Туристите в Дубай ще си пийват, трябва само разрешително

Така няма да нарушават закона на мюсюлманската страна
12 юли 2019 09:28, Елка Василева
6
Туристите в Дубай ще си пийват, трябва само разрешително
Снимка: архив, Reuters

Дубай въвежда за туристите безплатно 30-дневно разрешително за купуване на алкохол, предаде ТАСС, цитирайки в. "Халидж таймс".

Мярката е въведена, за да се предотвратят ситуации, при които туристите биха могли да нарушат закона на мюсюлманската страна. Употребата на алкохол се разрешава на чужденци, немюсюлмани, ако имат специален лиценз.

Досега дубайските власти издаваха подобен лиценз само на чужденци с постоянно жителство в емирството за срок от две години. Документът им позволява да купуват алкохол и да го съхраняват в домовете си. Лиценз трябва да имат и всички, които пият алкохол в баровете и ресторантите на територията на Дубай.

Туристите могат да получат безплатното 30-дневно разрешително във всеки магазин на компанията MMI, която извършва продажбата на дребно на алкохол в емирството. При оформянето на документа чужденците трябва да попълнят въпросник, в който посочват, че са туристи. Служителите на магазина ще правят копия на паспортите, включително на страницата с печата, който се получава при влизане в Дубай.

Туристите ще получават и листовка, в която се изброяват правилата за обществено поведение в страната. В нея се напомня, че гостите на Дубай не трябва да консумират алкохолни напитки на обществени места (с изключение на барове и ресторанти), не трябва да се появяват публично в нетрезв вид, нито да управляват транспортни средства след употреба на алкохол, пише БТА.

Лиценз за купуване на алкохол в Дубай не могат да получават чужденци, които са мюсюлмани и не са навършили 21 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Дубайалкохолтуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много специални там, брей, брей колко важни, чак и лиценз да си купувам...Аааааабе що си не таковате мaмaмaтa камиларска...
5
1
 
3
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Глупости.В Дубай се пие, просто е много скъпо.
4
1
 
12
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Ейб*ахти идиотската държава и още по-идиотските туристи, посещаващи я. Ще нарина аз една камара пари да отида на почивка и няма да мога да пия една ракия и да си мъндръсам жената. *** почивката ще е .
3
1
 
21
 
! Отговори
wqw преди 4 години
дубай е най-тъпата прехвалена и перскъпа ограничаваща държава, която съм бил някога.Морал голям, но ествествено за хора с пари не важи
2
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Аве то не от лесно и хубаво, избягаха една от дъщерите и жените.....На оня чаршаф...
1
2
 
24
 
! Отговори
акуд преди 4 години
не разбирам нещо. защо когато мюсюлмани туристи идват в моята християнска държава не се съобразяват с християнските правила. а когато аз съм турист в дубай трябва да си губя времето да си вадя тъпия документ разрешително. когато се разхождам в тъпата дестонация дубай и др. жена ми трябвало да ходи с забратка или там както му викат на шала който трябвало да си овие около главата. аз нямам против мюсюлманите стига да не ми натрапват тяхните си правила