Подготовката за отслабване е важна, настройте се хормонално

Сънят и почивката са от голямо значение
17 юли 2019 22:50, Иванка Гъркова
1
Подготовката за отслабване е важна, настройте се хормонално
Pixabay

Няколко фактора влияят върху отслабването. Диетата и физическата активност са сред най-важните, когато става въпрос за отслабване, но не трябва да забравяте и за хормоните. Те влияят на апетита, загубата на тегло и ускоряват метаболизма.

Затова преди да преминете на режим за отслабване, първо трябва да подготвите хормоните си. Макар да звучи невероятно, има начин как да го направите. Целта е да започнете бавно и да добавяте по една нова рутина всяка седмица. Така ще помогнете на хормоните ви да се адаптират към промяната и те да помогнат на тялото ви по-бързо да се отърве от излишните килограми.

Представяме ви един месечен план, за да подготвите хормоните си за процеса на отслабване.

Първа седмица: Починете си

Когато се опитвате да балансирате личния и професионалния си живот, често забравяте да отделите малко време и за себе си. Това се отразява сериозно на тялото ви като ви кара да се чувствате изморени, раздразнени и депресирани. Всички тези фактори са причина за натрупване на излишни килограми.

Кортизолът е хормонът на стреса и когато той е с повишено ниво в организма, това кара човек да яде безразборно, а в резултат на това се качват килограми. Затова, първото нещо, което трябва да направите, е да успокоите ума и тялото си. Починете си, измислете си ново хоби, медитирайте или пък излезте с приятели. В общи линии, правете това, което ви кара да се отпуснете и да не мислите за нищо.

Втора седмица: Поспете

Освен че ви кара да се чувствате некомфортно и нервно, загубата на сън води и до напълняване. Нередовното спане ви кара да ядете повече нездравословна храна и повишава нивата ви на хормона кортизол. Затова, през втората седмица от подготовката, се наспивайте добре. Хубаво е да си направите режим, в който да си осигурявате около 7-8 часа сън всяко денонощие.

Ако не можете да заспите през нощта, може да се разхождате след вечеря. Намалете светлината в стаята, в която спите и изключете всякакви устройства, които може да ви разсейват. Не е добре да използвате и телефона си 1-2 часа преди сън, тъй като мозъкът ви приема синята светлина като дневна и това му пречи да се подготви за спане.

Как да подготвите организма си за отслабване, четете в Tialoto.bg 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
А още по-преди, преди 4 години
не преяждайте и се движете повече. Тогава изобщо няма да ви се налага да отслабвате, защото просто няма да сте напълнял(а).Ако обаче сте си дебелан(ка) по рождение, не предприемайте самодейни атаки сам(а) срещу себе си, за да не патите. говорете с лекар.Ако ще отслабвате чрез липосукция, също е задължително да се обърнете най-напред към лекар, а да не тичате директно към козметичен център. Там ще ви обещаят да изсмучат от вас колкото е възможно повече тлъстини наведнъж, а това е опасно.