Пожар на борда на подводница уби 14 руски матроси

Апаратът се намира във военноморската база в Североморск, Мурманска област
2 юли 2019 17:58,
154
Пожар на борда на подводница уби 14 руски матроси
Снимка: БТА

Четиринайсет руски военни моряци подводничари са загинали при пожар на борда на дълбоководен спускаем апарат в териториалните води на Русия. Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС и РИА "Новости".

Според съобщението инцидентът е станал вчера, докато екипажът е извършвал батиметрични изследвания в рамките на "изучаване на придънното пространство на Световния океан в интерес на Военноморския флот на Русия". Благодарение на "самоотвержените действия" на моряците пожарът е бил потушен, но те са загинали вследствие на отравяне от изпаренията при горенето.

Понастоящем дълбоководният апарат се намира в руската военноморска база в Североморск, Мурманска област. Разследването се ръководи от главнокомандващия на ВМФ на Русия, съобщи министерството.

Западните агенции цитират ТАСС и РИА и припомнят, че през август 2000 г. руската подводница "Курск", задвижвана с ядрена енергия, потъна в Баренцово море след две експлозии на борда. Тогава загинаха всички 118 моряци на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Тази свръх секретна подводница е в единствен екземпляр и загубата за руските войнолюбци е колосална Програмата за ядрените подводници дронове с които заплашваше Путин преди няколко месеца на практика е унищожена за 10 години напред"1. не е единствена2. Има поне два класа подводници преди нея изпълняващи подбни функции3. Подводницата носеща ПОСЕЙДОН торпедото няма ама нищо общо с този клас4. Дроновете от апокалиптичен клас не се изпитват на места където имат достъп ХАмерикански
112
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До маршал жуков"солдат не жалеть бабы еще нарожают"Много хора приписват тази фраза на Жуков, но НЯМА НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ИЛИ СВИДЕТЕЛ НА ТОВА ТОЙ ДА Я Е ИЗРИЧАЛ.Спрете с Митовете и Легендите а?
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН"ПОВЕЧЕТО АТОМНИ БОМБИ НА КОМУНИСТИЧЕСКА РАСИЯ СА ПРАВЕНИ ПРЕДИ ДЕСЕТИЛЕНИЯ!МЕТАЛА ИМ ВЕЧЕ Е ИЗГНИЛ ОТ РЪЖДА!!!"ЕТО ГО ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ1. за последните 30 години РФ е приела поне половин дузина нови типове ядрени носители - как смяташ "УМНИКО" в тези НОВИ ракети се слагат 25-40 годишни СТАРИ ядрени боеприпаси? Аман от...2. РФ е най-големия производител на обогатен уран иплутонии вкл 40% от горивото ползвано в САЩ атомни централи идва от РФХАЙДЕ ИЗМИСЛИ НОВО НЕЩО
110
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПОВЕЧЕТО АТОМНИ БОМБИ НА КОМУНИСТИЧЕСКА РАСИЯ СА ПРАВЕНИ ПРЕДИ ДЕСЕТИЛЕНИЯ!!!МЕТАЛА ИМ ВЕЧЕ Е ИЗГНИЛ ОТ РЪЖДА!!!ЕДНА ТАКАВА ДА ГРЪМНЕ И АКО ИМА В БЛИЗОСТ ДРУГИ ЩЕ СТАНЕ СУПЕР БОМБА!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАВИ НЯКАКВО КОЛИЧЕСТВО И ВСИЧКИ СТАРИ БОМБИ ДА ГИ ПРЕРАБОТИ ПРЕДИ ДА СА НАПРАВИЛИ ВТОРИ ЧЕРНОБИЛ И АКО Е В МОРЕТО-ОКЕАНА ЩЕ Е ПО-ЗЛЕ!
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"загинали седем капитани първи ранг и двама "Герои на Русия"----------Това е което признават, а каква е истината?Минимум 9 плавателни съда са останали без капитани
108
4
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
До 111Я провери колко е населението на Европа и 2 пъти по голямата ***? Ще ти се избистри съзнанието къде повече се прави секс и къде са гейовете
107
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази свръх секретна подводница е в единствен екземпляр и загубата за руските войнолюбци е колосална. Програмата за ядрените подводници дронове с които заплашваше Путин преди няколко месеца на практика е унищожена за 10 години напред.
106
9
 
3
 
! Отговори
До Гошу преди 4 години
Ааа идват си... най-вече за гейпарада...
105
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските милитаристи сами ще се унищожат. Така е когато на една нация не и стига сивото вещество а разчита единствено на грабежа на чужди територии и кражбата на чужди богатства.
104
9
 
16
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Абе, *** ***. 2 милиона българи са на Запад, а не в шибанaта ви Россия. Айде задайте си въпроса защо? Щото там има евро и доларс, а не рубли и копейки. Най-нещастната страна в света е *** на Джуджарката. Кой пие лосион за вана, само да попитам? Даже английските алкохолици пият водка на Слънчака. Мизерници - и те и вие
103
2
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
Какви матроси бе, Пейчева, разжалва ги набързо.Всички служещи на този тип подводници са офицери.
102
7
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Добри вести идват бързо :)
101
6
 
17
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До РуснакНе карах нито една кола, произвеждана в България. Няма при България и подводници. Няма авиация. Няма нищоСкоро като се отървем от руското робство ще има всичко.Освобождението започва с Ф16!
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До kirezaМи то и Сталин започва със С.Ко праим ся?
99
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 105Русофилите ли съсипаха икономиката на България, която между другото Русия построи?Да, русофилите съсипаха икономиката на България.Другаря Банев какъв е?Син на партизанин.Колко завода унищожи тоя русофил свързан с руската мафия(Русия - то е едно и също).Ами Ковачки, ами Импексова, ами Доган руския агент ?Ами Виденов, който раздаде парите от банките на червените олигарси?Всички до един руски слуги!
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като вземем предвид достоверността на руските медии, по-вероятно е не 14, а 140 човека да са пострадали
97
9
 
4
 
! Отговори
kireza преди 4 години
ПЪРВО,ТОВА Е ДЪЛБОКОВОДЕН ИСЛЕДОВАТЕЛСКИ АПАРАТ....До 102БЪЛГАРИТЕ ГИ ИЗГОНИХА *** ЧЕДА НА САТАНАИЛА...НЕ НАПРАЗНО И СОРОС И САТАНАИЛ ЗАПОЧВАТ С БУКВАТА"С",Т.Э. СЛУГИ НА САТАНИНСКИТЕ АНТИХРИСТКИ ЩАТИ/САЩ/ И КРЪВОСМЕСИТЕЛНИЯТ САТАНИНСКИ ЕВРОСЪЮЗ...
96
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо 102Българите, които не живеят в България не ги брой. Те не работят за нея. Тях, казваш, русофилите са ги изгонили. Русофилите ли съсипаха икономиката на България, която между другото Русия построи?
95
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо 102Може би ще ме светнеш мен, глупавия как точно русофилите са обезлюдили страната?
94
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ СЕ ТОПИ,А СЕ ЕВАКУИРА.В МОМЕНТА СПОРЕД СВЕТОВНА ОРГАНИЗАЦИЯ БЪЛГАРИТЕ СМЕ МАЛКО НАД 11 МИЛИОНА ,НО РАЗПРЪСНАТИ ИЗ ЦЕЛИЯ СВЯТ.СТРАНАТА НИ Е ОБЕЗЛЮДЕНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСОФИЛИТЕ.ВРАГ НОМЕР 1!!!!!"Според СГРАОН за 01.07.2019 има 8369844 български граждани(тоест валидни ЕГН) които са живи. Тук не се включват Българи отказали се от Българско гражданство(примерно ако си гражданин на Австрия Трябва да се откажеш от всяко друго гражданство)