Сблъсъци с полицията: Протестите в Хонконг не стихват

Десетки хиляди демонстранти се събраха в предградието Ша Тин
Обновена: 14 юли 2019 18:06 | 14 юли 2019 18:06,
16
Сблъсъци с полицията: Протестите в Хонконг не стихват
Снимка: БТА

Десетки хиляди жители на Хонконг се събраха в предградието Ша Тин днес за протестна акция срещу подхода на правителството към спорния закон за екстрадицията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Според организаторите демонстрацията е привлякла 115 000 участници, макар полицията да съобщава по-скромния брой от 28 000, отбелязва ТАСС.

Полицаи, екипирани за борба с безредици, влязоха в сблъсъци с някои протестиращи, които използваха метални бариери и други предмети, за да блокират улиците. Силите на реда няколко пъти използваха лютив спрей срещу активисти, които хвърляха срещу полицейските части пътни конуси и бутилки, допълва Ройтерс.

Демонстрациите днес се проведоха в Ша Тин - град, разположен между остров Хонконг и границата с Китай, изнасяйки се от сърцето на финансовия център към близките предградия.

Хонконг се върна под управлението на Китай през 1997 г. с формулата "една държава, две системи", гарантираща на жителите на острова за 50 години свободи, каквито няма в континенталната част на страната, включително право на протести и независимо правосъдие.

Пекин отрича да се намесва в работите на Хонконг, но мнозина жители на острова са разтревожени от това, което определят като подкопаване на тези свободи и непрекъснат стремеж към контрол от материка.

Главният администратор на територията Кари Лам обяви спорния законопроект за "мъртъв", но критиците й заявяват, че ще се задоволят единствено с официалното оттегляне на документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бож.КАКВА РОБИЯ- В КИТАЙ Е НАЙ СПРАВЕДЛИВИЯ СТРОЙ- КОМУНИЗЪМ- ЕДНИ МИЛИОНЕРИ, ДРУГИ С ОКОЛО 270ЛВ ЗАПЛАТА, А ТИЯ С АВТОНОМИЯТА НЕ СА ОПИТАЛИ ОТ КОМУНИЗМА, ОПИТАТ ЛИ ЖИВИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ.
11
1
 
0
 
! Отговори
Мобилни приложения преди 4 години
както се вижда отлично на снимките ползват се нови мобилни приложения и лични документи с вградени тежко терористични съоръжения. В англия в заводи калибрират психотронни оръжия . 24 часа облъчват обемно звуково заводите.Принудени да работят в тях получават трайни увреждания.Калибрират се програми обсебване на поляци,на румънци на българи на литовци..Утре в Bukureshti ще почнат да убиват и палят
10
1
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
И най добре така да стане. Тъкмо щебъдат ликвидирани сороскитегендари и в Хонконг както преди стана на тянанмън и Хонконг ще се дръпне с години напред като останалата част на Китай
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
POZNAITE KOI GI PODCUKLASVA I TIQ UMNITE I KADYRNITE DEMUKRATI
8
3
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
И при нас е време да дойде съветската армия и да се върнем към светлия комунизъм ама се мъчим под американския ботуш
7
3
 
6
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 4 години
До 3) Тва няма как да стане. Всичко там е пито - платено. Тая "уж" война която янките сътвориха за да вземат териториите си беше чиста покупко-продажба със съдействието на продажните Мексикански управници. Ти чувал ли си някога печелещата страна да плаща обезщетения на губещите? Точно тва е станало, янките са платили "обезщетение" на Мексико или с други думи са си платили териториите а "войната" е прах в очите за простия мексиканец да си мисли, че управниците им не са продажници..
6
5
 
9
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Чувствам,че скоро хонг конгската автономия ще приключи.Като на Тянънмън.Време и е.
5
7
 
11
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Хонконгския народ е свикнал да живее на свобода- не под китайска робия
4
7
 
8
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Хонконгския народ е свикнал да живее на свобода- не под китайска робѝя
3
8
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Крайно време е Китай и Русия да подкрепят националноосвободителното движение на латиносите в САЩ! Нека Калифорния, Аризона, Ню Мексико, Юта, Тексас, Невада, Флорида да се върнат на Мексико!
2
4
 
11
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
не стихват, защото идва поколението на облъчените в либерастките университети и такива медии, те откъде да имат ценности и да знаят истината като всичко се изопачава от либерастите, време на ***, гей/лезбийки, защитени малцинства престъпници, разбити семейства и отнети деца защото не се учат у дома в джендърски дух и т.н., ей такива после излизат и "протестират" ръчкани от разни нпо-та.
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не искат комунизъм май в Хонг Конг