Facebook трие профили на тролове от четири държави

Социалната мрежа се бори с пропагандата в нета
25 юли 2019 14:30,
7
Facebook трие профили на тролове от четири държави
Снимка: Reuters

Най-голямата социална мрежа в света - Facebook, съобщи днес, че е премахнала профили от Русия, Украйна, Тайланд и Хондурас в пореден ход срещу "координирано неавтентично поведение", предаде Ройтерс.

Още по темата

Върнахме си Крим, ще си върнем и Брадли Купър: Руснаци обиждат Гага

От Facebook казаха, че свалят страници, групи и профили заради тяхно поведение, а не заради съдържанието, което са публикували, пише БТА.

Компанията предприема наказателни мерки срещу подобни акаунти в световен мащаб след като стана обект на критики, че не е разработила инструменти достатъчно бързо, за да се бори с екстремистко съдържание и пропагандни операции.

"Във всеки един от тези случаи, хората зад тази дейност са били в координация един с друг и са използвали фалшиви профили, за да се представят подвеждащо", посочи Натаниъл Глайчър - ръководител на отдела по киберсигурност, в електронно писмо до Ройтерс.

В четирите държави са били затворени общо 294 профили и 1509 страници, казаха от Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
12
 
! Отговори
крив преди 4 години
Може просто да спрете да ползвате ФБ.
5
0
 
20
 
! Отговори
балама преди 4 години
Войната е мир.Свободата е робство.Невежеството е сила.Цензурата е "сваляне на страници, групи и профили, заради тяхното поведение"Демокрацията е власт на народа. Ама друг път.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФБ използва СС-овски методи да заглуши нормално мислещите... Всичко що е позитивно за гей и за малцинства се толерира, а ако кажеш нещо напреки си 30 дена вън. Розовите фaшаги са по страшни от чичо Ади и от Йосиф Джугашвили...ако се докопат до властта жална ни майка... Хубавото е, че се Hаcират от 2 шамара и бързо ще бягат., като бити ***... знаете...
3
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай стига бе, и къде ще четем сега колко велика е Русия и как комунизма надвива капитализма и как в Северна Корея си живеят райски и си свиркат
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и вое медиите сте *** ама.
1
0
 
5
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Браво- честито на потърпевшите!