Арестуваха "муле" на телефонни измамници в Белене

Мъжът бил съпричастен към 3 измами на възрастни жени
5
Арестуваха "муле" на телефонни измамници в Белене
Снимка: Dnes.bg

Участник в телефонни измами е задържан след незабавна реакция на криминалисти от Белене, под ръководството на районен прокурор, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Работата по случая е започнала на 24 юни, след като 71-годишна жена от Белене е потърсила съдействие от полицията. След телефонни разговори с непознати тя била въведена в заблуждение по схемата "да съдейства за задържане на телефонни измамници". Закачила на портата пред къщата си плик с 1100 лева.

На следващия ден в полицията в Белене бил получен друг сигнал - от 70-годишна жена, която била измамена по същата схема, като оставила в контейнер до дома си 1630 лева и дебитна карта с изписан на нея ПИН.

На 27 юни в Белене регистрирали още една измама - на 70-годишна жена, по познатата схема, която "за да окаже съдействие на полицията", оставила 7600 лева в плик под пейката пред дома си.

При разследването е установен 54-годишен мъж, който в ролята на "куриер" посетил адресите на потърпевшите и взел парите. На 1 юли той е задържан за 24 часа, разпитан е в качеството на обвиняем и е дал сведения за участието си.

Открити са част от парите и вещи, съотносими с предмета на разследването. Работата по документиране на престъплението продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как пък веднъж не хванаха измамник а все мулета. То в БГ никога виновни няма ... резултата е че сме дупката на Европа.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и сега като му пернат една условна, ще го научат да се крие по храстите.
3
2
 
10
 
! Отговори
XA XA XA преди 4 години
Щу му пpъднaт на дeбелия кyp.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да ви управляват Тикви и мутри ли?Ще ви управляват още хиляда години,народ от деебили!
1
0
 
11
 
! Отговори
Справедлив преди 4 години
Тези 2 ръце явно не му трябват?