Украйна отмени парада заради високата му цена

Спестените пари ще са за премии за военните
10 юли 2019 08:22, Елка Василева
60
Украйна отмени парада заради високата му цена
Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Володимир Зеленски отмени традиционния военен парад по случай Деня на независимостта на 24 август заради високата му цена.

Във видеобръщение на страницата си във Facebook той обяви, че спестените "300 милиона гривни ще бъдат платени като премии на военните", предаде ТАСС.

„Искам да споделя с вас новата ни идея. Обикновено на 24 август, в Деня на независимостта на Украйна у нас има военен парад - помпозен и скъп. Според мен тази година вместо за парад ще е по-добре да отделим тези пари на нашите герои, нашите военни, така че решихме да заделим 300 милиона гривни (около 11,5 млн. долара) за всички наши военнослужещи“, каза президентът.

Зеленски отбеляза, че на 24 август Киев ще чества героите и ще празнува Деня на независимостта, "но в нов формат".

Миналата година Украйна отбеляза 27-та годишнина на независимостта си с най-мащабния за последните години парад, пише БТА. В него участваха 4500 военни и представители на различни силови структури, 250 единици техника, както и авиация.

Каква сума е била похарчена за парада министерството на отбраната не каза. Според украинския политолог Руслан Бортник обаче Киев е похарчил 40 млн. долара за военен парад през 2011 г., а той бил по-скромен от миналогодишния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
ТТТТТТТ преди 4 години
В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ БИ ДА Е ПО РАЗЛИЧНО И НИЕ СМЕ СИ ФАЛИРАЛИ АМА КОЙ ДА ВИДИ
35
2
 
2
 
! Отговори
РККА преди 4 години
Тези пари няма да им стигнат за вдовишки и инвалидни пенсии ,сумата е добра единствено за разходи по отоплителния сезон и то при условия че не им врътнат кранчето с газ от Москва.А парад не се е състоял поради това че украинската военна техника отдавна я минаха за скраб след като изгоря в Донбас..
34
4
 
2
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Прав е ! Парадите са запазена марка на развитите демокрации като РФ , КНДР и Китай
33
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До човек"Освен това, САЩ нямат военни паради а са най-мощната държава в света!"А това на честването на 4 юли какво беше? Да повече приличаше на шоу но реално си беше осакатен парад.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умен човек
31
9
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 40 (аз-ът)Нормално, колкото повече на изток, толкова по-зле. Русия също фалира.Затова никой не бяга на изток, а всеки бяга на запад.Да сте чули афганистанец да иска да живее в Русия, която му е много по-близко географски?
30
3
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Това може да означава много неща.---може ама означава едно - фалираха ункринките. Немат пари !
29
10
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
Няма нищо по-нормално от това, браво на Украйна!Това може да означава много неща.Първо, Украйна е миролюбива държава - след като не парадират с армията си, значи са за мир. Аналогично, антиджендърите протестират срещу гей парадите, защото натрапват гейовщината си на нас, нормалните, по същия начин много хора (аз също) се дразнят от прекалено пищните военни паради дрънчащи с различни железарии и плашещи миролюбивия свят.Освен това, САЩ нямат военни паради а са най-мощната държава в света!
28
4
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
между другото има неква тъжна логика в това да си изберат президен комедиан актьор. На комедийна държава какъв да сложиш?
27
3
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
руснаците ги направиха за смях тия. Като тинейджър който се репчи на възрастен мъж. 2 шамара през г*за и да отива да реве на майка си - в случая на САЩ. И защо им беше целия тоя филм. КРИМ Е ПОДАРЕН ! ПОДАРЪК! Въпреки това руснаците им го дадоха, ЧЕ И НАЕМ ИМ ПЛАЩАХА ОТГОРЕ да ползват базите. И? Укринките решиха да слушат Големия В(б)рат да го играят контра и западна държава. Е ..наиграхте се.
26
1
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
Да си направят "прайд" - Шорош плаща . По-добре от колкото да оставят народа без хляб и без зрелища.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите ги дадоха на щатите за петрол ,а сега пийте петрол до откат ахаххаа
24
3
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Тия са същите мизерници като нас ! Даже са ни задминали...До това води слугинажа на САЩ/ФАЩ/...
23
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеленски допуска огромна грешка. Военен парад за една воюваща държава нападната от подмолен агресор означава че тя е готова да се бие за земята и родината си. Вместо това Зеленски изпраща сигнал до мечката стръвница Русия че дори и да изяде цяла Украйна поради липса на средства тя няма намерение да се съпротивлява. Зеленски или е много зелен или пък играе от отбора на Путин. Спомнете си военния парад на Сталин в Москва на 7.11.1941. Сталин демонстрира че е готов да се бие до смърт.
22
0
 
18
 
! Отговори
жендери, сър преди 4 години
Айде, айде! Вашият Бойко сигурно много спретнат и протоколен!? Запретнал ръкавите и цалува наред! Но Кубрат ходи на курс по джендарство! Като искате протокол - те го Георги Пирински! Изряден, всичко знае! Слушах го преди 2-3 месеца на диспут - класа! Но в Брюксел отиде Слабаков, нали! Щото е с костюм, подстриган и избръснат кат партиен секретар и спазва протокола!
21
10
 
0
 
! Отговори
Герберастин преди 4 години
Сега виждам колко изряден и точен е избора на Вевесар Радев!
20
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък и какво да казват какви са , като в Р.Федерация повече има китайци.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До24. Те не са руснаци. Срам ги е да казват. Предпочитат да казват че са съветски.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Упс!Самозалъгвай се, мой човек. Само това ти остава. Бедните руснаци изкупиха едва ли не цялото ни черноморие сигурно със спестеното от хляба и солта.
17
2
 
14
 
! Отговори
факт преди 4 години
Украинците избраха този шут,за да спре гражданската война и да сложи край на конфронтацията с Русия която съсипва Украйна!но той нищо не направи?