Мъж замени живота в Южна Корея с този в... Северна!

Обикновено севернокорейците бягат към юга...
8 юли 2019 13:06, Нели Христова
57
Мъж замени живота в Южна Корея с този в... Северна!
Снимка: URIMINZOKKIRI.COM

Свикнали сме да четем за севернокорейци, които рискуват живота си и бягат в Южна Корея. Редки са случаите, в които някой напуска южната част от острова, за да я замени с авторитарният режим на севера. Но Чо Ин Гук решава да последва примера на родителите си и оставя Южна Корея завинаги зад гърба си, за да прекара остатъка от живота си в Северна Корея.

Още по темата

73-годишният мъж е южнокорейски гражданин, но малко се знае за неговия личен живот или политически разбирания. За него е много по-лесно да отпътува за Северна Корея, отколкото на един севернокореец да избяга към юга. Чо Ин Гук на няколко пъти пътува за северната половина на острова, като последния път е за погребението на майка му през 2016 година.

На практика, двете страни все още са във война, за това всеки южнокореец, който иска да посети Северна Корея, трябва да поиска позволение от правителството. Ако Чо Ин Гук не е сторил това, то той е заплашен от затвор, ако реши да се върне обратно в Южна Корея.„

Севернокорейските медии разпространиха кадри, на които Чо Ин Гук е посрещнат топло в страната. Според тях, неговата мисия е да работи по обединителните проблеми.

Пред пропагандния сайт Uriminzokkiri мъжът казва, че "да живее и следва една държава, на която е благодарен, е начин да запази волята на родителите си".

"За това реших да остана в Северна Корея завинаги“, заявява той.

Родителите на  Чо се местят в страната в началото на 80-те. Първоначално баща му Чо Ток Син е посланик на Северна Корея в Южна Корея. През 70-те той се мести в САЩ, където се превръща в един от най-големите критици на Юга. Скоро след това влиза в заглавията на вестниците, когато решава заедно със съпругата си Ру Ми Йонг да емигрират завинаги в Северна Корея. Там те се превръщат в част от политическия елит на страната. Съпрузите остават в Северна Корея до смъртта си. Детето им обаче расте в Южна Корея.

По-чести са случаите на емигранти от севера към юга, които се опитват да избягат от тежките условия в страната и режима на Ким Чен Ун. Подобни начинания обаче са много опасни. Някои прекосяват границата пеша, често под дъжд от куршуми. Други бягат в Китай, а от там отпътуват към Южна Корея. От Северна Корея бягат дори дипломати, на които Пхенян вярва – като посланиците в Италия и Великобритания. По-рано тази година шпионската агенция на Южна Корея заяви, че посланикът на Севера Йо Сонг Гил е изчезнал и потърсил убежище в неназована западна държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето човекът дава пример. Всички у нас които хвалят и харесват живота в Северна Корея да последват примера му.
52
2
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Масово българина бърка Северна Кореа с Южна КОрея.....а обича да коментира и изказва мнение...
51
2
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Ха сега де? Кой откъде преписва и какво превежда?А цялата работа смърди на фалшива новина! Източник: Севернокорейския пропаганден сайт. Но то се почна още вчера - вж статията Защо западняци избират Северна Корея.ВВС пишат, че баща му бил Министър на външните работи на Корея, а не посланик на Северна Корея във Сеул.А сега де?
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким си прибира шпионина, ама го написа, че бил беглиц.И левичарската джурналистика налапа бастуня.Фалшива новина.Кой ще знае, че този ще бяга, та го посрещат на летището със цветя?
49
1
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Един объраняк и ни надувате главите?То и едно време имаше такива объркани същества- най-известни са Осуалс и Дийн Рид.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блазе му
47
1
 
2
 
! Отговори
Рамбо ам. преди 4 години
Май ще се окаже че,комунизъма е сладко нещо и е така
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това остава там,защото тайни обожатели на паляка
45
4
 
7
 
! Отговори
Браво ! преди 4 години
Ето пример за силен човек ! Успява да се спаси от краварско-сороско робство и да изживее достойно остатъка от живота си !
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Loyko"Става въпрос за 150-200 хиляди долара"и откъде младото семейство вади 150 хилки, като са бедни като мишки??
43
5
 
2
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
аз също бих избягал от авторитарния юг към свободния север
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3000 ДОЛАРА Е СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В ЮЖНА КОРЕЯ ИМА НЕ ЕДНА СТАТИЯ ПО ВЪПРОСА ДАЖЕ СА В КЛАСАЦИЯТА НА 10-ТЕ НАЙ-ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ДЪРЖАВИ В СВЕТА!---Средната заплата навсякъде е измислица за имидж, а тази не е и толкова висока. 3000 долара са 2700 евро бруто, след удръжките малко над 2000. С тях и в Германия не се живее добре ако плащаш наем на нов договор в момента, а наемите в Сеул не си ги представям.
41
2
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Говорим за живял там, а не за командирован българин...Корея,Япония и т. н.Разликата е огромна....
40
1
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
До анонименАз какъвто автомобил сам имал там,а най вече тук ти дори не си и сънувал. Лошо е когато човек не познава света.Живее в заблуда и не е наясно най вече със себе си..Остани със здраве и дано някога да преживееш поне малко от това което съм изживял аз...Говорим за Южна Корея...
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе корееца, в Корея не съм бил, но съм бил в Япония на командировки. Пълни комплексари. И да не забравя - бисквити "котешко езиче", явно крадени от нас в метална кутия, като всяка бисквитка в отделна опаковка. Мога да ти пиша до утре, ама файда няма. Хайде със здраве!
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога няма да разберат какво значи да ти откраднат автомобила например.---Ами като нямаш автомобил, много ясно, че няма как да разбереш. Включително в Пхенян по улиците коли няма и това се вижда и на най-позитивно настроените към СК видеа. А във всяка страна с тоталитарен режим се краде масово, само че организирано. Има един избягал, който е купувал от чужбина подаръци за кадрите, и точно това са били лимитирани серии луксозни коли и ловни пушки със златни дръжки.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всеки ден те заснемат около 40 -70 камери ит.н"--------Тогава каква е раликата между Северна и Южна Корея?Две полицейски държави от различен тип.
36
0
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Който иска да вярва.Това е истината.Не само съм бил там ,но сам живял,почувствал,докоснал,преживял доста красиви неща.За тези десет години съм инвестирал на нормалния си живот там около 350 000 долара. А ти си чети Гугъл....В тази държава не се краде и не се лъже.Никога няма да разберат какво значи да ти откраднат автомобила например.Всеки ден те заснемат около 40 -70 камери ит.н
35
4
 
2
 
! Отговори
До Loyko 2: преди 4 години
Да допълня. Пускам в Гугъл "rentals in South Korea" ми излиза статия на англиийски, че да наемеш апартамент в Сеул е необходимо да докажеш доходи за $290,000. Защо лъжеш хората, че си бил там?
34
3
 
4
 
! Отговори
До Loyko: преди 4 години
Стига писа глупости, бре. Знаем английски и можем да напишем "rentals in South Korea" и излизат много противореяиви информации на това, което пишеш. Друг твой бисер - Япония била социална, леле, мале. При хотелите капсули, където хората спят в каспула достатъчна само да си наместят краката. В Япония, където има случаи млади хора да работят 30 часа без почивка и умират от претоварване на сърцето. В Япония ако те изгонят от работа, ти без препоръки НЯМА да си намериш никога работа.