Ким Чен Ун мечтаеше и се сбъдна: Той е президент!

Наречен е държавен глава в новата конституция на страната
12 юли 2019 21:45, Елка Василева
33
Ким Чен Ун мечтаеше и се сбъдна: Той е президент!
Снимка: Reuters

Ким Чен Ун официално е наречен държавен глава на Северна Корея и главнокомандващ на севернокорейските сили в нова конституция на страната. Според наблюдатели това може би е стъпка към мирно споразумение със САЩ, предаде Ройтерс.

Северна Корея от дълго време призовава за споразумение за мир със САЩ с цел нормализиране на отношенията и приключване на техническото състояние на война, което съществува между тях, откакто Корейската война завърши с примирие вместо с договор за мир.

Новата конституция, публикувана в държавния портал Наенера, вчера казва, че Ким в качеството си на председател на Държавния съвет - висш управленчески орган, създаден през 2016 г. - е върховен представител на целия корейски народ, което означава държавен глава и главнокомандващ. В предишна конституция Ким беше наречен просто върховен лидер, който командва всички въоръжени сили на страната.

"Ким мечтаеше да стане президент на Северна Корея и действително това се сбъдна", казва Ким Дон Юп, университетски преподавател от Сеул. "Ким от дълго време се опитваше да разтърси политиката, към която се придържаше от дълго време страната и в която армията бе на първо място", припомня експертът.

Срещата между Тръмп и Ким - повече шоу или повече съдържание?

Миналата година Ким насочи вниманието си върху севернокорейската икономика, започна преговори за ядрената програма със САЩ и предприе стъпки, за да промени имиджа си на световен лидер чрез срещи на върха с Южна Корея, Китай и Русия.

Още по темата

Според Хон Мин, изследовател от Корейския институт за национално обединение, промяната в титлата на Ким също така цели да бъде подготвен теренът за потенциално мирно споразумение със САЩ. "Промяната може да е шанс да се установи статут на Ким като на лицето, което ще подпише мирния договор, когато му дойде времето, като същевременно страната е представена като нормална държава", казва експертът.

Вашингтон отказват да подпишат всеобхватен мирен договор, преди Северна Корея да предприеме значителни стъпки към денуклеаризацията, но американски представители дадоха да се разбере, че САЩ може би са склонни да сключат по-ограничено споразумение за намаляване на напрежението, да отворят служби за връзки и да се придвижат към нормализиране на отношенията, пише БТА.

Иначе новата конституция продължава да описва Северна Корея като страна с ядрени оръжия.

В действителност Ким, който е трето поколение от семейството, управляващо Северна Корея, ръководи страната с желязна хватка и промяната в титлата му ще означава малка промяна за начина му на управление.
 


33
Още от Фамилен дом
Кои са тенденциите в интериорния дизайн за 2019 година?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не се заблуждавайте! Никакво нормализиране на отношенията м/у КНДР и Пиндостан не може да има при наличието на многохиляден контингент на пентагона в ЮК.
28
0
 
3
 
! Отговори
Върховна свинщина преди 1 седмица
Абе тя и Северна Корея се казва народно демократична република ама..
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Председател на Държавния съвет съвсем не означава президент на КНДР.
Както Председателят Си не е президент на КНР.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 27 Анонимен
"офф" Ама как само го пишеш! Така едно нежно, нежно женствено ! Усетих те аз тебе нежнии ми Гейнадий
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ахааа ! Ким е голяма работа. А бе има ли там сороскиНПОта ?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 24 Анонимен
Тки нали вече стана на африканския бежанец първа дама
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АКО СЕ РАЗБОЛЕЕШ УДРЯШ ЧЕЛО В ПОДА ПРЕД ПОРТРЕТИТЕ НА ДИНАСТИЯТА/НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДЕ ИЗЛИЧАВАНЕТО/ АКО СИ ГЛАДЕН ПРАВИШ ФИГУРИ ИЛИ МЯТАШ В ТОН ИЗКУСТВЕНИ КИТКИ И КВИЧИШ ДО ПРЕМАЛА/ ТИЯ ХОРА КОГА РАБОТЯТ И КАК ИМ ОСТАВА ВРЕМЕ ДА ПРАВЯТ ТИЯ НЕВЕРОЯТНИ ФИГУРИ ОТ СТОТИЦИ ЧОВЕШКИ ТЕЛА КОЙ БОЛЕН МОЗЪК ГО Е ИЗМИСЛИЛ/ВЯРАТА В УЧИТЕЛЯ РАЖДА ЧУДЕСА КОЙТО НЕ ВЯРВА УВИСВА НА УЛИЧНИТЕ ЛАМПИ ПО ЗАПОВЕД НА УЧИТЕЛЯ- НЯМА ДА СЕ СМЕЕШ КОГА ТРЯБВА НЯМА ДА МАХАШ С РЪЦЕ, НЯМА ДА ЯДЕШ КУЧЕТА- СВОБОДНО ВИСЕНЕ.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първа дама кога ще стане?
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От наследствен абсолютен монарх с божествен произход ....до някъкъвси президент съмнявам се да мечтае баш за това :))))
20
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Срещна се с чичко Тръмп два пъти и получи две куфарчета с демократични ценности. Ще стане човек от Ким, бързо се ориентира в обстановката.
19
5
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
До Завалиите
Човек коментара ти ме умили - има още българи в България - а за феса трябва да го преосмислим временно тъй като Ерррдоган в момента е на наша страна и се бори срещу масонската *** за независимост на държавата си - това го прави наш приятел - може да използваме термина сднагъзник.бг примерно хахахахах
18
1
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 1 седмица
президент със изпълнителна длъжност на господ
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Екстра си е Кимчо. Построил е комунизма на гърба на робите си.
16
7
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
Ми ходи да гласуваш бе анонимНия. С костинбродски бюлетини всеки може да спечели избори. Даже и Винету от Банкя. Ким поне е по-откровен и прям.
15
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ТОЙ МОЖЕ ДА СЕ ПИШЕ И ИМПЕРАТОР ВСЕ ТАЯ!!!

ПРЕЗИДЕНТ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ТОВА Е ИЗБОРНА ДЛЪЖНОСТ!

БЕЗ ИЗБОРИ ПРЕЗИДЕНТ НЯМА!

ДОРИ БАЙ ТОШО Е БИЛ ПРЕЗИДЕНТ ЩОТО Е ПРОВЕЖДАЛ ПОНЕ ИЗБОРИ БЕЗ ОПОНЕНТ НО ИЗБОРИ Е ИМАЛО :D
14
5
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
Соро.снята е в тежък, но за сметка на това вечен траур.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не му се възхищавам толкова много.За мен този човек е един дикататор който е превърнал цялото си семейство в култ.Ако не му се кланяш-в дупката.И кво цял живот ще си играе на голямата атомна бомба?Ми те и южнокорейците ако изправят атомните ракети?Оня ще превърне в радиоактивна пустиня ,тоя ще изпепели.И около него му треперят марионетките и с престорена театрална безумна радост подскачат и викат в преигран екстаз само оня да каже едно изречение.Естествено парите са в западни банки.
12
7
 
9
 
! Отговори
Завалиите преди 1 седмица
Е сега вече сороссоидните медии няма да могат да го наричат диктатор, автократ, тиранин и сатрап. Само председател на Държавния Съвет или г-н Президент. Останаха без хляб драскачите на Дойче Дезинформеле и сфес.бг.
11
6
 
6
 
! Отговори
Мекааа, мъкаааа... преди 1 седмица
Говедарската мъка няма край, а само се умниожава и расте.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отваряйте шампанското и не спирайте да празнувате ! Цяла нощ ще правя купон в чест на великия президант Ким Че Ун !