Перу детронира Чили и е на финал с Бразилия

"Инките" разбиха Алексис Санчес и компания с 3:0
Обновена: 4 юли 2019 08:47 | 4 юли 2019 08:40, Красимир Ангелов
1
Перу детронира Чили и е на финал с Бразилия
Снимка: БТА

Перу детронира Чили и ще бъде съперник на Бразилия на финала на Копа Америка. "Инките" направиха на пух и прах Алексис Санчес и компания с класическото 3:0.

Едисон Флорес (21') и Йошимар Йотун (39') бяха точни през първото полувреме, а в 91-ата минута ветеранът Хосе Паоло Гереро също се разписа.

Още по темата
За Перу това ще е първи финал в турнира от 1975 година, когато спечели титлата. Чили беше властелин на Южна Америка от 2015 година насам, като триумфира в последните две издания на надпреварата, но този път отпадна на полуфинала. Така се изпариха надеждите за три последователни триумфа. Това е постигал тимът на Аржентина през 1940 г.

Поражението от големия регионален съперник пък засили напрежението върху селекционера на Чили Рейналдо Руела, който още през миналата година беше изправен пред уволнение заради начина си на подбор на състава.

Спорът за трофея ще се състои в неделя от 23:00 часа на "Маракана". На финала Перу ще се опита да отмъсти на Бразилия за тежката загуба с 0:5 в груповата фаза. Интересното е, че до момента "селесао" още няма допуснат гол във вратата на Алисон Бекер и "инките" се надяват да прекъснат страхотната серия.

Всичко за победата на Перу четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инките нямаше да се класират без ВАР срещу Уругвай .