Здравеопазването в София - добре смазан механизъм

Оценката даде шефът на здравната комисия в СОС д-р Веселин Милев
Обновена: 2 юли 2019 22:17 | 2 юли 2019 22:13,
16
Здравеопазването в София - добре смазан механизъм
Снимка: pixabay.com

Общинските болници се финансират добре, за тях има програмен бюджет от около 10 млн. лева, наличен е и приватизационен фонд с финанси за ремонт и апаратура. Това стана ясно от думите на председателя на здравната комисия в СОС д-р Веселин Милев, който гостува в "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

"Нямаме проблеми със заплащането на медиците в столичните лечебни заведения, стараем се да осигуряваме добри условия. Решаваме навременно проблемите и работим добре с управителите", подчерта той.

Пред Bulgaria ON AIR Милев допълни, че в яслите, детските градини и училищата вървят различни профилактични прегледи, които обхващат значителен брой деца. Така в рамките на час-два едно дете бива преглеждано от няколко специалисти.

"Това е важно както за децата, така и за родителите", посочи събеседникът.

По думите му повечето сгради на столичните болници са стари, за поддръжката им са нужни средства, но се търси баланс такива да се осигуряват както за ремонти, така и за заплати. Той определи състоянието на общинските лечебни заведения като много добро.

"Шейново се санира изцяло, там имаме последно поколение мамограф", допълни председателят на здравната комисия.

Стъпките за добро управление са добрият мениджмънт и правилното финансиране, което трябва да бъде контролирано, стана ясно още от думите му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
плашат ни, че скоро ще останем без лекари................както е тръгнало с това здравеопазване, още по-скоро ще останем без пациенти.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравеопазването в София, а и не само, е добре смазан механизъм за източване на здравната каса. Факт!
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие *** проблеми нямате така е. Проблеми имат лекарите, получаващи 600 лв. срещу привилегията да ги бият шандалите.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сменяй дилъра момче! здравеопазване няма, не само в София, ами в цялата страна. Има едни търговци на лекарства и едни други, които точат от здравната каса по клинични пътеки. Да, в този смисъл е добре смазана машината - продават се лекарства и се точи добре касата с милиони. Пациентите - кучета ги яли.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз след престой в болница в София с детето ми преди няколко години се ужасих и се преместихме в чужбина, не зная дали беше общинска или държавна, но си беше като от филм на ужасите. Нищо общо със здравеопазването в белите държави.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Болницата е свети лазар"пълният пакет" е самостоятелна стая с избор на екип, допълнителна упойка, нормално или секцио по избор, запазване на стволови клетки от пъпна връв, всички принадлежности за теб и дедето както и бащата може да отседне в стаятацялото това удоволствие 13 769 лвможе да посетиш болницата и да питаш лично за цените
6
0
 
12
 
! Отговори
до анонимен 3 преди 4 години
И аз на тия от Токуда не вярвам. За кожно заболяване там ме съветваха да отида при психолог,защото петната по кожата ми се появявали уж след стрес. Погледнах втренчено и обясних,че се връщам от почивка и е нямало причина за стрес. Помогна ми някакъв медицински крем срещу екземи НЕ предписан от болница Токуда, позната ми го донесе от чужбина и съм й безкрайно задължена. Антибиотикът също не ми помогаше преди това, така че хора пазете си здравето,че лечението за всяко нещо скъпо и трудно в 21 век
5
1
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
ако нямаш пари да си доплатиш в тоя механизъм, прав си умрял. Едно ЯМР не покрива касата, ако не е за тумор в мозъка, а и тогава се чака с месеци. Но пък и господинът е прав, за богоизбраните сигурно е смазан механизъм, за останалите е смазващ механизъм
4
0
 
10
 
! Отговори
добре смазан пациент преди 4 години
Нито един пациент не трябва да умре без лекарска помощ! Въпросче до господина в статията "Какво пушите и не считате ли, че започва да Ви вреди?"
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по-голям виц от това нямаПълни глупостив частните уж е по-добре но там цените са си е*али маматаДнес бях с жената на "обиколка" в частна клиникакакто ни каза девойчето "пълен пакет раждане 13 769 лв"то за тия пари си е направо подаръкза държавните болници евтино но пълна мизерия
2
0
 
17
 
! Отговори
питам честно преди 4 години
Питам честно.Доволни ли сте от Болница Токуда в София?Много прехвалена болница, прегледът им е 50 лева( поне миналата година като ходих беше толкова) младата докторка на която попадна не ми обърна изобщо внимание. Не ми предписа правилното лекарство( добре,че не се умира от това),но дълго време не се излекувах. Ако това е добре смазаната система на здравеопазване, предпочитам един ден да си умра вкъщи вместо да ми вземат само пари. Сигурно и другите болници в София са на тоя хал.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре смазан с пари механизъм.