Русия отказала да преговаря за два Курилски острова с Япония

Това е станало в рамките на преговорите за сключване на мирен договор
14 юли 2019 13:43, Красимир Ангелов
113
Русия отказала да преговаря за два Курилски острова с Япония
Снимка: Reuters

Русия е отказала да обсъжда с Япония въпроса за предаването на Токио на два от четирите южни Курилски острова в рамките на преговорите за сключване на мирен договор, съобщи агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Цитирайки източник, близък до преговорния процес, агенцията съобщава, че една от причините за отказа на руската страна дори да обсъжда такава възможност, са опасенията на Москва, свързани с японско-американския военен съюз.

Отказът бил обусловен и от опасения, че евентуален компромис с Япония по териториалния въпрос може да се отрази отрицателно на равнището на подкрепата за властта от страна на руското население, отбелязва Киодо.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39 Мястото на Аляска било в Русия,ха,ха,ха,ха!Все още има руснаци в Аляска ,даже цяло селце и тези руснаци не искат Русия!С гордост на добър руски заявяват ,че са американци,в тубата има клипчета на малката руска общност в Аляска!Няма и един случай на изселил се руснак от Аляска в Чукотка,например!
39
38
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е най-пропадналата държава на света!Менделеевата и таблица и огромната територия не могат да донесът сносен живот на обикновения руснак!Всяка година хиляди млади руснаци бягат в омразния запад ,ежегодно около хиляда бремени рускини отиват да раждат в държавата враг номер 1 ,за да може децата им автоматично да получат американско гражданство!За всеки уважаващ себе си рускиня политик е въпрос на престиж да има дворци и банкови сметки в омразния запад!
38
4
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
Агресор и преговори ... Да ама Не
37
18
 
10
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Руските пиандурници, не са нито китайци, нито германци, нито японци. Те дори за осименители не стават, защото от алкохола спрематозоидите виж са объркали дупката! :D
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38 Отворил къде съм написал ,че Дагестан не е част от Р.Ф.Въпросната територия е дадена на Азербайджан,а Дагестан,решава да даде убежище на хората които отказват да са граждани на Азербайджан!Все пак ексклавите до 2010г.са били част от РУСКАТА република Дагестан!
35
16
 
8
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Цялата Менделеева таблица се е "изсипаха" в руското царство, но тя не се задоволява с това. Какво и трябва повече? Германия ако имаше тези ресурси, щеше да е номер едно. Но руските пиандурници ги влече единствено и само оди колона и Боярешника!!
34
8
 
25
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Русия била жадана за територии, пък американците си взеха Косово да си наравят база. А англичаните чий го търсят в Испания? А испанците що не пуснат Каталуния, имат си достатъчно територия.
33
14
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Аз предлагам да кажем нещо за Русия и Германия или дори Франция. Икономиките им са сравнително съпоставими. Няма как да сравняваме толкова голяма по-територия и богата на ресурси страна, с една 110 хил. кв. км. страна. Само житницата и е по-голяма от нашата родина и въпреки това Русия е жадна за още територии.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много земетръси днес, Австралия, Индонезия, Гърция?
31
9
 
25
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Ако Русия е клоаката какво да кажем за България - хем в Шенген, хем в Еверозоната, хем без визи за САЩ, хем с най -висок растеж по внос на турсски домати хем с премиер интелектуалец и полиглот.
30
17
 
13
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
След десетина години, когато Йелоустоун сложи край на съществуването на САЩ, Аляска ще се върне там където и емястото - в Русия. Като Крим !Дреме ми на шмаисера!Аз не знам утре дали ще се събудя, а след десет години я камилата, я камиларя! И да не забравите да ...... супата!РУСИЯ СИ ОСТАВА KЛОAKATA HA CВЕТА!
29
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sicht PunktСлед десетина години, когато Йелоустоун сложи край на съществуването на САЩ, Аляска ще се върне там където и емястото - в Русия. Като Крим !
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВсе пак смени дилъра. Дегестан е част от Руската федерация !
27
6
 
12
 
! Отговори
да преди 4 години
гъ,зоблизците на ск,апания Запад се активирали и разсмиват в сайта :))))))))
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27 РускиняКато си рускиня вземи и се поинтересувай за предадените/продадените/ територии от Путин!Ексклавите Храх-Уба и Уран-Уба са предадени на Азербайджан през 2010г.,както и малка част от долината на река Самур!Оправданието е ,че водата на р.Самур е жизнениважна за Азербайджан!!През 2012 г.правителството на Дагестан решава да пресели 4-500човека обратно в Русия!По въпроса за отстъпки на Казахстан оправданието е по-добър граничен контрол!!!
25
8
 
22
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Историята на гордата някога българска орда на Аспарух, дошла от Азия и победила Визанстия се превърна в тотаен слугинаж на Америка.
24
20
 
8
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Историята на Московската Орда е Грабеж, Грабеж и пак Грабеж на чужди територии !AБСОЛЮТНО ВЯРНО!РУСИЯ Е СТРАНА НА АГРЕСИЯТА, ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО, НАМЕСА В ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ И ТЯХНАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ! ТОЧКА, ВЪПРОСА Е ЗАКЛЮЧЕН!
23
5
 
8
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Япония трябва да знае, че никога няма да си върне Курилите.Русия трябва да знае, че никога няма да си върне Аляска! Въпросът е заключен!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Историк 30А историята на твоята глава е .......г-лу-пост-----глу-по-ст.....гл-у-пост!!!!А колкото до някакви "японски острови".....ПЪРВО СА БИЛИ ОТКРИТИ ОТ РУСКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ, а после японите ги нападат!!! И да се сърдят на Втората световна война..........ако не бяха я започвали с третия рейх, може би щаха да имат още острови!!!
21
7
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Двата острова нямат абсолютно никакво стратегическо значение, имайки в предвид о. Хокайдо. Мирния договор беше от голямо икономическо значение за Русия. На о. Сахалин при мирен договор, японците щяха да инвестират в инсталация за втечнен газ с продажба в Япония. Но населението в Русия не подкрепи идеята и плановете на двамата президенти ще трябва да се отложат с едно поколение.