Цената на Bitcoin се срина с 11% заради Libra

Криптовалутата може да претърпи още удари през следващите дни
Обновена: 17 юли 2019 11:04 | 17 юли 2019 10:39, Нели Христова
13
Цената на Bitcoin се срина с 11% заради Libra
Снимки: Reuters

С цели 11% се срина цената на Bitcoin, след като американският Сенат изслуша създателите на новата криптовалута на Facebook - Libra. Отношението на властите към новата дигинална валута не е особено положително, а това притеснява инвеститорите в Bitcoin-и, защото натискът на адвокатите може да доведе до срив на пазара, съобщава CNN.

Още по темата

В момента цената на 1 Bitcoin е 9590 долара, като за първи път от две седмици тя се срива под 10 хил. долара. Но това може да не е последното падение за криптовалутата, тъй като предстои още едно изслушване за Libra от Комисията по финансовите услуги на САЩ.

Facebook обяви, че ще пусне Libra на пазара през 2020 година, като това шокира регулаторните органи и законодателите. Сега, социалната мрежа се опитва да првилече Вашингтон на своя страна, като обещава, че няма да има проблем със сигурността на потребителите. Ала Сенатът не е на това мнение.

"Libra бе просто разбита в Сената", посочва Ленън Суитинг, главен трейдър на Койнскуеър кепитъл маркетс, цитиран от БТА.

Властите се притесняват от Libra повече, отколкото от вече съществуващите валути, тъй като 2,4 милиарда потребителя на Facebook могат да започнат масово да я купуват, а пазарът все още е слабо регулиран. И въпреки че първо доведе до поскъпването на Bitcoin, появата на Libra удари силно пазара. Пострада и другата криптовалута Ether, чиято цена се срина с 12%.

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
цонко каварна преди 4 години
Още каго почна да се вдига се чудех на акъла на *** коинджии защо и от къде на къде смятат, че Биткоин има връзка с криптото на Фейсбук - ква по дяволите е връзката между двете - няма такава .. освен че и двете ползват за основа блокчейн, друго онщо няма , ако смятат че ще се минава през биткоин при покупката на Либра наистина са с лоботомия тн "инвеститори"
10
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 4 години
... битнещо си. Това сега е големия проблем. Това засяга, големите държави много силно, защото политиките им при управлението се катализират от паричната им политика. Този катализатор ако се отиде към битнещоси валути, не могад да го ползват. И това много силно ги удря, ще им лъснат голите ***.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търгувал бил . Ха... и това те прави експерт?Давай малко по кротко , току виж си научил нещо от китовете.. ...
8
4
 
2
 
! Отговори
Men преди 4 години
Тука големи разбирачи. Технически анализи правя, брей то голяма работа, това. С дългосрочни прогнози пари не се правят. Правят се като разбереш 5 минути преди да се обърне тренда, че той ще се обърне. Това е технически анализ. Тез работи за наесен, я стане, я не. Крипто валутите са много опасни, за валутната система, очевидно след 30-50години няма да има вече хартиени пари, сега е въпроса, като това стане, коя валута ще е истинска, тази дето и се вика долър, евро, йена, лира, или тази дето е...
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представи си колко неорентиран трябва да си за да напишеш статия, че цената на биткойн пада заради либра. Не се чудете после защо цената е такава, каквато е, след като толкова много хора все още си нямат и на идея какво е биткойн.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Ограмоти се ти, научи малко технически анализ! Аз търгувам с криптовалути от пет години и съм изкарал повече, отколкото ти ще изкараш до края на живота си.
5
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Давам 15 криптодолара 48 криптолева за 1 Биткойн.Поздрави на търговците с криптовалути и на Бай Гошо от Заложната Къща.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечтай си ти ! Ограмоти се малко бе човек , прочети малко , виж дори , че 1500 долара е оптимистичната прогноза . Аман от разбирачи !
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Има да си мечтаеш за $1500...
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ще падне , около септември цената му ще е под 1500 долара .
1
8
 
2
 
! Отговори
ахаххаха преди 4 години
ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА!Марк Зукърбърг поденесе "сметката" на Сената след като беше разследван.БРАВО! Мачкай ги!