Руснаците не идват на море у нас, били по-бедни

България има сериозна конкуренция в туризма
Обновена: 11 юли 2019 15:19 | 11 юли 2019 15:08, Екип на Bloomberg
149
Руснаците не идват на море у нас, били по-бедни
Снимка: Pixabay

Спадът в жизненото равнище на руското население и понижената покупателна способност са водещи фактори за намалението на посещенията на руски туристи у нас.  Това каза Георги Минчевпредседател на УС на БРТПП /Българо-руска търговско-промишлена палата/, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Той коментира определянето на втори въздушен превозвач по самолетната линия Варна-Москва-Варна, изказвайки убеждение, че туризмът ще бъде печеливш от решението. При тази традиционна въздушна връзка впечатление прави относително високата цена спрямо други сходни дестинации в Европа. Освен това тя е пределно запълнена с пътници, каза още гостът.

Минчев изтъкна, че България е под сериозна конкуренция от страна на по-изгодни и не по-малко привлекателни туристически дестинации. Според него за съжаление през годините българският туризъм трудно успява да формира собствена ярка идентичност. "Имаме добър пример, но той е по-скоро локален. Въпреки това се усеща инвестиция в човешкия капитал, мениджмънт, създаване на продукт. Има и подобрена среда на комуникация с правителството и местните власти за разрешаване на въпроси, но процесът се случва бавно", каза още той.

"Гърция е по-скъпа дестинация от Турция, но тя "краде" не само руски, а и български туристи, и то при ненаситена леглова база на родното Черноморие това лято".

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кармен МладеноваМонте Негро на български се казва Черна Гора. Царица Йоанна не е с монтенегритянска кръв!
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това където казват българите, къде почиват в момента, навсякъде е фул с руснаци
84
4
 
15
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Ако сравните например морския курорт на Монте Негро с нашия утрепан,тогава въобще няма да пишете коментари....Те са 100год. пред нас.
83
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туризмът ни е провал, то не бяха хибридни войни, то не бяха спрени проекти и какво ли още не. Това е резултат, свиквайте.
82
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ми е да ходя до малдивите бая рускини има и на околовръсното Някоя може и да е дъщеряти хибридко олгински :)))
81
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вървете на Малдивите да видите бедни Руснаци. За две кафета оставят $100 бакшиш, преди 3 седмици го видях с очите си.Просто Руснаците се научиха че в Гърция е много по добре както и 60% от Българите. Ангелкова нека да разправя каквото си иска, балъците намаляват а не бедните.
80
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: Гледна точкаДобре дошли в какво? Бетон, отходни води, агресивни мутри, 250 децибела мазна чалгия и 50-торно завишени цени?Харесва ми как се развиват мутрите по морето. Тази година отричат истината, догодина фалит, по догодина самообесване и тъй нататък.
79
6
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Всеки посетил нашата прекрасна страна, може да се наслади на чудесна природа, евтини дестинации, да си набере лично, плодове и зеленчуци от богатите на оружай български стопанства. Да види различна и уникална архитектура и традиции, да се наслади на множество атракции и забавления.Приветстваме всички желаещи и ги уверяваме, че ще изпитат едно НЕЗАБРАВИМО изживяване!!
78
7
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Но въпреки това, за предпочитане са платежно- способни туристи. Уважаеми Богати руснаци, България е отлична дестинация за морски, зимен, земеделски култури и трек туризъм! Чакаме ви!
77
0
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Добре Дошли на всички чуждестранни туристи вкл. руските! Колкото повече се развива туризма и всички други сфери на икономиката ни, толкова по-добре за България и всички българи!!
76
1
 
8
 
! Отговори
8 преди 4 години
Откъде разбрахте че е бедни бг мн богати с 200 лв пенсия а някой и това не моге да вземе трагедия има турция без виз всичко е там
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин и Русия са виновни за слабия сезон на Ангелкова.
74
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да.. руснаците нямат пари за България, ама си ходят в Гърция и Турция... така че стига глупости.. от 10+ години нашите управляващи плюят по руснаците. Даже парламента реши, че най-голямата опасност за националната сигурност е Русия. Еми на хората просто им писна.
73
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците си имат Крим, Турция, Египет, Гърция, Испания, Дубай, Таиван и цяла Азия... Защо да ходят в държава, която им пречи и чието правителство им спъва умишлено проектите? Турците се скараха със САЩ за да си купят С400, ние спряхме протоци, проводи и аеци в разрез с нашите интереси, в разрез с желанието за драстично повишаване на жизнения стандарт на Българите за да угодим на някого... Руснаците се осъзнаха и започнаха да използват икономически санкции от типа на кривите краставици.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магазинерката ми каза, че няма да ми каже къде на друго място мога да намеря -На мене днеска ми се случи обратното.Отидох за подложка за ламинат.Жената ми се хили - ми ние продаваме само масив, то нема нищо общо. Ей, отсреща е магазин за ламинати и може да имат. Отидох и си купих.
71
0
 
4
 
! Отговори
Проблема преди 4 години
ми е че нито съм богат нито съм беден и двете неща ме дразнят - и цените без покритие и ..ата.
70
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и колите едната е 200 000 другата 10 000. Ама не са спрели колите :) Чадъри и места за всеки има. Кой си ти да казваш,колко си продавал чадъра. Като нямаш 70 лв, ще легнеш там където е 20лв. Ако нямаш и 20, ще легнеш на безплатната зона. Какъв е проблема.
69
3
 
15
 
! Отговори
По плажовете преди 4 години
всичкото бизнес да се разчисти и да се изгради крайморска улица с безплатни паркинги, велоалея, алея за разходка и пейки и кошчета и дървета. Заведенията да са отвъд тази алея. Да се организират безплатни автобуси между всички населени места и близки забележителности от всякакъв вид. Тези неща да се финасират от данъците на хотелите и заведенията. Да се организират културни ,спортни фестивали, и т.н всеки месец в различно селище, да се рекламират за това и.т.н - така е в Австрия
68
4
 
17
 
! Отговори
България преди 4 години
е уникална страна за туризъм, но от министерството са същите мутри като по морето с една закърняла мозъчна клетка - сезона в България може да е 12 месеца а не 2 стига да има някой мозък и смелост да взриви 80 процента от хотелите по Черноморието. Общо взето всички с височина над 3 етажа и да затегне за гушите концесионерите по плажовете да си изпълняват договорите и цена над 36 стотинки за ползване чадър и още толкова за шезлонг да не виждаме. Свободните зони да са свободни и достъпни
67
0
 
27
 
! Отговори
По-зле ще става преди 4 години
Работата е там ,че за бедните е скъпо ,за богатите некачествено, средните ходят в Гърция.Ама де акъл да се разбере. И образованието ни е същата схема. Абе всичко.