Пирати отмъкнаха хиляди долари, обувките на екипажа - също

Атакували товарен кораб под южнокорейски флаг в Южнокитайско море
22 юли 2019 20:30,
7
Пирати отмъкнаха хиляди долари, обувките на екипажа - също
Снимка: pixabay.com

Пирати нападнаха рано тази сутрин товарен кораб под южнокорейски флаг в Южнокитайско море и откраднаха хиляди долари в брой и дори обувките на моряците, съобщиха южнокорейските власти, цитирани от Ройтерс.

Двама души са получили леки наранявания, когато седмината пирати се качили на борда на "Си Кей Блубел" и избягали с 13 00 долара и лични вещи на 22-членния екипаж, между които мобилни телефони, дрехи и обувки, съобщиха представители от министерството на морското рибното стопанство в Сеул.

По-строгите полицейски действия през последните години доведоха до по-редки пиратски атаки по стратегическия маршрут, посочва Ройтерс.

Товарният кораб "Си Кей блубел" беше тръгнал от пристанище в Сингапур в събота следобед към североизточното южнокорейско пристанище Инчон. Корейските власти съобщиха, че след обира корабът плава в нормален режим.

Инцидентът е станал близо до Сингапурския проток - натоварен морски маршрут, който преминава покрай Индонезия, Малайзия и Сингапур, предаде южнокорейската агенция Йонхап.

Сингапурските морски и пристанищни власти съобщиха, че инцидентът е станал в Южнокитайско море, близо до островите Анамбас, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ss преди 4 години
Нещо бая "южно" лъха от целият материал, Васето като да го е писала с мисълта за нещо "южно от пъпа" ......
4
0
 
4
 
! Отговори
от Варна преди 4 години
Съвременното пиратство е голям бич за екипажите и отличен "бизнес" за застрахователите и разни фирми свързани с охрана и съпровождане на кораби. Не много хора знаят, че в Аденски залив има даже конвой с военни кораби и пак нападаха карго кораби, защото там няма оръжие. Фирмите се принудиха да качват охранители и сътветно да плащат за охраната. Бандюгите пък "научават" кой има охрана и не се качват. Самите пирати са почти деца 15-20г, надрусани, дават им калашника и айде..В залива АК47 е ок 100$
3
0
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Щом не са отвлекли целия кораб , добре е.
2
0
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Информатори в Сенгапур исках да кажа!
1
0
 
7
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Нещата са прозрачни- китайските пирати си имат информатори в Хонконг,които ги предупреждават предварително кой кораб има ценни товари а екипажът е беззащитен. Без тази информация те нямаше да постигнат и една десета от това,което се съобщава.