Мирела Демирева покри норматива за олимпийските игри

Тя преодоля 197 см и зае трето място на Диамантената лига в Лозана
6 юли 2019 09:08, Анисия Иванова
26
Мирела Демирева покри норматива за олимпийските игри
Архив: Булфото

Олимпийска вицешампионка от Рио 2016 в скока на височина Мирела Демирева покри норматив за участие на олимпийските игри в Токио 2020. Сребърната медалистка от последните две европейски първенства на открито преодоля 197 см (б.а.нормативът е 196 см) и така зае трето място на Диамантената лига в Лозана.

Българката, за която това е лично постижение за 2019-а, заложи на тактика от европейското в Берлин 2018 с пропускане през височина.

Така след като се справи от първия път със 184 см, 191 см и 197 см качи летвата на 202 см, но направи три фаула, като Мирела беше най-близо до преодоляването на тази височина в последния опит.

Победата с 202 см взе световната шампионка в зала и на открито Мария Ласицкене. Останала сама в сектора рускинята направи три неуспешни опита на 207 см.

Световната шампионка за девойки под 20 г от Тампере 2018 Карина Таранда (Блр) се нареди втора в Лозана с личен рекорд от 200 см, което е и изравнен национален рекорд на Беларус.

От българските атлети до момента норматив за Токио 2020 има само Ивет Лалова-Колио на 200 м. Покрит стандарт за световното в Доха 2019 имат Лалова (200 м), Радослава Мавродиева (гюле), Габриела Петрова (троен скок) и Мирела Демирева (скок на височина), припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГрадивноЩото най-важното за една спортистка е прическата!
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф прическата и ква била, на какво била приличала не знам си какво... това българина най-обича да плюе по своти, особено ако са постигнали нещо в живота си.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Каза балканския селянин докато си почеса дебелото шкембе.
18
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тая ако играе с Гришо сигурно ще го бие на тенис.
17
2
 
6
 
! Отговори
Градивно преди 4 години
Браво за резултатите, но няма ли някой накрая да ѝ пооправи прическата.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на каракудата!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Абе льольо, сребърен олимпийски медал не става със записване. Ти колко такива имаш?
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сетен път се уверявам че няма по-злобно същество от-българина зац съжаление. Радвайте се-на тези-успехи защото отвсякъде умряхме.-.-джудо борба и-прочие са незначителни спорт.- Никога щ биха ме-направили горда-българка
13
7
 
14
 
! Отговори
Алеко преди 4 години
Ганчовците критикуват българската вице олимпийска шампионка. В същото време, тяхното най-голямо постижение е да пишат на клавиатурата на 10-годишния си компютър, в панелката. Нищо, че на всеки ред колкото думи има, нолкова и правописни грешки.
12
4
 
20
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Браво Мирела! Само нагоре и напред Успех на олимпиадата!
11
3
 
18
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Що плюете по момичето Ве?!Марш по колибите...
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тая максимума и е до 200см. Участва само за бройка, и на олимпийския принцип
9
2
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
А ти на какво ли приличаш, бе ганьовистански кисел ***! Представям си квъв "ариец" си! Затова ли е целия прогрес с компютри и интернет, че такива мозъчни пещерняци да намерят занимание за мързеливото си същество, в които да разпръскват допотопната си расистка омраза... Дъното сте ей, злобните малки расистки гнусни създания.
8
4
 
15
 
! Отговори
Ех пубери млади !!! преди 4 години
Браво!Нодолуподписаните колкото е по *** един човек,толкова е по-уверен в ,,правотата"си.Простака винаги осъжда,оплюва ,напада всичко което е извън тесният му кръгозор и което не разбира,пъпчиви юнаци... ..А Мирела е достоен продължител на Й.Благоева,Людмила Антонова и Стефка-най добрите постижения в света и до днес са на последните две.И това няма нищо общо с красотата ,те не са манекени а атлети...../М/у впрочем първата световна рекордьоркаЛ.Андонова беше хубавица/
7
17
 
4
 
! Отговори
Розмари Акерман преди 4 години
Ония вашите бяха допингирани лично от комунистите! А Мирелчето както си мие чинии в турския ресторант в Алкмаар и хоп - шампионка!
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По хубава от Гаргамел! Добре ще стои начело на ЕС!
5
12
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
до Дик ФрисбиСамо да ти припомня, че Демирева взе медал на олимпиадата с височина, която Йорданка Благоева скочи през далечната 1972-ра година - 196 см.За постиженията на Стефка Костадинова няма смисъл да говорим. Мирелчето е на светлинни години от тях.
4
22
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Посредствена скачачка. Може да стане първа само, ако рускинята скача с гипсиран крак. Тая младата беларуска ще бие нашата вече на всички състезания. На всичко отгоре Мирела прилича на ромка.Прехвалена работа, а посредствена.
3
3
 
12
 
! Отговори
Дик Фосбъри преди 4 години
Браво, красавице! Игнорирай такива като Прасен! На олимпиадата ни проглушиха ефира как утре златните глезли щели да ни представят и вземат втори медал за Прасен, че станахме за резил! За теб - нищо! И изведнъж - Мирелая Мирелая Мирела.... и взеха да те показват по телевизора и да си правят селфита покрай теб!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добра новина е. Фермерите да покажат качество в млеконадоя по стандарти от Бавария. Така от здрава храна и отскока ще е добър.