 20-30годишни полуграмотни кифлеещи и мутреещи , то те биха се вързали и на доста по елементарни лъжи.
17
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 4 години
До ПетровКак се перат пари от наркотици - правиш чадър и шезлонг 40 лв. на час и пишеш, че днес са минали близо 1000 души на плаж - не може да се засече реално.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на търкалета, по-вероятно е 28-годишната да е свила 22 бона на ало-измамниците.
15
1
 
14
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Как се перат пари от наркотици - ами "даваш ги на измамници".
14
0
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
То ще се окаже, че бабите финансират престъпния свят у нас...
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
измамник- "ало донеси 20 хил. лева на гарата"потърпевш- "Добре, ще ги донеса след малко"и- "Ака да те познаем?"п- "Ще дойда с колата"и- "каква е колата?"п- "Бял Опел Астра. Отгоре има буркан а от страни пише ПОЛИЦИЯ"хлоп слушалкатати-тии. ти-тии..........
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да видя сега "младежите", дето под всяка статия за измамена бабичка пишат, какви изкуфели били, как всичко това е по вина на комунизма, нинова, путин и компания!А, пишете сега! Оказа се, че и вие не сте много наред с акъла! Да не кажа никак!