Урсула фон дер Лайен предлага да се въведе минимална заплата в ЕС

Кандидатът за шеф на ЕК обещава и намаляване на въглеродните емисии
Обновена: 15 юли 2019 16:01 | 15 юли 2019 16:01,
72
Урсула фон дер Лайен предлага да се въведе минимална заплата в ЕС
Снимка: БТА

Номинираната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи днес въвеждането на минимална работна заплата за всички работещи в ЕС и схема за помощи за безработните, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фон дер Лайен направи това чрез писма до групите на социалдемократите и либералите в Европейския парламент в опит да спечели подкрепата им на утрешния вот в ЕП по нейната кандидатура за председател на Комисията.

Германката обещава освен това намаляване на въглеродните емисии на ЕС с 55 процента до 2030 г. в сравнение с нивата от 1990 г. Тя посочва, че ще въведе и т. нар. въглероден данък.

Като част от обещанията на Фон дер Лайен е и ангажимент за реформи в начина, по който ЕС следи за спазването на принципа на върховенството на закона в страните членки на съюза, а също така и реформи в сферата на миграцията и външната политика.

Тя заяви, че ще подкрепи даването на още време на Великобритания за преговори за Брекзит, в случай че бъде избрана за председател на ЕК.

"Ако бъда избрана, съм готова да подготвя почвата за амбициозното и стратегическо партньорство, което искаме да изградим с Великобритания. Ако е необходимо още време и има сериозни причини за това, ще подкрепя допълнително удължаване на времето за преговори по Брекзит", изтъква Фон дер Лайен в писмата си до социалистите и либералите в ЕП.

В дългото си осем страници писмо до групата на европейските социалисти Фон дер Лайен обещава и да предостави на Европейския парламент правото на законодателна инициатива, с каквото сега разполага единствено Европейската комисия, предаде ДПА.

Евродепутатите ще гласуват утре с таен вот кандидатурата на Фон дер Лайен за председател на ЕК. За да бъде избрана на поста, ще й е необходимо абсолютно мнозинство в Европейския парламент, т. е. 374 гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
.хах преди 4 години
Чудя се защо ли просто не се даде влатта на форумкрация - който събере най-много лайкове, неговите идеи се изпълняват. Четейки коментара изниква стария въпрос - защо няма няма добринполитици... ами всичките са по формумите, затова!
60
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Наистина ли вярвате все още на намерения и обещания преди гласуването?Разберете, че тя като германски министър на отбраната успя да похарчи милиони на данъкоплатците за този що духа, да предостави на роднини изготвянето на прескъпи ненужни експертизи и т.н. Само че това в Германия не се нарича корупция.Внимавайте, когато политик говори! Жалко, че не номинираха представител (ка) на някоя от новите страни-членки на ЕС.
59
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 4 години
Тихия океан в момента започва да освобождава огромни количества лечебни газове вкл въглероден двуокис с цел лечение на уврежданията на КЛИМАТА причинени с нагло вредна облъчваща сканиращо пробиваща човешка техника внушавана от извънземни наркомани обсебили лидери..и бюрократи..Освобождаването на газове с еналага и за предотвратяване на вулканични изригвания ..
58
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Провеждам тестове за КЛИМАТА от много години ЕВРоПА ИМА ЖЕстоки увреждания от ЕМС и от стотици милиони автомобили движещи се с включени фарове денем и с включени скенери вкл led xenon,halogen i laser денем и нощем Много тежки са облъчванията ot DIGITal holographic weapons . Засега въглеродния двуокис не Стига за лечение на огромните пробиви причинявани от дигитализацията и от автомобилите с включени фарове..
57
1
 
1
 
! Отговори
Гатев преди 4 години
Европейският парламент е като луд с картечница. Много хора ще плачат преди и след революцията.
56
0
 
2
 
! Отговори
Фанети М. преди 4 години
Политиците си живеят в своя балон далеч от реалността. И създават закони с добри намерения и катастрофални последици. Пробвахме социализъм 50 години и видяхме че не работи защото хората са егоисти по природа. Сега нови безумия ще творят в ЕС.
55
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
1500 евро минимална заплата в ЕС...
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЕЧТАТА НА БОЙКО НА БЪЛГАРИНА ДА СЕ ВДИГНЕ ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ Е ПРЕД УСПЕХ!
53
0
 
2
 
! Отговори
гг преди 4 години
До За минимална пенсияХехе, ще козируват казваш... А какво ще им остане за крадене, ако увеличат пенсиите?
52
1
 
6
 
! Отговори
За минимална пенсия преди 4 години
предложение няма ли? Или тя ще се изчислява съобразно с минималната заплата?Припомням: Преди 2-3 години от Европа взеха отношение спрямо нашенските пенсии и изказаха мнение, че те трябва да бъдат увеличени поне с по 100 евро, "защото става въпрос за оцеляване" - това беше аргументът. Нашите управляващи си направиха оглушки.Нека сега по този въпрос да вземат отношение новите ни евродепутати - да издействат външен натиск, защото нашите управляващи козируват, ако Европа изрично изкомандва нещо.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, вероятната немска шефка на комисията мисли за обща за ЕС минимална работна заплата, но българските форумни гении веднага отсъдиха, че това е нещо вредно, невъзможно и т.н. И така. Абе тикви, тя щом го казва, сигурно има сериозни дискусии по темата. Единственият начин да се регулира изтичането на раб. ръка от по-бедните членове към по-богатите е чрез обща МРЗ. А това трябва да се направи защото след 10-15 години, по-бедните страни ще са гробници и няма заем който да може да ги оправи.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези номера ги владее кака фани.Тячисти въздух,обещава в бъдеще време,за нови автобуси,ремонт,ремонти,данъци, билети и ти казва, че нестава смагическа пръчка.фон дер лайне,нямав българско да стане,щото по дрфини-ция,тиквин недава.Той е запомнил дума-та кохезия и от нея няма мърдане.вебере още в нокдаун от тази дума.
49
7
 
3
 
! Отговори
Dedo преди 4 години
Минималната ще е отделно за всяка страна членка съобразена с икономиката й. В Германия тя може да е 1000 евро, но в тъпанаристан ще си е 200. Докато не му дойде акъла на Бай ***, че свободата, демокрацията и това да искаш нещо идва с големи отговорности, а не да чака някой друг да вземе решение вместо него или да му свърши работата, защото нашия решил да се скатава....
48
6
 
2
 
! Отговори
За неразбралите :) преди 4 години
Защо решихте, че тази обща минимална заплата ще е 500 евро? Не е проблем да е 200 евро и просто на Запад да няма хора, които да взимат толкова малко т.е. да няма хора, които да работят на минимална... :) ... Ако пък случайно я направят 500 евро, в България дребен и среден бизнес няма да остане, а едрия ще си се върне пак в Западна Европа... :) ... Между другото и аз съм на заплата, но мен промяната или няма да ме засегне дори и 1000 евро да я направят, или просто ще остана безработен...
47
3
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
оказва се, че урсула е евтин популист!
46
2
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Недей така жена ако сложиш едни 500? минимална ще трябва да напускаме съюза
45
2
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Путин е на български Пътев , щото путь е път. А ти си останал на сухо и няма жена да ти пусне , като те чета за какво си преритал. Много е зле явно положението там при теб. Но то покрай Сорос е така май, нямаш късмет.
44
5
 
3
 
! Отговори
Дядо гюлен вазелин преди 4 години
А ерджи сладура не се ли е изходил по въпроса, май още е запечен, не сме се срещали скоро на саме.!.
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е много лоша новина за нашите назначени капиталисти. Трябва да плащат нормални заплати, а за малките котета какво ще остане. Това е другари, като не плащаш ще фалираш, така е в цивилизования бизнес.
42
1
 
10
 
! Отговори
Схема за помощи, преди 4 години
НО при условие, че за тези хора наистина няма работа.Ако има работа, която е по силите им, НИКОКВИ ПОМОЩИ, НИТО ДЕТСКИ НАДБАВКИ. Също така, никаква възможност да се глезотят на тема "Ама аз искам да живея в София, а те ми предлагат работа в Дивдядово! Не ща! Какво като съм неграмотен и живея в незаконно изградена колиба върху парцел, който не е мой?"И ОЩЕ: Ако си изхранен с бюджетни средства, защото *** била "самотна", но родила 15 деца, ЩЕ ОТРАБОТИШ ТЕЗИ ПАРИ. Никой не ви е длъжен!