Окончателно: Без възпитание с шамари във Франция

Законът отменя нареждане на Наполеон от XIX век
Обновена: 5 юли 2019 11:46 | 5 юли 2019 11:37, Нели Христова
34
Окончателно: Без възпитание с шамари във Франция
Снимка: Pixabay

"Родителският авторитет се упражнява без физически или психически тормоз". Такъв надпис ще има върху детските здравни картони, а кметовете ще са длъжни да го включват в брачните церемонии, след като Франция забрани възпитаването на деца с шамари.

Новият закон, който правителството прие, не предвижда да има наказания за родителите, а по-скоро цели да бъде проведена мащабна информационна кампания, съобщава БНР.

"Да си родител е трудно. Насилието често е синоним на слабост и провал, защото губим търпение и не намираме точните думи. Лесно е, седейки в тези красиви кресла, да даваме уроци по морал. Целта на този закон е да каже, че насилието никога не е решение", казва депутатът Оливие Пако.

Новите мерки ще отменят разпореждане на Наполеон от XIX век, който дава зелена светлина на въвеждането на дисциплина чрез насилие.

Според социологическите проучвания в страната, 85% от французите са упражнявали насилие над деца. Половината от тях са удряли шамар на малчуганите преди те да навършат 2-годишна възраст.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шамарите не помагат вече само със шутове много по ефективно.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чак сега ли?...трябваше да изчакат 22 век
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълзяща деградация и умишлено унищожаване на семейната институция, а разултата ще е плачевен, буквално.
22
0
 
15
 
! Отговори
Сега вече ще им се преди 4 години
качат окончателно на главата "новите французи", довлечени от Митеран от арабския свят.Защото тези "нови французи" продължават да спазват в семействата си средновековните патриархални норми, но извън дома си вилнеят почти безнаказано за сметка на будалите-г*я/ур*и и да си гледат живота и безконтролното размножаване по принципа "Един работи нискоквалифициран труд,15-членното му семейство ползва всички социални облаги даром". Нищо вече не остана от предишната стабилна френска социална система.
21
1
 
1
 
! Отговори
са преди 4 години
До АнонименАз не се оплаквам,а същото могат да ти кажат и децата ми!Просто на всеки му избива понякога!
20
2
 
13
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Ако детето ти е на 14 и пуши, пие, друса и т.н., значи си го изпуснал и е малко късно да го биеш. Това само ще влоши нещата. Трябвало е да се мисли навреме. Неслучайно се казва, че първите 7 години са най-важни. Аз бих добавил първите 10.
19
0
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Затова го възпитаваш да държи на себе си. Когато е малко, го учиш да се защитава, когато някой го напада. Не да се оплаква на учителката, на теб или на някой друг, а го учиш сам да се застъпва за себе си. Понякога твоя метод има обратния ефект. Биеш детето от позицията на по-силния и след години той почва да мачка тези под него, защото е по-силен и може им надвива. Идеята е да го научиш от малък да държи на себе си, а това става с личен пример и много приказки, не бой.
18
3
 
11
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 години
Детето може да пердашиш, докато навърши 7 години, и то само в краен случай. Дотогава акъла му е изключително примитивен и понякога просто не може да разбере това, което му се обяснява. След една определена възраст минаваш на приказки. Учиш го кое как, даваш му примери, караш го да се труди и да полага усилия за нещата, които иска. Ако иска да му купиш нещо, го караш да си го заслужи като си изчисти стаята, измие чиниите, изкара добри оценки, и т.н.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СаМи да не беще ставал родител.... то трябва да и да се мисли, правенето на деца е лесно, но после не е за всеки
16
11
 
6
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Предствете си мъж на 40 не ял шамар от майка си или баща си. Среща го на улицата хулиган и с един шамар го обира, защото оня е в шок, уат дъ фак ис дет? И мига на парцали как е възможно това?
15
5
 
5
 
! Отговори
политбюро преди 4 години
"faire l'amour, pas la guerre"-Наполеон навремето е правил и двете и затова Франция е била пример за подражание като общество и държава,а не емигрантско-хомосексуален бардак като днес.Шамарите когато са приложени с мярка не вредят,а помагат.Както пише в Притчи соломонови"Който жали пръчката си мрази сина си,а който го обича наказва го от детинство".И ако днес.бг спрат да трият коментари без причина светът ще стане малко по-хубав.
14
3
 
9
 
! Отговори
Са преди 4 години
Абе на никой не му е приятно да си удря детето,но също така и никой не може да отрече,че понякога се налага!Човека не е връх на еволюцията,даже напротив и понякога разбира само чрез алтернативни методи на възпитание и ръководене!
13
5
 
5
 
! Отговори
Мара Шамара преди 4 години
Като се прибере мъжо с 10 минути закъснение че му цапнем един зад врата да се научи да не закъснява! Като не му изпера убаво панталоните ще ме цапне и той, че да се науча! Така ще се бием един друг, че да се научим!Не е честно само децата с възпитателна цел да удряме!Кот си става у дома си остава у дома! На Парижа само за ваканции и селфи!
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В черепа на Наполеон е намерена метална пластина -чип 12 мм големина Много вероятно поставен от извънземна цивилизация за да го направляват
11
6
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Умен човек е бил тоя Наполеон.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция тогава да прекрати санкциите(шамарите) срещу Русия и да спрат да казват на по-малките страни как да се управляват стига лицемерие.
9
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 7Не разбира се! Ама като си сложи това име, какво да правя :D
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Поредна простотияНаказанието и болката са изключително важни за възпитането на мазохиста.
7
0
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
До БауНе знам дали моя коментар визираш, но ако да - поинтересувай се кво е сарказъм
6
10
 
18
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Начина на мислене на *** е: "мен ме биха и станах човек и аз трябва да бия!". Проблема е, че не си чудесен човек ... Беден, необразован, без амбиции, злобен, мразещ всички и всичко ... Наистина страхотен "човек".