Папата: Кацането на Луната вдъхнови хората за по-добро бъдеще

Земята е нашият общ дом
21 юли 2019 19:30,
29
Папата: Кацането на Луната вдъхнови хората за по-добро бъдеще
Снимка: Reuters

Папа Франциск изрази надежда, че 50-ата годишнина от първите човешки стъпки на Луната ще вдъхнови усилията за по-добро бъдеще в "нашия общ дом" - Земята, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Преди 50 години: Кацнахме на Луната

Днес, ден след навършването на 50 години от кацането на американски астронавти на Луната, Светият отец каза пред събралото се множество на площад "Свети Петър", че с него се е сбъднала една невероятна мечта, пише БТА.

Папата изрази надежда, че паметта за тази голяма крачка за човечеството ще разпали искрата на стремеж към напредък в други посоки: "повече достойнство за слабите, повече справедливост сред хората, по-добро бъдеще за нашия общ дом".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психиатрите са добри хора, лекуващи лунатици, които виждат стъпки по Луната и чуват гласове.Но... понякога болестта е нелечима.За съжаление...
20
4
 
1
 
! Отговори
Архиеретик преди 4 години
Този еретик както винаги се изказва по технологични, социални и политически въпроси.Доказва, че е политически глава на Ватикана и с вярата няма нищо общо.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24. Ограмотил си се от някоя детска книжка. Има и атмосферата не пречи.
18
3
 
5
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До ПроСоТоКак правоверен комунист като тебе е запознат със светото писание?Първи закон на комунизма - "религията е опиум за народите"!Явно си от враговете с партиен билет. Другарю, мирише ми на изключване от Партията!
17
2
 
3
 
! Отговори
Рукавишников преди 4 години
До 17. Ами именно де, за пари и реклама в капиталистическия свят защо да не се изхвърли един режисьор. Че то какво по-логично именно този, който е, или не е, направил филма да го каже.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16. Глу.пости, това откъде го изкопа. Със сравнително мощен телескоп се виждат обекти на Луната с размери по-малки от метър. Ограмоти се малко.
15
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Пропуснал е ЩЕ в изказването. Кацането на Луната (скоро вероятно ЩЕ се осъществи) ЩЕ вдъхнови хората за по-добро бъд.
14
2
 
4
 
! Отговори
Рукавишников преди 4 години
До 5. Това си го писал и преди, нали? И си от вярващите, че Земята е квадратна? А дали си забравил, че американците стъпиха 6 пъти на Луната. Значи цял сериал трябва да е направил. И защо трябва да му вярваме на този режисьор, ако е решил да се прави на интересен.
13
0
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До 9 и 10. (един и същ галошш). Вместо да пишеш глу.пости, първо се поинтересувай от възможностите на телескопите и тогава.
12
8
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Кацането на луната вдъхнови хората за по добро бъдеще. - Това го казва "Наместника на Бога на земята" - каква по дяволска формула?! Според Йехова техническото развитие носи доброто бъдеще. Има си реалност, и човек като я овладее ще си живее добре, в смисъл богато. Това ''Извън Мене няма нищо" е фашистка изгъзица. Както са изгъзица Христовите думи, че света е осъден и ще бъде закрит, като малцината последвали Го ще се спасят. "Остави мъртвите да погребват своите мъртви" папата не е и чувал.
11
5
 
3
 
! Отговори
лъжи,лъжи преди 4 години
всичко е пропаганда,
10
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
до "8":..Знам,е "дишаш във вратът ми" и следиш всяко мое писание тук..Това донякъде ме възгордява!..(ако чуваш смях знай,че не е случайно!)Та:-Написах нещо ПО ПРИНЦИП!!!!Ако АЗ бях "Божи служител",нямаше да си позволя такава волност!..Ако АЗ бях поддържник на Дарвиновата теория за "Еволюцията",нямаше да поддържам Тезисите на Писанията!..ако АЗ бях "комунист",НЯМАШЕ да викам "Ура!" на "Свободния капитализъм"!..та така:ВЪПРОС НА ПРИНЦИПИ!!!!..Не държиш на принципите си,-НЕ СИ НИЩО!!!
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо увеличение дава твоя телескоп, щом и стъпки виждаш...А гласове не чуваш ли?
8
3
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Ти с руски телескоп ли ги видя?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоТова което си написал е пълна глупост и не кореспондира с нищо. Това са твои свободни съчинения, съчетани с неистини и откровени лъжи.Намесваш и приравняваш съвсем различни хора и субекти и се мъчиш да пробутваш някакви измислени хипотези. Препоръчвам ти психиатър.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стъпките на Армстронг в "Морето на спокойствието" могат да се видят и сега все още и с руски телескоп!
5
4
 
3
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
Папата да си гледа педофилските попчета-милионери и да не дава акъл за всичко, което му покажат пиарите!
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жив и здрав режисьора на студиото в холивуд че без него щяха да кацнат на дедовия.Самият режисьор създал филма за кацането на луната призна че кацането на луната е негово дело снимано в холивудско студио. Самият той е на преклонна възраст и досега нее смеел да каже истината. Но сега когато всеки ден му е подарен е решил да изчисти съвеста си и да признае греха си заблудил милиони наивници през 1969 година.
3
6
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
е,ама това вече наистина на нищо не мяза!!!!..ВСЕКИ любопитен,докоснал се до Писанията знае,че Бог е създал човека ДА СЕ ГРИЖИ за Райската градина!!!Това е,НИЩО ПОВЕЧЕ!Ако тоя е "наместник на Бога на Земята",би трябвало да поддържа тая теза!..Той обаче се държи като "доморасъл учен"Та:-Божия Промисъл ли поддържа тоя,или прокарва ЗАБЛУДАТА на "Падналите"?!..Въпроса е на ПРИНЦИПИ!!!...Или и той върти опашка дори по-бързо и от нашия Тиквоветропоказател?!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка една илюзия се размива някога.И папа добре го знае.