Ще спаси ли скъпата реклама туризма у нас?

Сезонът е слаб, призна експерт в бранша
24 юли 2019 09:48,
49

Туризмът у нас отчита доста по-слаб сезон спрямо миналата година. Министерството на туризма поиска увеличение на парите за реклама.

Още по темата
"Темата не е само в разходването на средства. Да, нашата реклама е в пъти по-малка. За 5 месеца последната реклама на Гърция има над 3,5 млн. гледания. Българската реклама тече от 4 години и има 185 хил. гледания. Трябва нещо по-съвременно", коментира Николай Данаилов от Сдружение "Туризъм".

Той потвърди информацията, че министър Николина Ангелкова е поискала повече пари за реклама. Данаилов отбеляза, че има две огромни изложения, на които ние трябва да имаме изумителен щанд и малко пари, за да провокираме интереса на чуждите туроператори.

"Не се изискват свръхкапацитети в рекламата. Да, сезонът е много слаб. Има сериозен отлив на основните ни пазари при летния туризъм. Не търсим алтернативи в Индия, Китай и Африка", посочи Данаилов пред Bulgaria ON AIR.

Той отхвърли твърдението на бившия вицепремиер Валери Симеонов, че сме посрещнали по-малко туристи, но те са оставили повече пари у нас. По думите на Данаилов няма как да посрещнем 30% по-малко туристи и да имаме 50% повече приход.

"Законът за устройството на Черноморското крайбрежие е променян 6 пъти за 3 години. Не мога да разбера защо това се случва точно в пик сезона", завърши представителят на Сдружение "Туризъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко да отиде на Капъкуле да види магистрала
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекламата е една заблуда.Никога не купувам нещо което се рекламира и то натрапчиво. Доверявам се само на близки които са ползвали "продукта",споделили са плюсове и минуси и си съставям собствено мнение за това което ще получа.Така е най-вече с летните почивки.
36
2
 
9
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 4 години
Стига с този туризъм и хазарт.Хем по малко данъци плащат хем не декларират хем държавата да дава.Не става.А за насърчаване раждаемостта,за трето българско дете кога ще дадете
35
1
 
8
 
! Отговори
Тънки сметки преди 4 години
10 дена в Анталия двама възрастни- 2500лв тотал. Дърпат те за ръката да купуваш якета и фалшиви стоки, викат те от улицата в ресторанта, ходжата вие от ракетите по няколко пъти на ден, а където е по чисто цените надути като за в Монако. 14 дена в Тайланд 2 дена в Бангкок, полети до Пукет, луксозен 5* хотел за 2ма със съпругата- 3200лв тотал. Плажове като на картичка уникално бслужване. Най ниски цени в целия свят
34
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 4 години
Интересно ми е как ще върнат един турист почивал веднъж на българското море, да почива пак там?! Независимо дали е българин или чужденец, никой нормален човек няма да повтори грешката си. Това може да се случи само на хора, които не са излизали от България.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От много години не съм стъпвал в нашенски хотел по черноморието, макар че живея на 10минути от морето. Преди няколко години пробвах на 2 пъти Турция- еми гадно си е. Вижда се колко негативни практики сме взели от тях. В северна Гърция не съм бил ,няма и да ходя.На островите на юг ходя по работа , само за снимки стават.Най ми допада Тайланд -по евтино от Турция, със полетите идва същото. Там е истинския туризъм. Всяка година веднъж зимата с жена ми и веднъж на есен по ергенски, но тогава се харчи
32
0
 
11
 
! Отговори
Дъра бъра преди 4 години
Ще се спаси, когато построят още 200 хотела и им дойде на акъла, че туристите не обичат да лежат на бетона под сянката на нечий балкон. Туристите обичат спокойствието, плажа, морето. С бясна чалга *** и дилари трудно, само тъпите англичани ще са доволни. Те не харесват морето, а алкохолния туризъм и разврата... Щях да забравя шведите, корито обичат да удрят камериерки - и те ще са доволни.
31
0
 
23
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Ако продължава така, много скоро в половината хотели ще се разхождат само мишки...
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туризмът може да бъде спасен, ще трябва време ама ... Внимание, качество, обслужване и т.н. това трябва. С отношението сега което предлагат, нищо не печелят - и няма кой да им се върже втори път. А не, ден година храни - това не работи, не го ли разбраха. Човек почивал веднъж не на наш плаж, не може да бъде излъган да се върне тук и у нас да си харчи парите. Тая селения сам тук е има. За цените тук да не говорим, ама дори и за кафе да седне човек - и отсреща физиономия, оффф тоя какво иска сега.
29
0
 
14
 
! Отговори
Рекламираш едно, преди 4 години
А получаваш голямо НИЩО.
28
1
 
14
 
! Отговори
Летовник преди 4 години
моля не споменавайте имена на места по Черноморието, където има плаж и чиста вода - БАГЕРИТЕ ЧАКАТ!!!
27
1
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Е Валери Симеонов,не стига ли за реклама,та ще харчите още?!
26
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Е Валери Симеонов,не стига ли за реклама,та ще харчите още?!
25
0
 
10
 
! Отговори
що ривьеш бе преди 4 години
До Митьо хотелиерМитьо с това "узаки" изби рибата! Узакито беше някакъв ментак, измишльотина на твои "колеги" спиртовари от преди години. Дигна се шумотевица - институции, санкции и тоя бълвоч, май вече го няма.Пий си к*вото искаш и брой наесен книтите от бело, "чубрица" и шавливи каки. Халал да са ти и кинтите и таралясника втора употреба.От мен и стотинка няма да видиш
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туристи се привличат с реклама, а запазват с качество. Хувабо ще си извикаме малко нови балъци. Ще им вземем паричките, ще им сервираме вакумирани пилешки пържоли, ще им дадем да се разхождат из фасовете, да вдъхват изпаренията на отходните тръби изливащи екскременти до плажната ивица, ще им пускаме бесни гюбеци и накрая ще ги препсуваме на изпроводяк. Другата година пак реклама, защото предишните няма да се върнат. Виждате ли модел на поведение тук ?
23
1
 
6
 
! Отговори
qwe преди 4 години
Дано договора за рекламите да спечели фирмата, която направи агитацияата за насърчаване на раждаемостта.
22
12
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 4 години
Не ходя на нашето море от 5 г., не защото не ми харесва, а защото е пълно с български туристи. Това ме натоварва, наще хора са най- голямата анти реклама за черноморието, дребни тарикати, нечистоплътни, гръмогласни и.....бедни и стиснати. Иска с петте си лева в джоба, някой да се отнася с него като с господин.
21
1
 
13
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Просто още няколко милиона за крадене....
20
9
 
3
 
! Отговори
Летовник преди 4 години
На Ахтопол е прекрасно, чиста вода, хубав плаж. Не разбирам защо се плюе нашето си Черноморие.
19
21
 
8
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Българите са проблема на бг курортите. Като ги няма е прекрасно. Един румънец харчи колкото 5 българина, не цапа, не краде, не иска майка си и баща си. Българите стават само за обслужващ персонал на минимална заплата, щото толкова работа и вършат реално. Тази година от менюто съм махнал българския....е доволен съм