Huawei отвръщат на удара: Новата им ОС ще е по-бърза от Android

Компанията все още няма еквивалент на Google Store
10 юли 2019 23:10, Нели Христова
91
Huawei отвръщат на удара: Новата им ОС ще е по-бърза от Android
Снимки: Reuters

Рен Женгфей, главният изпълнителен директор на Huawei, заяви, че новата операционна система, по която телекомуникационният гигант работи, ще е много по-бърза от Android. Пред френската медия Le Point, Женгфей отбелязва, че на процесорът ще му отнеме само 5 милисекунди да обработи информация, което означава, че системата ще е по-бърза дори и от използваният от Apple MacOS.

Още по темата

Алтернативната на Android операционна система ще е 60% по-бърза от своя предшественик и ще може да се свързва едновременно с множество умни устройства, включително коли и други телефони.

Но пред Huawei стои друг проблем – Женгфей признава, че HongMeng OS все още няма еквивалент на  Google Play Store.

Това означава, че на китайският гигант ще му липсват приложения, които са основна част от използването на Android, като Google Maps, Chrome и Gmail.

Китайският телекомуникационният гигант бе принуден да разработи своя операционна система, след като между САЩ и Китай избухна търговска война, а компанията бе поставена в "черния списък“, който забранява на американските фирми, като Google, да търгуват с Huawei.

Женгфей  не казва, кога ще бъде представена новата операционна система, която вече е тествана от няколко китайски компании, но най-вероятно това ще стане с представянето на следващия смартфон на Huawei.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво като е по-бърза, ако не можеш да ползваш услугите на google
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хуавей мачкай
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай може да е огромен пазар, но все пак не е целия пазар. И по партиина линия да ги принудят китайците да сменят телефона на две години, и само хуавеи да купуват, пак няма да е хич лесно хуавеи да задържат нивото на продажбите. А това че 10000 нашенци ще си купят хуавеи с нова ос, не решава нищо. Това е седмичният брак на фабриките. С тех и без тех, все тая.
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алоооооо философите дето няма да ползаате Хуавей ми тогава изхвьрлете всичко от кьщите си Самсунгите сьщо и Айфоните защото всичко е направено в Китай.
42
2
 
4
 
! Отговори
Пропов преди 4 години
Статията е меко казано недодялана. Хуавей си работят по тази ОС от доста време вече. Просто сега се наложи да се афишира това. Другото, което е заявил тия дни големия бос е леко тревожно. Тазо ОС всъщност е непригодна за смартфони. Тя е за Смарт хоум, роботи, автомобили, промишлени машини - дет се вика Internet of things. А аз се развълнувах, че най накрая някой ще подпре самозабравилите се Гугъл и Апфел. Е да, ама май не е сигурно.
41
0
 
4
 
! Отговори
XLS преди 4 години
До АнонименИ кво като си бил в Сан Марино - 40 пъти - боли го некои, къде си бил ти
40
1
 
16
 
! Отговори
daa преди 4 години
"компанията бе поставена в "черния списък, който забранява на американските фирми, като Google, да търгуват с Huawei." И защо е тази забрана? Аааа,верно,всеки много сериозен конкурент на американска марка получава предупреждение да не се развива с много бързи темпове,а който не се вслушва в предупрежденията става "враг на сащ,шпионини, застрашаващи сигурността на света бла бла и т.н.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До XLSИдея си нямаш какво е Сан Марино. За разлика от тебе съм бил там няколко пъти. Дрънкаш абсолютни тролски безсмислици.
38
3
 
4
 
! Отговори
XLS преди 4 години
До АнонимenАма ти какво им гледаш вътрешния брутен продукт то Сан Марино има по голям от Италия и САЩ и тва супер сила ли я прави. Мноо си ***
37
3
 
6
 
! Отговори
FF преди 4 години
Оня долу с приложенията,.абе Айнщайн ,ти по колко приложения на ден слагаш ,ровиш чепкаш и за какво ги позлваш,..нямало..ми преди андроида ти кво чепкаше...оо май забравих ти си 16 годишен..не помниш..га имаше телефони с шайба и черно бели монитори мухахах...простено ти е..с толко акъл толкова анонс.
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 54 "Великите империи Русия и Китай" ........Та колко да е "велика" Русия с БВП по-малък от Италия или Бразилия?? Мноу "велика" каам ти!
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великите империи Русия и Китай се срещат разговарят договарят а тромпета колкото повече шава в блатото толкова по бьрзо потьваТо не бяха телефони арести на директора на Хуавей то не бяха тьрговски войни ала-бала то не бяха Мадуро Асад натиск на Европейците по Йран и северен поток -2 навсякьде провал ГУДБАЙ АМЕРИКА
34
2
 
18
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен 50 - бъди абсолютно "спокоен". Следващите Айфон-и ще са още по скъпи, Google ще започне да те вади от паричките, и скоро ще разбереш, че смяната на телефончето леееко е поскъпнала. Поради това, че ги няма китайците. Тогава ще те заинтересува. Разбира се, това няма да стане защото както днес са направили ОС, така ще започнат да правят и приложения. Нека да те светна - Света е конкуренция. Номерата на рижия клоун рано или късно ще се обърнат срещу него.
33
13
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Изобщо не харесвам тръмпела но в случая е абсолютно прав -трябва да се даде урок на китайците , че не може безнаказано да копират и крадат всичко.
32
0
 
23
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен 34 - абсолютно е нормален. Подкрепям. Принципно харесвам американците, но ако от тях зависеше днес един лаптоп / таблет / телефон щеше да струва колкото прилична кола. За мен благодарение на китайската инвазия на този пазар и в това производство, днес можем с теб да си разменяме плюнки. Защото ако чакахме това от американските производители, трябваше да разчитаме на Български пощи.
31
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си продават пръчките в Азия. Изобщо не ме интересуват...И без тях ще минем. Голям праз направили, че имат нова ОС..Нова... ама китайска... Леле-мале...
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата Лада е по-бърза от Ферари ама не може да пали..........
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво ти е мноооого бърз телефон без приложения?За да можеш да правиш мноооого бързо... нищо
28
5
 
18
 
! Отговори
ОСТАП преди 4 години
Имам Хуавей таблет. Великолепен апарат!"И АЗ ИМАМ И СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН.С
27
7
 
11
 
! Отговори
отCиднейAaвcтpалия преди 4 години
верно е че Майкрософт се измъчи и накрая се отказа, НО майкрософт играеше на същия пазар с останалите конкуренти които не позволиха друга ОС на пазара. Китай има огромен пазар който е ЗАТВОРЕН и ще стане още по затворен с напредването на новата ОС на Хуавей. Като само стой та гледай... На такъв пазар не само Майкрософт би успял, ами всеки несретник тръгнал да прави ОС и приложенияТочно като беше комунизма. Правец съществуваше САМО докато СИВ му осигуряваше пазар БЕЗ конкуренция.