Папата зове: Направете хуманитарни коридори за мигрантите от Либия

Либия е раздирана от бомбардировки
7 юли 2019 15:50,
86
Папата зове: Направете хуманитарни коридори за мигрантите от Либия
Снимка: Reuters

Папа Франциск призова днес да се организират хуманитарни коридори, за да се окаже помощ на най-силно нуждаещите се мигранти, след като неотдавна бе извършена кръвопролитна бомбардировка в Либия, предаде Франс прес.

Той се обърна с това искане към международната общност в традиционната си неделна молитва на площад "Свети Петър".

Папата, който е аржентинец и превърна защитата на мигрантите в една от основните дейности по време на понтификата си, призова освен това вярващите "да се молят за бедните беззащитни хора, убити или ранени във вторник при въздушно нападение, при което бе ударен център за задържане на мигранти в Либия".

След смъртта на 44 мигранти при въздушното нападение във вторник вечерта срещу центъра в Таджура, предградие на Триполи, близо 300 мигранти продължават да са в лагера, според Международната организация за миграциите.

Франс прес отбелязва, че тяхното положение е станало още по-критично след началото на военната офанзива на 4 април на маршал Халифа Хафтар, силния човек в източната част на Либия. Целта на операцията му е да завладее Триполи, където е централата на правителството на националното единство, признато от ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
Jas преди 4 години
Вода ни проповядва, ама пие вино! През WWII Ватиканът бе е скрил нито един евреин, наопаки коопериране с Хитлер, а сега голяма загриженост за икономическите мигранти о Азия и Африка...Помощ ли? Може, но единствено там у тях, не тука! Или, както вече някой писа, коридорите да са директно, но само до Ватикана! Матео Салвини сигурно "ще се радва" да ги пусне през Рим
61
0
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Да си прибират плодовете на арабската пролет гадовете!
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Папата зове: Направете хуманитарни коридори за мигрантите от Либия"Направете един коридор към Ватикана бе! :) Да видим папича колко е лицемерен... като почнат да си строят минарета около него.
59
0
 
3
 
! Отговори
KING OF KINGS преди 4 години
Ст,ар гл,упак, кажи нещо за християните от близкия изток дето са подложени на системен геноцид от мюсюлманите!
58
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Папата напира за свят без бели. Той си е латинос и иска да си е между свои, цветни. Сеща ли се че християнството е религия на бялата раса, че Христос не е бил семит а бял, че не е проповядвал в пясъците, а на друго, засекретено място. Знае го естествено, и води борба за съществуване - за права и пособия. Христос се жертва за всички - пее папата. Това е най голямата лъжа на шоуто. Той обяви че всички са осъдени и мъртви, и призовава малцина да го последват. Колко? Вижда се без лупа.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той да направи! Точно за Либия ли?!?!? Дето измъчваха медиците ни! Папата новата Ангела Меркантил ли е?
56
0
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 години
папата да ги приеме във ватикана .решено .край.да хване една лопата и да направи коридор,
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявам но не е възможно. Европа вече се задъхва, а и тези от Близкия изток е крайно време да се научат да си решават проблемите сами. Нали уж това искат. И да престанат само да реват за религия. Тя не храни никого и не дава кой знае какво самочувствие. Самочувствие дават паричките, които много от техните хора притежават но не им пука за дрипльовците в собствените им държави. дали *** какво става хич не им дреме. Аз защо да се тръшкам? От моето съчувствие губя само аз. Това е истината
54
0
 
13
 
! Отговори
шматка преди 4 години
*** папата.Защо не чух някой имам да говори за помощ на "себеподобните"си
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със звездичките - човек на Сорос
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой докара Либия до това състояние Империята на злото САЩ и онова френско президентче - унгарски евреин и *** Саркози.
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отварят папските градини и дворци във Ватикана за нуждаещите се бежанци. Папата на дело ще покаже, че е съпричастен.
50
0
 
11
 
! Отговори
Веднага! преди 4 години
До Ватикана!
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата се друса
48
2
 
20
 
! Отговори
Вал преди 4 години
Когато съсипваха най-развитата държава в Африка вие къде бяхте? Сега мигранти от Либия, смешни сте.
47
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ-ДОБРЕ ПРЕМЕСТЕТЕ ВАТИКАНА С ПАПАТА В ЛИБИЯ ЗА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА МИГРАНТИТЕ НА МЯСТО.
46
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още някой неразбрал защо храчихме този *** по време на посещението му у нас? Само преди две седмици един алжирски "бежанец" изнасили 23 годишно момиче в Борисовата градина.
45
34
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Папата говори така, защото е истински християнин! Ако някой от крещящите форумни драскачи, някога беше чел Библията, и специално Новия Завет и проповедите на Иисус Христос, щеше може би да разбере. Но горките ганьовски невежи душици, дето в примитивното виждане на самоизмисленото си християнство, съзират само повод за омраза към другите, но неизбежно накрая към себе си! Просто много жалко, че от ХРИСТИЯНСКИЯ народ, който сме имали преди 80 год. е останала една овълчена $на подплеменно ниво.
44
0
 
35
 
! Отговори
Тази лицемерна преди 4 години
католическа лихварска твар ....що не ги приеме на територията на Ватикана като е толкова загрижен за тях !!!???Банката на Ватикана е 4-тата по големина банка на света - да им раздава той соцял като е толкова отворен
43
0
 
36
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Какви хуманитарни коридори, накъде да водят тея коридори, към завладяването на Европа, това ли иска папата. Неговите предшественици са правели кръстоносни подохи, с огън и меч са защитавали Европа, този сега ще я предаде без бой. Че и коридори да им се правели, да им е по-лесно. Така ли се грижи за християните този папа?