Русия отказала да преговаря за два Курилски острова с Япония

Това е станало в рамките на преговорите за сключване на мирен договор
14 юли 2019 13:43, Красимир Ангелов
113
Русия отказала да преговаря за два Курилски острова с Япония
Снимка: Reuters

Русия е отказала да обсъжда с Япония въпроса за предаването на Токио на два от четирите южни Курилски острова в рамките на преговорите за сключване на мирен договор, съобщи агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Цитирайки източник, близък до преговорния процес, агенцията съобщава, че една от причините за отказа на руската страна дори да обсъжда такава възможност, са опасенията на Москва, свързани с японско-американския военен съюз.

Отказът бил обусловен и от опасения, че евентуален компромис с Япония по териториалния въпрос може да се отрази отрицателно на равнището на подкрепата за властта от страна на руското население, отбелязва Киодо.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
10
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Историята на Московската Орда е Грабеж, Грабеж и пак Грабеж на чужди територии !за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ
19
4
 
23
 
! Отговори
Нормален,осъзнал се преди 4 години
Естествено, че Русия няма да върне нищо на Япония. Всичко е под давление на САЩ! И Япония, както Германия е васална държава.
18
2
 
23
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
Вижте картата и ще разберете защо. Островите са стратегически за Русия. Те са авангарда и защитата на Охотско море. Американците искат да се докопат до тях за да претендират после за международни води в Охотско море,
17
5
 
7
 
! Отговори
Рускиня преди 4 години
На азербайджан и казахснан предадоха руски територии? Колега смени доставчик
16
4
 
27
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Япония трябва да знае, че никога няма да си върне Курилите. Те са военна репарация! А мераците на САЩ да влязат в Охотско море са равни на абсолютната нула.
15
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на китайците отстъпват територия!!!През 90те Русия се отказва от о.Дамански/Джънбао/с площ от 740кв.км,за който през 1969воюваха с Китай.През 2008г.Русия предава на Китай, о.Тарабаров и част от о.Голям Усурийски с обща площ 334кв.км.!!!
14
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21 Наша РапаКато няма дадете и педя земя,защо дадохте стотици кв.км. земя на Китай,Казахстан,Азербайджан/получил даже цяло село/Норвегия се облажи с хиляди кв.км морска територия!!!Всички отстъпки са направени или затвърдено с договори по-времето на Путин!
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега какво? Много ни интересува за някакви 2 острова?
12
7
 
9
 
! Отговори
Наша Раша преди 4 години
Няма да дадем нито една педя от Родината!
11
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сащ беше полезна държава през студената война, но сега са се овълчили съвсем. до 30 години там ще преобладават черни и латиноси и надали ще искат толкова да контролират света. при руснаците нещата също не са розови, с имиграцията от бившите републики. май само далечният изток и латинска америка остават сравнително нормални места.
10
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ничиите острови с важно стратегическо значение. в интерес на истината, коренното население там не е нито руско, нито японско. две държави, водили войни и спечелили/изгубили. съвсем нормално е. наистина от една страна, русия трябва да води преговори директно със сащ за тези острови :). от друга, за руснаците договорите не означават абсолютно нищо. така че очевидно островите си остават руски.
9
15
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТо благодарение на американското облъчване половин век, над 50% от японците си мислят, че СССР им е хвърлил атомните бомби. За американските бомбардировки въобще не се споменава в техниче учебници по история. Ако и там "Америка за Япония" е внедрена в МОН и им пише учебници по история, нищо учудващо....
8
49
 
35
 
! Отговори
Sicht punkt преди 4 години
Русия е имперско феодално блато, чийто император е пожизнено коронясан. За да не му падне...рейтинга не ще да преговаря със миролюбиво настроена страна, за острови които са и принадлежали от време оно.
7
37
 
11
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Денги нет закъсалисме финансово бетер бсп
6
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да продължават да взимат заеми както са го подкарали пък накрая и москва ще дадът ...резервите и петролния фонт Свършиха ФАКТ
5
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японците закъсняха с безусловната капитулация. Сега може да я подпишат.
4
14
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин не е Елцин да раздава подарьци.
3
14
 
59
 
! Отговори
Мда преди 4 години
90-те години бяха времето от Русия да се взема каквото и да е било.Тогава на безценица можеха да се измъкнат много неща.Сега е късно,особено след като американската агресия бе преодоляна.
2
51
 
15
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 4 години
Наложително е масирана наказателна акция на НАТО срещу окупатора Русия.
1
65
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най големите окупатори в света, ще дадат земя. Да не са луди. Та те взеха на най близкия си народ земя... Че ще върнат на далечна държава. От тея нищо добро не чакайте.