Първият китайски марсоход вече е реалност

През 2020 година ще потегли към съседната ни планета
8 юли 2019 14:39,
39
Първият китайски марсоход вече е реалност
Снимка: Pixabay

Китайски специалисти завършиха строителството на марсохода, който ще осъществи първата национална мисия на Червената планета, съобщи ТАСС.

Още по темата

Не Русия, не САЩ, Китай праща мисия на Марс!

"Китай ще изстреля първата си мисия към Марс през 2020 г. - пише в. "Глоубъл таймс". - Мисията ще се състои от орбитален апарат, спускаем модул и марсоход".

Основната задача на мисията ще е да търси признаци на живот на Марс, както и да провери дали планетата "има потенциал за някаква трансформация, така че в бъдеще да бъде пригодена за обитаване от хора", каза ръководителят на китайската лунна програма Оуян Цзъюан. Марсоходът ще изследва също атмосферата и ландшафта, геоложките и магнитни характеристики на планетата.

Китай развива активно космическата си програма. Освен метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, страната разработва технологии за изследване на астероиди, Луната и Марс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяла жабата че подковават коня и вдигнала краката. След опита за отглеждане на памук на обратната страна на Луната, Китай ще направи нов опит но вече на Марс.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще му изтече гаранцията преди да кацне на Марс ама нейсе...
1
11
 
8
 
! Отговори
ds преди 4 години
Струва ми се Америка отдавна е там, но журналистчето не се е информирало явно. А пък китайското стъпване е в бъдеще време. Та по моята логика, четете статия списвано от доста тъпо същество, което се зове Павел Гълабов.